Kubrick møder Gravity

Første trailer til Passengers
Billede
(© Sony Pictures Entertainment)

Den første trailer til science fiction-filmen Passengers er blevet offentliggjort. Chris Pratt og Jennifer Lawrence spiller overfor hinanden i filmen, der foregår på et stort rumskib.

Skibet skal transportere tusindvis af mennesker til en koloniseret planet, men efter en fejl vækkes en mand og en kvinde af deres dvale 90 år for tidligt.

Instruktøren af The Imitation Game, Morten Tyldum, står bag filmen, der ud fra traileren ligner et smukt møde mellem Stanley Kubrick og Gravity.

Passengers/The Shining
Bartenderen fra Passengers ved siden af bartenderen, Lloyd, fra The Shining.

Robotbartenderen, spillet af Michael Sheen, ligner unægtelig spøgelsesbartenderen fra The Shining. Selve baren er også holdt i en stil, der minder om Kubricks. 

Det cirkulære rumskib vækker minder om 2001: A Space Odyssey. Selve plottet, der følger to personer, som befinder sig alene på et stort rumskib omgivet af (måske farlige) maskiner med kunstig intelligens følger også i Kubricks tematiske fodspor fra '2001: A Space Odyssey', hvor menneskets fremmedgjorthed overfor teknologi er i centrum.

Gravity/Passengers
Sandra Bullock og George Clooney i Gravity ved siden af Chris Pratt i Passengers.

Men det er ikke kun Kubrick, der har været et tydeligt inspirationsgrundlag for filmen. De elegante billeder fra rummet, og Chris Pratt, der slynges ud af rumskibet, kun holdt tilbage af en tynd snor, slægter 'Gravity' på.

Hvis alt det sættes sammen sammen ender du med høje forventninger til en film, der lægger sig i slipstrømmen på det moderne rumeventyr, hvor vi ikke engang har nævnt referencerne til bl.a. SunshineInterstellar og WALL·E.

Passengers får premiere den 22. december.