3D i endnu flere danske biografer

CinemaxX-biograferne introducerer digital HD og 3D udstyr i biografsale i København, Odense og Århus.
CinemaxX viser Pixars 'Op' i 3D
(© Pixar)

CinemaxX har investeret i helt nye projektorer med formatet 4K, som giver en billedopløsning, der er hele fire gange højere end det HD format, vi kender fra fladskærmen hjemme i dagligstuen. For publikum betyder det endnu mere skarpe billeder og krystalklar lyd.

Det digitale system betyder også, at CinemaxX nu kan vise 3D film i digital kvalitet.

Det nye digitale 3D system kopierer den måde vores øjne opfatter den ’virkelige verden’. 3D er ikke længere kun en jagt på effekter, der skal imponere publikum. Det er en helt ny billedoplevelse, der bibringer en hidtil uset dybde og realisme i oplevelsen”, forklarer Adm. direktør i CinemaxX, Kim Brochdorf,

Første 3D film i CinemaxX bliver Pixars animationsfilm ’Op’, der har biografpremiere fredag den 2. oktober, og således er det ikke kun danskernes TV-signal, som bliver digitalt i starten af oktober. Næste store 3D-film bliver Disneys 'A Christmas Carol' med Jim Carrey der har premiere den 6. november.

3D-systemet i CinemaxX kommer fra producenten RealD, hvilket er det mest udbredte format i bl.a. USA, men er det første af sin art i Danmark.