"Leaving Las Vegas gav mig lyst til at drikke."

Eksklusivt interview med holdet fra ’Tømmermænd i Vegas’.
Billede
To dage efter en særdeles overraskende og forrygende premiereweekend i USA mødte kino.dk skuespillerne og instruktøren af Tømmermænd i Vegas på et hotel i London.

Stemningen var høj og tømmermændene til at få øje på hos instruktør Todd Phillips samt Bradley Cooper, Ed Helms, Justin Bartha og Zach Galifianakis, der med komedien, om en polterabend gået over gevind, alle oplever karrierens absolut største succes.

Tillykke med filmens flotte billetsalg. Har I fejret det?

TP: Ja, vi kommer lige fra Dublin, hvor vi fejrede, at vi slog ’Up’ i weekenden. Overskrifterne rundt omkring burde være ”The Hangover throws Up”. Vi har vist alle sammen tømmermænd.

Hvad er jeres værste omgang tømmermænd?

TP: Jeg vågnede engang op på et hotel i Phoenix sammen med en kvinde på 59. Jeg var 20 år gammel. Det var ikke forfærdeligt, og jeg fortryder det ikke, men jeg tænkte helt klart: ”Hvad skete der lige der?!”

ZG: Min far er græker, så jeg har lært at drikke raki. Og man får aldrig tømmermænd af raki – ikke ligesom med ouzo. Du skulle tage og prøve det.

BC: Jeg drikker enormt meget, men jeg husker altid det hele. Jeg ville ønske, at jeg ikke gjorde.

Todd Phillips, du har tidligere instrueret ’Road Trip’ og ’Old School’, som også handler om mænd der slår sig løs.

TP: Ja, jeg tilbyder altid et kig ind i en normalt lukket verden for kvinder. Jeg voksede op i et hus fyldt med kvinder og har aldrig haft drengevenner. Så jeg har aldrig forstået mænds venskaber men været fascineret af dem og studerer fænomenet ligesom nogle ville studere gorillaer. Mænds venskaber har en klodsethed over sig, som er jeg synes er interessant. Kvinders er meget mere elegante.

Din barndom lyder som Paul Rudds karakter i ’I Love You, Man’.

TP: Det er rigtigt. Men denne film minder ikke om ’I Love You, Man’. Vores film er meget mere cool. ’I Love You, Man’ er sentimental og kedelig. Nej, det var bare for sjovt. Instruktøren er min ven. Jeg håber bare, at han læser, hvad jeg lige har sagt – gerne taget ud af kontekst. Det ville være sjovt.

JB: Todd er meget fascineret af hvordan mænd omgås hinanden, high-five, brohug osv.

BC: Jeg elsker et godt brohug!

Bro-hug?

JB: Et så kort og hårdt klap på ryggen som muligt. Men selv giver jeg fyre lange knus med vilje. Jeg kan godt lide det pinlige øjeblik, der opstår.

Så 'Tømmermænd i Vegas' handler om det fjollede ved mænds ritualer?

TP: På en måde, men alle opfører sig alligevel anderledes i Las Vegas. Alle foretager de forkerte valg, så snart de er stået af flyet! Ingen er dem selv. Folk dukker op som den person, de gerne vil være.

Hvordan var det at arbejde sammen med en tiger?

BC: Det var frygteligt! Skræmmende hver eneste gang. Man vænnede sig aldrig til den. Den er 1½ meter væk, og du må ikke lave pludselige bevægelser eller gemme dig bag noget - så tror den bare, du er bytte. Den kunne have ædt os alle.

EH: Tigeren var meget, meget virkelig. Meget til stede. De vil jage om natten, og vi kunne hele tiden høre den gå rundt i sin trailer. Som var større og flottere end vores.

Så tigeren var trods alt mere uhyggelig end Mike Tyson?

BC: Jeg var lidt nervøs for at skulle møde ham, fordi han er Mike Tyson. Men han er fantastisk og fuldstændig ligesom fyren fra dokumentarfilmen om ham. (James Tobacks ‘Tyson’ fra 2008, red.). Det er ham, sådan er han. Han var for real. Og meget ærlig omkring sit liv.

ZG: Jeg vil nok ikke kalde Mike Tyson for en almindelig fyr. Men han er meget sød og en virkelig flink mand.

Hvorfor fungerer ’Tømmermænd i Vegas’ så godt? Historien er jo set før.

TP: Filmen handler om fyre i 30’erne, og de har et ansvar overfor deres job og familie. Der er noget på spil, og det tror jeg betyder meget. Jeg mener, hvorfor interessere sig for en flok 22-årige drengerøve, der tager til Vegas? Og så pga. af filmens struktur. Hele filmen handler jo om en begivenhed, man aldrig får at se. Ligesom én af mine yndlingsfilm, ’Reservoir Dogs’, hvor man aldrig ser selve røveriet.

BC: Det smitter af på filmen, at kemien på settet var så god pga. castingen. Også selvom jeg kollapsede efter indspilningerne. Jeg følte, jeg havde indspillet en krigsfilm. Seks uger i Vegas var som ét stort syretrip.

JB: Jeg kan bedst beskrive filmen som ’Hvor er Holger?’ på syre.

Mange af de bedste replikker virker også improviserede.

ZG: Til vores første interviews i USA sagde vi, at det hele stod i manuskriptet. Det passer overhovedet ikke. Haha. Jeg siger måske én replik, der stod i manuskriptet, og resten er improviseret.

EH. Langt det meste er spontane jokes, vi fandt på i løbet af dagen. Men historien, strukturen og karaktererne var der i forvejen.

Filmen gav mig lyst til at gå direkte i byen bagefter. Er det meningen?

BC: Wow – det viser, hvor usund du er!

JB: Det siger meget om dig, min ven.

BC: Men jeg forstår godt, hvad du mener. Man er afsted sammen med de her fyre og tænker ”Fuck yeah – se dem lige. Dem vil jeg hænge ud med.” Man elsker hvad de laver, men jeg troede ikke det kunne give lyst til en bytur. Jeg fik fx ikke lyst til at tage stoffer, efter jeg havde set 'Requiem for a Dream'. Men 'Leaving Las Vegas' gav mig faktisk lyst til at drikke. Det var egentlig ret underligt.

JB: Det siger meget om dig.

BC: Ja, jeg er forstyrret.

Hvordan var det at filme i Las Vegas?

TP: Det var i al fald meget nemt, fordi folk i Vegas er fuldstændig ligeglade med filmoptagelser. De tænker kun på at spille. Men mange fra settet tabte alle deres penge, imens vi var der. Det var trist. Dårlige dage i Vegas er skidt for hele filmholdet. Jeg var dog selv heldig og vandt en del penge. Jeg vandt 43.000 dollars.

BC: 43.000?! Du var tættere på 83.000 dollars. Todd red på en bølge og troede alle andre gjorde det samme.

TP: Jeg aner ikke, hvad jeg brugte dem på! De blev bare brugt. Sikkert på drinks til filmholdet. Pointen er, at jeg ikke tabte.

ZG: Jeg har lavet stand-up i Vegas før, og kan sige at det aldrig bliver min by.

EH: I virkeligheden er det svært at have det sjovt i Vegas. Det bliver aldrig, som du håbede på. Man har store forventninger indtil man sidder i et støjende og tilrøget casino, hvor alle er deprimerede misbrugere, og de sidste personer du nogensinde ville hænge ud med. Det er et underligt sted.

ZG: Det sagde du slet ikke til pressemødet i Las Vegas…

Tømmermænd i Vegas, der er årets fjerde mest sete film i USA og nr. 161 på imdb’s liste over verdens 250 bedste film, har dansk premiere den 24. juli. Se traileren her.