Christian Bale: "Sarah Connor er en vanvittig kvinde"

Terminator-stjernen om sin rolle som John Connor.
Billede
Det kan godt være, at instruktøren McG erindrer sit første møde med Christian Bale som værende foregået i en pub i London. Men sådan husker den britiske skuespiller det ikke.

Han havde flere gange sagt nej til at medvirke i Terminator Salvation, men indvilligede endelig til at have en samtale om projektet.

Det var bestemt ikke en pub,” udbryder Christian Bale og griner ironisk. ”Det kan godt være, at han gik direkte på pub bagefter, fordi jeg sagde nej. Måske fik han et par drinks senere, men mødet foregik i en form for Hare Krishna sted, hvor der absolut ikke var alkohol. Han opførte sig så pænt, han overhovedet kunne, og vi havde en god samtale.”

Men Christian Bale sagde stadig nej tak til at deltage i Terminator-filmen, der var kendt som en franchise med Arnold Schwarzenegger som frontfigur. Han følte ikke, at manuskriptet var stærkt nok. Desuden ønskede han ikke at være en del af en ’franchise’.

"Jeg foretrækker ordet ’mytologi’. ’Franchise’ lyder så forretningsagtigt, mens mytologi handler om selve historien,” forklarer Christian Bale om sine forbehold for at medvirke. Jeg var 17 år gammel, da jeg så den første film, og jeg kan tydeligt huske atmosfæren af spænding i hele biografen. Men det var vigtigt for mig, at vi bragte noget nyt til mytologien og ikke bare gik i de samme sko.”

Da det var på plads, var Christian Bale klar til at blive en del af mytologien, så han tog til New Mexico for at indtage rollen som John Connor.

’Terminator Salvation’ foregår i en post-apokalyptisk verden i 2018, og det er Connors skæbne, at han skal være den revolutionære leder og kæmpe mod Skynet og deres Terminator-hær.

Han er opvokset med byrden, at han kender sin skæbne som leder,” forklarer Christian Bale om Connor. ”Han har arvet en vis intensitet fra sin mor – en kvalitet som ligner en gal hunds. Han er nødt til at tage nogle kompromitterende valg, som går imod alt, hvad han tror på, og alt hvad han har lært, er rigtigt og forkert. Så vi oplever ham som en vred mand. Han er sårbar og frustreret over at befinde sig i den situation.”

Det var blandt andet den krævende intensitet, som John Connor oplever, der fik Christian Bale til at gå lettere amok under indspilningerne. Han indspillede en scene, hvor Connor skulle tage en beslutning, som det var nærmest umuligt for ham at tage. Han er på usikker grund, og han er bange for at lave sit livs største fejltagelse.

Det var en blanding af mig og den scene, vi var i færd med at indspille,” forklarer Christian Bale om sit vredesudbrud, der endte med at blive underholdning på populære internetsider som YouTube.

John Connor er Sarah Connors søn, og hun er en gal hund. Hun er en vanvittig kvinde. Han har arvet det. Det skal man jo kunne se. Det var bare beklageligt, at jeg ikke stoppede det. Jeg satte ikke bremserne i. Det skulle jeg have gjort.”

Men det overraskede Christian Bale, at der kom så meget opmærksomhed på hans person. Han anser ikke sig selv som en berømthed, som folk gider læse om. Det gjorde Arnold Schwarzeneggers bodyguards tilsyneladende heller ikke, for de genkendte ham ikke, da han tilfældigt mødte Californiens guvernør på en parkeringsplads.

Da jeg ville gå over til ham og snakke med ham, råbte hans bodyguards ’get down’. Jeg måtte råbe til dem, at vi rent faktisk havde mødtes før. Så efter al den postyr, fik vi endelig mulighed for at snakke lidt om Terminator.

Læs hele interviewet med Christian Bale i det nye kino.dk magasin.


 Af Tina Jøhnk Christensen