”Tilbage til det ældre Disney”

Anders Morgenthaler om ’Æblet og Ormen’
'Æblet og Ormen'
(© Nordisk Film)
Tegnefilmen Æblet og Ormen har premiere den 30. oktober, og i denne anledning har kino.dk snakket med Anders Morgenthaler.

Om ideen:
”Ideen var at lave noget, hvor man går tilbage til ældre Disney med håndtegnede tegnefilm. Ikke at jeg ikke kan lide 3D-animerede tegnefilm – det kan jeg. Men for nogle år siden droppede Disney deres 2D-afdeling, hvilket var ærgerligt, men de solgte for mange af deres gamle klassikere, så de oprettede den igen. Jeg vil gerne kigge tilbage og skabe den der tegnede følelse, som lidt går tabt i de nye 3D-film.”

Om handlingen:
”Æblet og ormen i fortællingen er ligesom hønen og ægget tvunget til at bo sammen, men ormens tilstedeværelse går på tværs af æblets forestillinger om at være perfekt. Det er lidt svært med en orm. Pointen er, at når man møder modstand i livet, skal man ikke kæmpe imod, men i stedet gå med det,” forklarer Anders.

”Tanken var, at det skulle være en sjov børnefilm. Der er mange familiefilm, som ikke vil mere end bare være familiefilm. Jeg har selv børn, og jeg ville gerne lave en både sjov og lærerig film til dem,” afslutter Anders.

Bonusinfo:
Når produktionen er på sit højeste, er der 35 tegnere og animatorer tilknyttet.

Anders Morgenthaler fungerer som instruktør, han tegner alle modellerne til de forskellige karakterer, og så er han inde over alle scener, for at sikre, at visionen med filmen er til at få øje på. Derudover er der en medinstruktør, Mads Juul, hvis opgave er at få det tekniske til at fungere.

Anders Morgenthaler er efter 'Æblet og Ormen' på vej med en familiefilm mere i den eventyrlige genre samt en actionfyldt voksenfilm.