Trailerpremiere på dansk science fiction

QEDA viser København anno 2095
QEDA
(© Christian Geisnæs)

Vi kan eksklusivt præsentere traileren til den danske science fiction-film QEDA.

Den underlige titel, der udtales "KEDA", står for Quantum Entangled Divided Agent, og det henviser til filmens hovedperson, efterretningschefen Fang Rung, som har fået foretaget molekylær deling for at kunne sende sin anden halvdel tilbage i tiden.

Vi befinder os i København i år 2095, og alt naturligt ferskvand er forsvundet. Folk bliver syge på stribe, men Fang Rung har fået information om en forsker, der i 2017 leverede banebrydende forskning, som potentielt kan redde menneskeheden.

Forskningen gik dog tabt, så den del af Fang Rung, der befinder sig i fortiden, og som går under navnet Gordon, forsøger nu at opspore videnskabskvinden.

Da Fang Rung mister kontakten med Gordon, ser han ingen anden udvej end at rejse tilbage til 2017 og forsøge at finde sin anden halvdel, før verdens balance lider uoprettelig skade.

Som traileren viser, er filmen inspireret af nogle af science fiction-genrens bedste værker, og der er både Blade Runner, den oprindelige Solaris og 12 Monkeys at spore i fremtidsfilmen. Som dansker er det i øvrigt interessant at se, hvordan instruktøren Max Kestners vision for København i 2095 er frembragt på film.

QEDA får biografpremiere den 10. august 2017.