'Harry Potter 6' bedømt i udlandet

De internationale anmeldere har set ’Harry Potter og Halvblodsprinsen’.
Billede

Kino.dk har kigget på de internationale anmelderes dom over den sjette og længe ventede Harry Potter og Halvblodsprinsen.

Lidt over middel
Den nemmeste måleenhed er selvfølgelig karakteren uddelt i stjerner, og hos fire af vores udvalgte medier var der tæt på enighed.

Filmkyndige sites som Empireonline og Totalfilm gav Potter 3 ud af 5 stjerner. Det vil sige en karakter lige over middel. Samme antal stjerner uddeles af The Times.

The Sun's respekterede og garvede anmelder Roger Ebert udviser lidt større velvilje med 3 ud af 4 stjerner.

Mere sex på Hogwarths
De fleste anmeldere har fremhævet filmens nye fokus på følelser og sex som værd at bide mærke i.

Totalfilm går så langt som at sammenligne nogle scener med en ”sprudlende, sjov og mild romantisk komedie”.

Wendy Ide fra The Times roser den kollektive romantiske opstandelse i ’Harry Potter og Halvblodsprinsen’ som ”en nødvendighed for at fange det ældre publikum.

Mere realistisk
En anmelder, fra Hollywood Reporter, mener dog, at romantikken og komikken overskygges af det uundgåelige sammenstød mellem Voldemort og Harry Potter, som filmen naturligt spiller op til.

Roger Ebert fokuserer også på filmen som mere mørk og ildevarslende end førhen, mens Varietys anmelder fremhæver, at det netop er samspillet mellem farerne og teenagernes følelsesliv, der gør filmen til "et effektivt og mere realistisk drama om liv og død".

Tryllebindende som altid
Når det kommer til special effects og det filmiske univers er stemningen som altid positiv.

Filmens udseende beskrives af Variety som middelaldermørk og ”fortryllende vellavet og måske med vilje mindre sprælsk end normalt”.

Empire kalder den sjette Potter-film for "endnu et knockout spektakel, der i bund og grund er en coming-of-age-fortælling, der kæmper med sammenblandingen af dommedag side om side med humor, hjertekvaler og ungdommelig angst”.