Robotten Alicia Vikander

Første trailer til 'Ex Machina'
Billede
(© DNA Films)

Den første trailer til 'Ex Machina' udkom i sidste uge, og science fiction-filmen er Alex Garlands debut som instruktør. Filmskaberen har tidligere skrevet manuskriptet til Danny Boyles film 28 dage senere og Sunshine, og i denne film står han også selv bag historien.

'Ex Machina' handler om den unge programmør Caleb, der arbejder på verdens største internetfirma. En dag bliver han inviteret hjem til firmaets direktør, Nathan Bateman.  Det viser sig dog hurtigt, at der ikke er tale om et helt almindeligt husbesøg.

Caleb er udvalgt til at deltage i et eksperiment, hvor man skal undersøge grænsen mellem mennesker og kunstig intelligens. Den unge programmør bliver derfor sat i samme rum med den smukke, kvindelige robot Ava. Som eksperimentet skrider frem, erfarer de to mænd, at Ava overgår deres vildeste fantasier.

Hvis du synes, at den kvindelige robot virker bekendt, er det, fordi Ava spilles af svenske Alicia Vikander, som havde den kvindelige hovedrolle i En kongelig affære.

Domhnall Gleeson har hovedrollen som den unge programmør Caleb. Den irske skuespiller er også med i den kommende Star Wars: Episode VII, hvor det siges, at han har en hovedrolle. En anden person, som også har en rolle i den kommende Star Wars-film og i denne film, er Oscar Isaac, som har rollen som Nathan Bateman. 

Det er ikke første gang, at en film beskæftiger sig med kunstig intelligens som emne. Af andre film kan man nævne Steven SpielbergA.I. Artificial IntelligenceI, Robot og klassikeren Metropolis, som også handler om en kvindelig robot.

Ex Machina får dansk premiere den 5. marts 2015.