Top 10 - filmversioner af tv-serier

Hvilken serie-filmatisering synes du, er den bedste?
Med næsten 50 år på bagen lever seriens ånd videre i J.J. Abrams 'Star Trek'
(© UIP)
Film bliver ofte til tv-serier, og nogle gange bliver en tv-serie til film. Sidstnævnte er i denne måned tilfældet for både Sex and the City 2 og The A-Team, og vi kårer i den forbindelse de bedste filmversioner af tv-serier.

1. Star Trek (2009)
Fænomenet Star Trek, der startede som tv-serie i 1966, har resulteret i 11 spillefilm om Captain Kirk og Jean-Luc Picard. Den seneste er den bedste og præsenterer på sublim vis det fascinerende ved universet, uden at man skal være trekkie for at forstå, hvad der foregår.

2. Flygtningen (1993)
Tv-serien fra 1963, om Dr. Richard Kimble på konstant flugt gennem 120 episoder, var kendt for at lægge gaderne øde i bedste Forbrydelsen-stil. Filmatiseringen med Harrison Ford kom først 30 år senere, men blev til gengæld én af de mest elementært spændende thrillere i nyere tid.

3. South Park: Større, længere & ucensureret (1999)
Filmen om Cartman, Kyle, Stan og Kenny fra 1997 formåede, hvad 'The Simpsons' ikke gjorde - at være sjovere end sit originale forlæg. Humoren var politisk ukorrekt på stort set alle områder, og filmen hører samtidig blandt de bedste musicals nogensinde.

4. The X-Files: Bekæmp fremtiden (1998)
Science fiction-serien, der startede i 1993, tog midtvejs skridtet til filmformat. Ingen havde forventet en filmatisering på højde med tv-serien. Alligevel føltes den første filmversion som et langt (godt) afsnit, og det var faktisk lidt af en bedrift.

5. Miami Vice (2006)
Serien om Crockett og Tubbs var et barn af 80erne, hvor hvide jakkesæt og Ferrarier var i fokus til lyden af synthesizermusik. Filmatiseringen droppede både den berømte titelsekvens og kendingsmusikken til fordel for en rå politifilm, der hverken leflede for fans af pastelfarver eller overflødig action.

6. In the Loop (2009)
Den britiske satire om politik er beviset på, at en skarp komedieserie faktisk kan blive en endnu skarpere film. Handlingen og stemningen er stort set identisk med tv-serien 'The Thick of It', men tilføjelsen af håbløse amerikanske kollegaer er prikken over i’et.

7. Mission: Impossible (1996)
Modsat 'Miami Vice' var filmatiseringen af serien fra 1966 proppet med elementer, der kendetegnede den originale tv-serie. Trods en unødvendig kompleks handling imponerede agentfilmen med flotte actionscener og én af filmhistoriens bedste kup.

8. Sex and the City (2008)
Den længe ventede filmversion af den banebrydende tv-serie føltes på en måde som et afsnit på 145 minutter og bød ikke på de store overraskelser. Mindre kunne også gøre det, og ingen gik skuffede hjem.

9. The Simpsons Movie (2007)
Forventningerne var naturligvis skyhøje, og seriens fans blev naturligvis skuffede. Det er dog masser af geniale øjeblikke i filmatiseringen af verdens sjoveste tv-serie, selvom alle de bedste jokes inkluderer en venligt udseende gris.

10. Høj pistolføring (1988)
Leslie Nielsen var på alles læber i slutningen af 80erne som den uduelige betjent Frank Drebin. Humoren og figurerne var dog hentet direkte ud af den identiske tv-serie 'Police Squad!' fra 1982. Den fjerde Høj pistolføring-film er desuden planlagt til premiere i 2012…

Bland dig i diskussionen og stem på din favorit!