'Hobbitten' må ikke hyre skuespillere

Nu er skuespillerforbundet efter Peter Jackson
Er 'The Hobbit' mon den mest problemfyldte produktion nogensinde?
(© SF Film)
Hobbittens krise så ud til at være overstået. Filmselskabet New Line støtter det konkursramte MGM, og producenterne har givet et officielt bud til Martin Freeman om at spille hovedrollen, Bilbo Baggins.

Men nu er Hobbitten atter i fare!

I fredags sendte de officielle skuespillerforbund i USA, Canada, Australien og England en advarsel til samtlige af deres medlemmer om ikke at tage imod arbejde på filmen.

Problemet består i, at producer Peter Jackson åbenbart nægter at inkludere rettigheder såsom løn ved aflysning i kontrakterne.

Hvis medlemmerne alligevel vælger at tage arbejde på filmen, vil dette kunne medføre bøder, suspendering eller ekskludering fra forbundene.

I går svarede Peter Jackson tilbage med beskyldninger om, at problematikken i virkeligheden bunder i Austrailens forsøg på at overtage den New Zealandske filmindustri:

"Jeg er ikke personligt på nogen måde imod forbundet. Jeg er et stolt og loyalt medlem af tre Hollywood-forbund,” sagde Jackson, før han truede med at flytte optagelserne:

Hvis man ydmyger New Zealand foran hele verden ved og flytte Hobbitten til Østeuropa i stedet, kan det betyde at andre selskaber vil fravælge NZ i fremtiden, og 'Hobbitten' vil blive en lang, tør, big budget-film.

'Hobbitten - del 1' har planlagt premiere til december 2012. Man må håbe, at disse nye kontroverser ikke udsætter optagelserne endnu yderligere.