'Alle for to' er på vej

Alle for én-fortsættelse byder på 2-årige blebørn, halvdøve enker og kroatiske karper
Nikolai, Timo og Ralf er klar på mere spas
(© Nordisk Film)

Holdet bag sidste års hitkomedie Alle for én er snart klar med en fortsættelse med titlen 'Alle for to'.

Handlingen fortsætter, hvor 'Alle for én' slap, og hovedrollerne indtages atter af Mick Øgendahl, Rasmus Bjerg og Jonatan Spang.

Instruktør Rasmus Heide og producer Ronnie Fridthjof er atter tovholdere på projektet, der denne gang har manuskript af Mick Øgendahl og den rutinerede Anders Thomas Jensen (Solkongen, Adams Æbler).

Kino.dk har i denne anledning stillet instruktør Rasmus Heide et par oplagte spørgsmål om den nye røverkomedie:

Hvorfor lave en toer?
"Det var enormt sjovt at lave ’Alle for én’, og derfor var det også alt for hurtigt overstået. Der er så mange ting, man gerne vil gøre endnu bedre og endnu sjovere. Det får man mulighed for i en toer. Dertil kommer, at jeg simpelthen blev vild med de skæve karakterer i etteren og glæder mig rigtig meget til at arbejde med bl.a. Jonatan Spang, Rasmus Bjerg, og Mick Øgendahl igen".

Manuskriptet er denne gang skrevet af Mick Øgendahl og Anders Thomas Jensen. Hvad har det betydet? Er tonen blevet mere eller mindre grov?
"Der er i hvert fald ikke skruet ned for det grove, lad os sige det sådan. At to af landets mest succesfulde komedieforfattere har arbejdet sammen om manuskriptet til ’Alle for to’, er virkelig en gave for en instruktør. To vanvittigt komiske hoveder finder ganske enkelt på dobbelt så meget sjov, og så har de passet det rigtig godt ind i historien om vores småkriminelle venner, Nikolai, Timo og Ralf".

Kan du beskrive handlingen med én sætning?
"Jeg kan ikke sige så meget endnu, men kan da afsløre at Nikolai, Timo og Ralf må tage kampen op mod både 2-årige blebørn, halvdøve enker og kroatiske karper i deres jagt på retfærdighed".

Kan man snart kalde Alle for én-filmene for Olsen Bandens arvtagere?
"Jeg er selv glad for Olsen Banden-filmene, men også for Steven Soderberghs ’Ocean's Eleven’, og det ville da være underligt, om man ikke havde ladet sig inspirere en smule af begge dele. Jeg synes dog det vigtigste ved at lave en ny film er, at man har noget på hjerte - og skulle det så ske, at man ligefrem tilfører den danske komedietradition lidt nyt, ville det kun være skønt".

Selveste Rutger Hauer var skurk i ’Alle for én’. Dukker der endnu en international stjerne op i toeren - fx Christopher Lambert?
"Det var en stor fornøjelse at arbejde sammen med Rutger Hauer i ’Alle for én’, men man skal jo ikke gentage sig selv. Ambitionen med ’Alle for to’ er at lave en endnu sjovere og bedre film, og med det manuskript er jeg sikker på, at vi kommer til at give folk en rigtig god og sjov aften i biografen".

Optagelserne starter i marts 2012, og Alle for to forventes at få biografpremiere den 7. februar 2013.