'Harry Potter og halvblodsprinsen' er halvt så uhyggelig

Ifølge det amerikanske censur-råd, er den sjette Harry Potter-film mindre voldsom end de to foregående.
Billede
Harry Potter-filmene kan ikke kaldes for gysere, men de er alligevel fyldt med uhyggelige stunder - naturligvis alt afhængig af hvor gammel man er, og hvor sart man er anlagt.

Som serien er skredet frem, er teenager-troldmændenes oplevelser dog blevet mere og mere voldsomme, men nu går tendensen tilsyneladende i den modsatte retning.

MPAA har nemlig givet Harry Potter and the Half-Blood Prince censuren PG (nogenlunde svarende til den danske 7 års-anbefaling), og det er den mildeste censur til en Potter-film siden ‘Harry Potter and the Prisoner of Azkaban’. En ganske overraskende beslutning, nu hvor bogen om Voldemorts fortid er en mørk og drabelig mundfuld.

Herhjemme bliver alt formentlig ved det gamle. Alle tidligere Harry Potter-film har fået censuren 11 år, som indebærer, at forældre kan tage børn der er fyldt 7 år med i biografen, og vi skyder på det atter bliver tilfældet.

Til Harry Potter and the Goblet of Fire opfordrede man dog til, at ledsagerreglen blev anvendt med stor forsigtighed da "… stemningerne og virkemidlerne i filmen er så voldsomme, at filmen vil kunne virke angstfremkaldende på mange børn under 11 år."

Hvor (u)hyggelig den nye Harry Potter-film er afgøres af det danske medieråd til sommer, hvor filmen får verdenspremiere.