Underverden

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en mørk, dyster og truende grundstemning. Den indeholder mange scener med brutal vold og drab, hvoraf flere er meget blodige og udpenslede. I én scene ses fx en mand, som har fået voldsom bank, han ligger på et gulv i en stor blodpøl med et ødelagt ansigt og åbent kraniebrud. I en anden scene gennembankes en mand, hvorefter der sættes ild til ham, og man ser ham brænde ihjel, mens han er bundet fast til en stol. Det vurderes, at filmen kan virke skræmmende på børn under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
19.01.2017
Originaltitel: 
Underverden
Genre: 
Spilletid: 
1 time 52 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Versioner: se alle
2D, Babybio, Seniorbio, Level 7

Billetter
4.9
4.8
Din bedømmelse: Ingen (1311 stemmer)

Buzz-o-meter

Resumé

I den danske film 'Underverden' kører alt på skinner for speciallægen Zaid, der bor i en dyr lejlighed og venter sit første barn med kæresten Stine.

En dag bliver Zaid kontaktet af sin lillebror, Yasin, der desperat henvender sig for at låne penge. Han afviser lillebroren i døren, men kort efter findes Yasin banket til døde. Politiet er uden spor og ønsker i øvrigt ikke at grave dybere i sagen.

Overvældet af sorg, skyldfølelse og afmagt tager Zaid situationen i egen hånd, og den hævngerrige storebror igangsætter en voldsom selvtægtsmission i den københavnske underverden.

Filmen er et hårdkogt action-drama, der kan sammenlignes med Pusher i sin skildring af det kriminelle, københavnske miljø, men der er også hentet elementer fra superhelte af den lidt mere realistiske art, især tv-serien 'Daredevil'.

'Underverden' er Fenar Ahmads anden spillefilm. Han slog igennem med hiphop-dramaet Ækte vare for to år siden. (copyright: kino.dk)

Mediernes anmeldelser

 • Berlingske

  Berlingske

  5

  "Jens Ole Wowk McCoys musik er skiftevis brutal og smuk, og de mere følsomme dele fungerer fint kontrapunktisk til de voldelige scenerier ..." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  BT

  5

  "'Underverden' er en flot action-thriller med et godt og troværdigt clash of culture-tema - en vedkommende og rørende film med en iboende samfundskritik, der stikker både til 'over-og-underverden'." (Birgitte Lorentzen)

 • Ekstra Bladet

  Ekstra Bladet

  5

  "Skuespillet holder på alle pladser, men også rent teknisk er filmen en æstetisk nydelse fra ende til anden." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  4

  "Det er i mødet mellem flersporede kulturer fra det moderne Danmark og klassisk amerikansk action, at der opstår noget nyt i 'Underverden'." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  Jyllands-Posten

  5

  "Dar Salim er fremragende som Zaid, og det skyldes ikke mindst Ahmads uhyre præcise instruktion af sin hovedrolleindehaver." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  Politiken

  5

  "Den er hårdtslående og tungt pumpende." (Katrine Hornstrup Yde)

 • Weekendavisen

  Weekendavisen

  "Ahmad er lige så forbandet god til at instruere skuespillere, som han er til at afvikle action. Det er sjældent og urimeligt blæret at være forbandet god til begge dele." (Lars Bukdahl)

Jan picture
Jan 4 dage siden

usammenhængende og plat

1

Ligegyldige personligheder er sure på hinanden og udøver meningsløs vold.

Mette picture
Mette 4 dage siden

Fantastisk film, Dar Salim spiller eminent

6

Fik mig helt ud på kanten af sædet. Din holdning til selvtægt sættes virkelig på prøve. En film man tænker over - længe!

Binh M. picture
Binh M. 6 dage siden

Meget atypisk dansk film

5

På mange måder en atypisk dansk film på godt og ondt.

Underverden er et frisk pust til danske film, med sine amerikanske elementer. På nogle områder bliver den dog for amerikansk.

Meget positivt overrasket over filmen.

Anker picture
Anker 1 uge siden

Bedste danske film længe

5

Super god underholdning go historie

Krizzel picture
Krizzel 1 uge siden

Skal ses

5

Nok en af de bedste danske film, i nydere tider.
Bestemt en film, jeg vil kunne anbefale.

Helle picture
Helle 1 uge siden

Hård og mørk...

6

og afsindig god når den først kommer igang. Dar Salim spiller sublimt i filmen, og uden at røbe for meget, så er han ret så sej til kampscener.

Jeg så den med min kæreste, og var nødt til flere gange at tage hans hånd, fordi scenerne var så voldsomme og rå og lige i ansigtet på en, ikke at det er en dårlig ting.

Filmen efterlader en med et dybt indtryk, og personligt var jeg ret stille bagefter.

Desværre viser den på mange måder hvordan der er i miljøet har jeg hørt, og det giver virkelig stof til eftertanke. Også måden politiet nærmest er apatisk i det hele.

HamDerClaus picture
HamDerClaus 2 uger siden

Det kan siges kort og godt.

5

Hvis dette er den nye standard for danske film, så ses vi meget mere i biografen til de danske.

Syntes ellers danske film til en vis grad var røget ind i samme rille... Dansk komiker som fungerer super fint i 10 - 15 minutter på tv får en helt film og gøre godt med... Resultat er enormt middelmådigt.

Men denne film er fremragende.

Ninse picture
Ninse 3 uger siden

BEDSTE DANSKE FILM JEG NOGENSINDE HAR SET ! ! !

6

Dar Salim er genial, han har lige taget hul på en GULDkarriere, med denne filmpræstation. Jeg var blæst fuldkommen bagover, af både Dar Salim, handlingen og kameraføring. Det er 100 % den bedste danske film jeg nogensinde har set. Jeg havde aller mest lyst til at blive i biffen, og se den en`gang til. Jeg håber seriøst der kommer en 2`er. Kan sagtens se for mig, at han kommer i fængsel, og rydder op i "Underverden" derinde også. Det var for mig lidt den danske: "Taken" (kun positivt ment)
Tusind tak til Instruktør Fenar Ahmad, for denne fantastiske film. Håber du vinder en Oscar for den.... Den har fortjent at gå hele vejen, i filmens verden.... Og masser af prisen til Dar Salim, han er FANTASTISK, ikke mindre!!

6 Stjerner, hvis man skulle være i tvivl :)

Glæder mig til 2 èren ;) ;)

Line FS picture
Line FS 3 uger siden

Usammenhængende

3

'Underverden' kommer godt for start, men glemmer hurtigt al form for sammenhæng, karakter-troværdighed og at lukke plothuller, imens den smider omkring sig med vild action og flotte billeder. Visuelt er den virkelig fed, og der er nogle fantastiske actionscener. Til tider bliver det hele lidt for overdrevet, især til slut hvor der åbenbart skal sættes ild til alt og alle. Skuespillet er også rigtig fint. Men ingen af de positive ting, kan desværre redde oplevelsen af filmen, som bliver irriterende utroværdig.

Kenneth picture
Kenneth 3 uger siden

Den skal ses.

5

Virkelig god film. Langt bedre end, hvad man forventer sig af en dansk film.

Anmeld selv filmen

Glemt‌ adgangskode?
Har du ikke en profil? Opret en profil.
Anonym picture
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse

Mest ventede Film