10 romantiske filmpar, der får os til at forelske os på ny

Kærlighed til alle
Up Pixar
(© Pixar Animation Studios / Up)

Der er ikke kun krudt, kugler og store eksplosioner i luften i den biografaktuelle actionkomedie The Fall Guy, der er også både romantik og kærlighed.

Den charmerende kemi mellem Ryan Gosling og Emily Blunt er i hvert fald ikke til at overse, når de spiller et par med sin del af kærlighedsknuder og romantiske forviklinger.

Find dine billetter til 'The Fall Guy' på kino.dk her.

Vi peger i forbindelse med den eksplosive romance i 'The Fall Guy' på 10 andre af nyere tids mest ikoniske kærlighedspar i filmens verden.

I 'The Fall Guy' spiller Ryan Gosling en stuntmand, der får muligheden for at vinde sit livs kærlighed tilbage, nemlig Emily Blunt i rollen som en filminstruktør på vej mod toppen!

Billede
(© Titanic / 20th Century Fox)

Rose og Jack - Titanic (1997)

Første gang vi så Leonardo DiCaprio og Kate Winslet sammen på film var i James Camerons storladne katastrofe-drama 'Titanic' fra 1997. 

Få film har fået så mange til at græde - eller i hvert fald fælde et par oprigtige tårer - i biografen som 'Titanic', der desuden vandt hele 11 Oscars.

De to skuespilleres kemi er da også så magnetisk og følelsesstærk, at filmparret er gået over i historien som en af de største romancer på film.

Billede
(© Focus Features / Brokeback Mountain)

Ennis og Jack - Brokeback Mountain (2005)

Ang Lees lavmælte og smukke drama om den forbudte kærlighed mellem de to cowboys Ennis og Jack vandt alles hjerter - men desværre ikke en Oscar! - da den landede i biografen i 2005.

Jake Gyllenhaal og Heath Ledger er helt perfekte i hovedrollerne med en fantastisk kemi som cowboyparret, der er omgivet af mageløs natur og bortgemte følelser.

Vi glemmer aldrig den ulykkelige kærlighed. Romancen og håbet på, at verden kunne se anderledes ud for de to. Som Jack siger: "There ain't never enough time, never enough..."

Ghost Paramount Pictures
(© Paramount Pictures / Ghost )

Molly og Sam - Ghost (1990)

En af 90'ernes største kærlighedsfilm er Ghost med Patrick Swayze og Demi Moore øverst på plakaten.

Dramaet  handler om Molly og Sam, hvis liv bliver brutalt ødelagt, da Sam myrdes i forsøget på at forsvare sin elskede Molly. Men selv døden kan ikke skille dem ad. 

Ja, det er bl.a. her, at vi får den sidenhen ikoniske scene med Molly og Sam i hed forening ved en drejebænk...

Natural Born Killers
(© Warner Bros. Pictures / Natural Born Killers)

Mickey og Mallory - Natural Born Killers (1994)

I Oliver Stones virile og vilde roadmovie fra 1994 bliver vi introduceret til den rå kærlighed mellem to psykopater.

På deres flugt fra politiet spreder parret skræk og rædsel som en moderne Bonnie og Clyde, mens deres voksende fanskare hylder og glorificerer deres morderiske voldshandlinger.

Woody Harrelson og Juliette Lewis brillerer som vanvittige elskere. De er måske nok svære for alvor at holde af i takt med, at døden følger dem på blodig vis. Men de har unægteligt elektisk kemi mellem sig.

Up Pixar
(© Pixar Animation Studios / Up)

Ellie og Carl - Op  (2009)

Pixars dobbelte Oscar-vinder 'Op' er en af de mest rørende animationsfilm nogensinde. Ikke mindst takket være fortællingen om ægteparret Carl og Ellie.

Tænk blot på filmens åbning, der er som en helstøbt og yderst hjerteskærende kortfilm i sig selv om kærlighed, drømme og håb for fremtiden med den, man elsker.

Man følger således her - inden Carls balloneventyr begynder - parret fra de var små med ønsket at opleve verden sammen. Men ting kommer i vejen og drømmen bliver ikke indfriet. Ikke et øje er tørt.

Billede
(© Focus Features / Eternal Sunshine of the Spotless Mind)

Clementine og Joel - Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004)

Michel Gondrys mildt sagt meget hjerteskærende drama følger et par, der vokser fra hinanden og derfor vælger at slette hinanden fra deres hukommelse.

Men kærlighed og gode minder er ikke sådan at slippe af med, mens fortællingen således blot skruer sig strammere og strammere om vores hjertekugle.

Jim Carrey og Kate Winslet er særdeles gribende som parret med kærlighedsproblemer. De to og Michel Gondrys flair for romantik og opfindsom historiefortælling er med til at gøre filmen til noget helt særligt.

Billede
(© Annapurna Pictures / Her)

Theodore og Samantha - Her (2013)

Spike Jonzes rørende film med bl.a. Joaquin Phoenix og Scarlett Johansson følger den ensomme og nedtrykte Theodore i en nær fremtid.

Han er netop kommet ud af et langt forhold, hvorefter han noget overraskende forelsker sig i sit nyindkøbte operativsystem Samantha, der tilbyder et intuitivt "væsen" skræddersyet til sin bruger.

Historien er en både smuk og tankevækkende film om kærlighed mellem menneske og maskine. En historie, der bl.a. også stiller spørgsmål ved, hvad kærlighed i det hele taget er.

Billede
(© Warner Bros. Pictures / The Bridges of Madison County)

Robert og Fransesca - The Bridges of Madison County (1995)

I Clint Eastwoods kærlighedsklassiker 'The Bridges of Madison County' spiller instruktøren selv en af hovedrollerne som en omrejsende fotograf, der møder den hjemmegående husmor Fransesca.

Fransescas egen familie er bortrejst, da fotografen dukker op. Det bliver starten på en stormombrust og passioneret romance.

I rollen som Fransesca finder man en storspillende Meryl Streep, der sammen med Clint Eastwood opnår noget ganske særligt i denne store tragiske kærlighedshistorie.

Billede
(© Aladdin/Walt Disney Pictures)

Aladdin og Jasmine - Aladdin (1992)

I Disneys elskede tegnefilmsklassiker bliver gadedrengen Aladdin forelsket i den smukke prinsesse Jasmine. Er det mon umulig kærlighed, som vi har set så mange gange før?

Mødet mellem de to slår i hvert fald hurtigt gnister og afføder adskillige legendariske - og romantiske - scener. 

De fleste husker nok bl.a. scenen, hvor de to elskende flyver på det magiske tæppe over Agrabahs gader og sammen synger én af de bedste Disney-duetter nogensinde, nemlig 'A Whole New World’'.

Lars and the Real Girl
(© MGM / Lars and the Real Girl)

Lars og hans dukke - Lars and the Real Girl (2007)

Det er måske nok de færreste, der tænker "ægte kærlighed", når man nævner en mands kærlighed til en dukke.

Det er ikke desto mindre tilfældet med denne charmerende skævhed, hvor Ryan Gosling i rollen som Lars forelsker sig i en dukke, han finder på internettet.

Ryan Gosling blev endda nomineret til en Golden Globe for sin mindeværdige præstation i denne helt særlige kombination af sært og sødt.