De største film i 2010?

Kino.dk’s bud på de bedst sælgende film i 2010
Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1
(© Warner Bros.)
Sidste år ved denne tid slap vi rimeligt fra at gætte på 2009’s største biograffilm i Danmark. Nu forsøger vi igen.

1. Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1
Harry Potter er og bliver en vinder i biografen. Med seriens anden sidste film, er der lagt i ovnen til en mørk og magisk biograftur, når jagten på horcruxes sættes ind i årets sandsynligvis bedst sælgende film.

2. Shrek Forever After
Den grønne trold er tilbage i sin fjerde film, og hvis Shrek leverer tilnærmelsesvis som han plejer, bør familiefilmen (der også kommer i 3D) blive et stort hit i de danske biografer.

3. Sex and the City 2
Den første film med Carrie og Co. tog biograferne med storm i 2008, og som alternativ til sommerens VM i fodbold, ligner komedien en sikker vinder.

4. Toy Story 3
De levende legetøjsfigurer har ikke set biografernes mørke siden 1999, og spørgsmålet er, om Woody, Buzz Lightyear og alle de andre stadig kan levere varen? Vi tror de kan - både fordi filmen kommer i 3D, men primært fordi Pixar står bag.

5. Far til fire - på japansk
Lille Per og elefanten Bodil får japanske naboer i næste film om den danske familie med Niels Olsen i spidsen. De foregående tre Far til fire-film har været tordnende succeser, og det kan nemt fortsætte med ’Far til fire - på japansk’.

6. Iron Man 2
'Iron Man' fra 2008 gjorde stort set alle glade med sin originale blanding af humor og action, som tilføjede superheltegenren et frisk pust. Nu vender Robert Downey Jr. tilbage som manden med jerndragten, og vi tror, at filmen kan overgå originalen.

7. Alice in Wonderland
Johnny Depp og Tim Burton følger op på 'Charlie and the Chocolate Factory' og 'Sweeney Todd' med den ultimative filmatisering af Lewis Carolls berømte bog. Indtil videre ser visionen ualmindeligt sær og tiltalende ud.

8. The Twilight Saga: Eclipse
Er den store fanskare blevet mere eller mindre glade for Twilight-serien og Robert Pattinson efter ’New Moon’? Det vil tiden vise, men et stort billetsalg er under alle omstændigheder garanteret den tredje film om Bella Swan og Edward Cullens kærlighedskvaler.

9. Robin Hood
Russell Crowe og Ridley Scotts femte samarbejde fokuserer på helten fra Sherwood-skoven. Historien om Robin Hood er fortalt før, men de første trailers oser at solidt håndværk fra et af Hollywoods bedste makkerpar.

10. Sandheden om mænd
Dansk film kan få et comeback, når Thure Lindhardt måske afslører sandheden om mænd i Nikolaj Arcels komedie om en midtvejskrise, der fører til talrige dates og kvindebekendtskaber.