Preview 2012 - Animationsfilm

15 film til tegnefilms-elskere
Den danske animationsfilm 'Marco Macaco'
(© SF Film)

Over de næste par uger giver vi en kort præsentation af dette års filmudvalg opdelt i genrer.

Vi lægger ud med en yderst populær af slagsen - nemlig animationsfilmene, hvor der i 2012 er bemærkelsesværdigt få fortsættelser sammenlignet med 2011.

Klik på titlen og læs mere om filmene

Løvernes Konge
Disney havde stor succes i USA med at genudsende én af deres bedste film i 3D. Nu lægger Simba og de andre savannedyr vejen forbi Danmark.

Den bestøvlede kat
Katten med hatten (og støvlerne) er tilbage, og skal denne gang klare ærterne alene - uden Shrek, Fiona og Æsel.

The Lorax
Fortællinger af Dr. Seuss er bl.a. blevet til animationsfilmen Horton og støvfolket Hvem!, og nu gælder det et mærkværdigt væsen i en verden uden træer og natur.

The Pirates!
Ok, filmen er egentlig ikke animation, men såkaldt claymation fra holdet bag Chicken Run og historierne om Wallace & Gromit. I filmen forsøger en ganske flink sørøver at blive kåret til Årets Pirat.

Tor - Legenden fra Valhalla
En selvtilfreds teenager må sammen med nogle afdankede guder bekæmpe en ond dronning og hendes hær. Den islandske og engelske film byder således ikke ligefrem på den nordiske mytologi, som vi kender den.

Gummi T
Holdet bag Orla Frøsnapper er tilbage med en ny animationsfilm baseret på Ole Lund Kirkegaards bøger. Denne gang med historien om Ivan Olsen, der drømmer om at blive lige så stærk som Tarzan.

Ice Age 4: På gyngende grund
Istiden smelter langsomt bort, og de forhistoriske venner må derfor stå til søs på et isbjerg.

Madagascar 3
Løven, zebraen, flodhesten og giraffen bliver del at et omrejsende cirkus i håbet om at vende tilbage til ZOO i New York.

Modig
Årets Pixar-film byder på en heltemodig pige, der meget hellere vil skyde med bue og pil end være en helt almindelig prinsesse.

ParaNorman
Historien om en dreng der kan tale med spøgelser og zombier, er starten på efterårets mere ”uhyggelige” familiefilm, som med garanti er ganske hyggelige alligevel.

Frankenweenie
En dreng forsøger at genoplive sin hund. Det går vist meget godt, men historien stopper ikke der… Skrevet og instrueret af Tim Burton.

Hotel Transylvanien
Dracula driver et luksushotel for andre monstre og fabeldyr, men en almindelig dreng forelsker sig i grevens vampyrdatter til hendes fars store ærgrelse.

Marco Macaco
Dansk animationsfilm om Marco (abe og strandbetjent), der skal kæmpe med både kærligheden og et gigantisk casino.

Niko og de flyvende rensdyr 2
Rensdyret med højdeskræk er tilbage, og nu skal han ikke blot flyve men også være barnepige.

Rise of the Guardians
Familiefilms-udgaven af The Avengers, hvor Julemanden, Påskeharen, Tandfeen, Ole Lukøje og Jack Frost slår sig sammen for at bekæmpe The Bogeyman (som vi ikke lige ved, hvad vi skal kalde på dansk...).