Top 10: Valentines-film

14. februar er Valentines day, og det betyder romantiske filmoplevelser. Men hvilke er de største?
Billede
Valentines day handler om kærlighed, romantik... og valget af den rette film.

Kino.dk kårer derfor 10 kærlighedsperler, der bør kunne tilfredsstille både de ældre, de yngre, de nyforelskede og de kyniske.

Skriv i kommentarfeltet, hvis du føler dig snydt for din favorit date-film.


1. Moulin Rouge!
No Laws. No Limits. One Rule. Never Fall In Love”. Baz Luhrmann’s kulørte musical handler om Satine og Christian, der må elske hinanden (og synge til hinanden) på tværs af sociale bånd i den parisiske teaterverden.

2. Pretty Woman
Han køber hende i en uge, men kærlighed udvikler sig undervejs. Det lyder måske lidt klamt, men denne opdatering af Robert Bernard Shaws ’Pygmalion’ fungerer. Julia Roberts og Richard Gere er vitterligt filmhistoriens mest karismatiske luder/kunde-par.

3. The Notebook
Allie og Noah mødes meget unge, men splittes af ydre omstændigheder. Da de mødes igen flere år senere, er følelserne på ingen måder døde, men desværre er Allie forlovet med en anden. Filmen fortæller både om de to unge og om to ældre mennesker på et alderdomshjem.

4. Brokeback Mountain
Ennis og Jack er begge cowboys og hårde mænd. Alligevel er kærligheden til hinanden for stor til at ignorere, og de indleder et forhold, som kun kan eksistere i skyggen af det liv omgivelserne forventer af dem.

5. Doctor Zhivago
Den unge læge Zhivago og den gudesmukke Lara splittes ad af krig, idealisme og ægteskab med andre mennesker. Filmen foregår under turbulente tider i Ruslands historie, og da Zhivago og Lara endelig får hinanden bliver konsekvenserne så fatale, at intet øje er tørt.

6. Romeo + Juliet
Intet elskende par er mere kendt, og intet par mere røvrendt af skæbnen. Romeo og Juliet elsker hinanden på trods af, at deres familier er erklærede dødsfjender. Baz Luhrmann opdaterede den klassiske fortælling til nutiden, men beholdt det smukke sprog og fortællingens essens.

7. Twilight
’Twilight’ er en moderne makaber version af ’Romeo og Julie’, blot med vampyrer og teenagere. Den unge Bella flytter til en ny by, og forelsker sig hovedkulds i den mystiske og dragende Edward. Edward gengælder hendes følelser, men desværre besidder han også en stærk trang til at dræbe Bella og suge hendes blod.
Twilight er stadig biografaktuel.

8. Titanic
Jack og Rose behøver vist ikke den store præsentation, men til dem, der ikke så filmhistoriens mest sælgende film, så kan vi informere, at ’Titanic’ handler om to elskende, der må kæmpe imod klasseskellet og et kæmpemæssigt isbjerg.

9. Ghost
Molly og Sam har en lys fremtid foran sig, indtil den dag Sam myrdes. Molly er knust uden sin elskede, men Sam vender tilbage som spøgelse for at advare hende om den mand, der myrdede ham. Patrick Swayze og Demi Moore ejede engang Hollywood, hvilket filmen ‘Ghost’ flot demonstrerer.

10. The Bridges of Madison County
Kærlighed kan opstå i alle aldre, også for midaldrende gifte kvinder og ældre ensomme ulve. Meryl Streep og Clint Eastwood portrætterer flot de to kærlighedsramte mennesker, som mødes, forelsker sig, og derefter separeres af skæbnen.