Vaiana

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen indledes med en forfilm, som ikke indeholder elementer, der vurderes til at kunne virke skræmmende på børn. Hovedfilmen har en gennemgående lettere dramatisk stemning med en stærk humoristisk undertone. Blandt mange rolige scener er der nogle, som er spændingsmættede: Et ældre familiemedlem er syg og dødende, en båd kæntrer og passagererne er ved at drukne, forskellige monstre angriber – i ét tilfælde er det et meget magtfuldt monster. Da handlingen imidlertid udspiller sig i et animeret univers fjernt fra det realistiske, da vores hovedpersoner er handlekraftige og kommer helskindet gennem udfordringerne, og da det voldsomme ikke er udpenslet vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
02.02.2017
Originaltitel: 
Moana
Spilletid: 
1 time 47 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Versioner: se alle
3D - dansk tale, 2D - dansk tale, 3D - engelsk tale, 2D - engelsk tale, Babybio 2D - dansk tale

Billetter
4.9
4.2
Din bedømmelse: Ingen (382 stemmer)

Buzz-o-meter

Resumé

Pigen Vaiana lever et trygt liv på en polynesisk ø i Stillehavet. Hun er samtidig høvdingens datter og må for alt i verden ikke bevæge sig ud på havet.

Alligevel er hun stærkt fascineret af det blå dyb, og da øens planter og havets fisk begynder at forsvinder, hænger det måske sammen med halvguden Maui.

Maui har nemlig stjålet en magisk sten, der tilhører en mægtig havgudinde, og nu drager Vaiana ud på havet for at overtale ham til at levere stenen tilbage. Det bliver starten på en eventyrlig rejse for at genskabe naturens balance.

Disney har begået en ny animationsfilm om handlekraftige heltinder, der hellere vil udforske verden end følge forældrenes regler, og 'Vaiana' er instrueret af duoen bag nyere Disney-klassikere som Den lille havfrue og Aladdin.

Filmens danske stemmer leveres af Clara Rugaard-Larsen (Vaiana) og Kasper Leisner (Maui). 'Vaiana' er Oscar-nomineret for Bedste animationsfilm og Bedste sang. (copyright: kino.dk)

Mediernes anmeldelser

 • Berlingske

  Berlingske

  4

  "Det er trygt, det er flot, og det virker et langt stykke hen ad vejen." (Jacob Wendt Jensen)

 • Ekstra Bladet

  Ekstra Bladet

  4

  "... det sympatiske budskab er svært at argumentere mod, og 'Vaiana' er bestemt ikke den værste rollemodel for raske drenge og piger i præteenagealderen. De voksne kan også sagtens være med." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  4

  "Det er lige præcis det, man kan forvente af en Disney-tegnefilm. Det er lækkert og velduftende … og ingen går skuffede hjem." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  Jyllands-Posten

  5

  "... smukt animeret, morsomt skrevet med sange i verdensklasse og bruger fornemt de polynesiske myter som eventyrlig motor." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  Politiken

  4

  "... hovedhistoriens computeranimation er effektiv rund og harmløs state-of-the-art, og det indledende sagn [og] Mauis tatoveringer er 2D-håndtegnede og markante." (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  Weekendavisen

  "'Vaiana' er Disney, når Disney er bedst: en fest for alle sanser, der bruger mediets virkemidler fuldt ud." (Bo Green Jensen)

Spiderman picture
Spiderman 3 dage siden

Sød historie

3

en fin film for hele familien. Flotte scener og gode replikker til dem alle.

Laura picture
Laura 3 dage siden

Disney er tilbage

En fantastisk familie film med en sød historie tilknyttet, dejlige karakterer og sjove følgesvende. Meget positiv oplevelse

Agnete picture
Agnete 5 dage siden

Viana

6

Rigtig dejlig film med dejlige sange og gode, danske stemmer bag. En god oplevelse for mine 3 børnebørn og mig.

Michael picture
Michael 5 dage siden

Fantastisk

6

Virkelig en god familiefilm! Disney når det er bedst...

Benjamin Vang picture
Benjamin Vang 5 dage siden

Sig Aloha til Moana (eller Vaiana, take your pick)

4

I tider hvor "Let It Go" stille og roligt havde lagt sig, giver Disney os nu et nyt catchy soundtrack, der uden tvivl kommer til at drive os til vanvid på langt sigt.

Så Vaiana har en stærk heltinde ved navn (you guessed it) Vaiana, smukt lagt stemme til af newcomer Auli'i Cravalho. Hun er datteren af en høvding i et polynesisk samfund, hvor noget meget vigtigt er blevet stjålet af halvguden Maui, så Vaiana må ud og finde ham, så han kan aflevere tingen tilbage. Derfra tager de ud på en quest på havet og de to bærer filmen super godt. Og nu har vi så en fin disney-musical

Jeg siger fin, fordi Vaiana når ikke det tårnhøje kvalitetsniveau som vi har set fra Disney's animationsfilm de seneste år, men derfor er det stadig en underholdene tur for sure.

Soundtracket af Lin-Manuel Miranda inkluderer et par rigtig gode sange, jeg skyndte mig i hvert fald at tilføje et par stykker til min playliste på spotify så snart jeg kom hjem fra biografen. Dog er nogle også en smule rodede eller malplaceret. Det hænger også sammen med at filmen flere gange introducerer væsner eller forhindringer, der ikke rigtig virker til at passe ind og mest bare har til formål at underholde børnene eller bringe nødvendig action, hvilket er fint, men det trækker også filmen lidt ned. En scene specielt var underligt larmende og musikken passede bare ikke sammen.

Vaiana er til genæld en rigtig god heltinde og en god rollemodel. Det føles lidt dumt at man stadig i 2016 skal komplimentere Disneyfilm for ikke at føle, at deres kvindelige hovedrolle bare er nødt til at have en mandelig love-interest, men derfor er det stadig rart at alt ikke er så sort og hvidt mere.

Fordi det er en Disneyfilm, skal der selvfølgelig også være en nuttet dyre-sidekick, i denne variation i form af en kylling med meget specifikke repeterende handlinger, som faktisk er meget sjove de første par gange, men da der bliver ved med at blive kogt suppe på den samme joke bliver det lidt monotont.

Plottet er heller ikke det mest interessante man har set. Den viser fint respekt til polynesisk kultur og alt det, men nogle steder er der tydeligvis bare konflikt for konfliktens skyld og slutningen er også lidt et antiklimaks efter min mening.

Det lyder som om jeg sabler den ned, men i virkeligheden er Vaiana faktisk en rigtig underholdene film med oprigtigt sjove øjeblikke og utroligt smuk animation. Selvom jeg synes den er et lille dyk i Disney's track-record gennem nogle år er den helt sikkert et besøg værd for både børn og voksne. Og The Rock kan åbenbart synge. Who knew?

Regitse Andersen picture
Regitse Andersen 1 uge siden

Vaiana

4

I helheden en god Disney film med gode sange, føler dog jeg mangler lidt flere sjove momenter.

FARUTI picture
FARUTI 1 uge siden

Manglede et par grineri

4

Flotte billeder og gode sange som sædvanlig fra Disney og handlingen typisk Disney, men bortset fra hanen man da godt kunne grine af så manglede den de sædvanlige sjove figurer som Disney plejer og have og knægten grinte heller ikke så meget som han plejer så kan ikke blive til mere end 4 stjerner

Morild picture
Morild 2 uger siden

OK

3

Den mangler lidt af de sjove momenter som en del andre animationsfilm har. Men ok film med en god historie.

Individet picture
Individet 2 uger siden

Disney kan stadig!

4

Inden jeg gik ind og så filmen, havde jeg høje forventninger til filmen, efter sidste års mesterværk Zootropolis. Og alligevel fik filmen overrasket mig, selvom den ikke er helt på højde med Zootropolis (men det er tæt på).

Fantastisk god humor med.

Filmen havde en masse flotte farver, så mine 3D briller (og mine almindelige briller) var ved at falde af. Musikken passede perfekt til filmen.

Når jeg alligevel skriver om musikken, synes jeg dog, der var for meget musik i den. Og noget af musikken synes jeg, den ikke skulle være med. Eller så skulle de overveje at det skulle være en musical. Dog var den også en lille smule langtrukken. De sidste 10 min. syntes jeg, der kunne den godt være færdig, men ellers en god film

Anmeld selv filmen

Glemt‌ adgangskode?
Har du ikke en profil? Opret en profil.
Anonym picture
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse

Mest ventede Film