Underverden

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en mørk, dyster og truende grundstemning. Den indeholder mange scener med brutal vold og drab, hvoraf flere er meget blodige og udpenslede. I én scene ses fx en mand, som har fået voldsom bank, han ligger på et gulv i en stor blodpøl med et ødelagt ansigt og åbent kraniebrud. I en anden scene gennembankes en mand, hvorefter der sættes ild til ham, og man ser ham brænde ihjel, mens han er bundet fast til en stol. Det vurderes, at filmen kan virke skræmmende på børn under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
19.01.2017
Originaltitel: 
Underverden
Genre: 
Spilletid: 
1 time 52 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Versioner: se alle
2D, Babybio, Seniorbio, Level 7, Særvisning
4.8
4.8
VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (1709 votes)

Resumé

I den danske film 'Underverden' kører alt på skinner for speciallægen Zaid, der bor i en dyr lejlighed og venter sit første barn med kæresten Stine.

En dag bliver Zaid kontaktet af sin lillebror, Yasin, der desperat henvender sig for at låne penge. Han afviser lillebroren i døren, men kort efter findes Yasin banket til døde. Politiet er uden spor og ønsker i øvrigt ikke at grave dybere i sagen.

Overvældet af sorg, skyldfølelse og afmagt tager Zaid situationen i egen hånd, og den hævngerrige storebror igangsætter en voldsom selvtægtsmission i den københavnske underverden.

Filmen er et hårdkogt action-drama, der kan sammenlignes med Pusher i sin skildring af det kriminelle, københavnske miljø, men der er også hentet elementer fra superhelte af den lidt mere realistiske art, især tv-serien 'Daredevil'.

'Underverden' er Fenar Ahmads anden spillefilm. Han slog igennem med hiphop-dramaet Ækte vare for to år siden. (copyright: kino.dk)

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Jens Ole Wowk McCoys musik er skiftevis brutal og smuk, og de mere følsomme dele fungerer fint kontrapunktisk til de voldelige scenerier ..." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  "'Underverden' er en flot action-thriller med et godt og troværdigt clash of culture-tema - en vedkommende og rørende film med en iboende samfundskritik, der stikker både til 'over-og-underverden'." (Birgitte Lorentzen)

 • Ekstra Bladet

  "Skuespillet holder på alle pladser, men også rent teknisk er filmen en æstetisk nydelse fra ende til anden." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  "Det er i mødet mellem flersporede kulturer fra det moderne Danmark og klassisk amerikansk action, at der opstår noget nyt i 'Underverden'." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Dar Salim er fremragende som Zaid, og det skyldes ikke mindst Ahmads uhyre præcise instruktion af sin hovedrolleindehaver." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  "Den er hårdtslående og tungt pumpende." (Katrine Hornstrup Yde)

 • Weekendavisen

  "Ahmad er lige så forbandet god til at instruere skuespillere, som han er til at afvikle action. Det er sjældent og urimeligt blæret at være forbandet god til begge dele." (Lars Bukdahl)

Kommentarer

Jette

Dar Salim er fantastisk og skildrer rigtig godt det dilemma man kan stå i når man skal træffe et valg og ikke mindst hvor galt det kan gå... se den før sin nabo, den sparker røv og giver masser af stof til eftertanke..

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Jørgen

Et par slemme drenge slår Dar Salims lilebror ihjel, og så er der ellers dømt hævndrama i København. Det er ikke dybt, men det er sgu meget skægt, og kan sagtens nydes sammen med en kold pilsner og beskidt bøf.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Miawh

Det er den bedste DANSKE film der nogensinde er blevet lavet! Vi har været laaaaaangt bagud i forhold til andre lande når det kom til skuespiller og filme nu er vi vel godt på vej! Jeg har nu set denne film 3 gsnge i biografen og kender flere der har været inde og set den flere gange i bio ;-) lav flere film af disse slags! The vest of the best ! De burde vinde en pris ø !

Eneste kritik - hende der spiller Stine er ufattelig dårlig man er ved at falde i søvn hvergang hun åbner munden forfærdelig skuespiller.. sorry men det sandheden.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Maj-Brittuser/682378

'Underverden' er en flot action-thriller.
Men nu jeg stor fan af Dar... så det hjælper jo på det :)
Ok film er overrasket over den var så god faktisk.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Kim Rudal

Dårlig dansk kopi af et plot man har set flere gange i amerikanske film. Virker som om man prøver at skjule det ringe skuespil bag høj musik, larmende effekter og en dårlig version af det der skal ligne ekstrem vold. Og med en hovedperson, der går fra at være en almindelig mand til en trænet fyr, som kan modstå alt. Sad og blev mindet om Dolph Lundgrens "superfilm" Punisher fra 80'erne.

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)
Amalie

Altid en fornøjelse at se en god dansk film i biffen.
God spænding

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)
Ronaldouser/688977

Simpelthen noget af det bedste der er lavet i Danmark nogensinde!! Hold kæft det er godt Fenar :D

Stem op!
3
Stem ned!
0
(reset)
Jonas

Det er efterhånden ved at være rigtig lang tid siden, at jeg har set en film i biografen, der bare er helt igennem perfekt og bare bliver siddende i en, mens rulleteksterne glider hen over skærmen. Sådan en film er Underverden. Ikke alene er det en flot, velspillet og nervepirrende oplevelse, men den er komplet anderledes end noget, jeg har set i dansk film - på den gode måde.

Underverden er en ufattelig barsk film, og der lægges ikke fingre imellem i filmens mange actionscener. Man væmmes, når øretæverne flyver, ilden brænder, og blodet sprøjter - alt sammen filmet på den (æstetisk) smukkeste måde med en gennemgående rød tråd leveret af Fenar Ahmad bag kameraet. Generelt virker filmen rigtig realistisk, hvilket i den grad er pga. de rigtige locations i København. At se en flugt på motorcykel og i løb langs Søern og Zaid luske rundt på gangene i Riget og rydde op blandt bandemedlemmer i Albertslund får filmen til at virke overraskende realistisk, hvilket gør det endnu nemmere at relatere sig til Zaid og hans situation.

Filmen er generelt velspillet hele vejen igennem, og det er svært at finde en skuespiller, der ikke gør det godt. Selv birollerne, der bl.a. tæller Christoffer Læssø og Rosalinde Mynster, gør det godt i de få scener, de har. Dar Salim spiller røven ud af bukserne som Zaid - en læge, der er komplet ligeglad med alting, men lader sig opsluge af hævn, skyldfølelse og vrede. Jeg var dog allermest imponeret og Ali Sivandi som bandelederen Semion. Han formår at virke både karismatisk og usympatisk på samme tid og stjæler næsten alle de scener, han er med i. Specielt fedt er hans samtale med Zaid på et steakhouse, der er et af de bedste øjeblikke i hele filmen.

Underverden er teknisk set et hævndrama, som man måske har set masser af i Hollywood, men samtidig er den så meget om det. Filmen tackler følelser som sorg, apati og skyldfølelse på en måde, der er hel unik i dansk film, samtidig med, at den også undersøger tilhørsforhold og kultursamenstød - emner, der især er relevante i forhold til det indvandrermiljø, filmen tager udgangspunkt i. Det er måske dette, der gør Underverden så vigtig, da den både tager udgangspunkt i en bestemt dansk subkultur og leverer barsk og nervepirrende action. Filmen gjorde for min opfattelse af, hvad der er muligt på dansk film, hvad The Dark Knight gjorde for manges opfattelse af superheltefilm, og jeg håber for alvor, at Underverden fortsætter med at blive set, diskuteret og analyseret i mange år frem - for det fortjener den virkelig!

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)
Jørnuser/962206

Et enestående stykke arbejde. Tillykke til casting. Fantastisk film i velkendte omgivelser.
Dert er en film der viser virkeligheden i et for mange ukendt miljø. Du får det smidt lige i ansigtet - voldsomt og rå med et stænk af kærlighed. Filmen efterlader en med et dybt indtryk, og den giver stof til eftertanke og diskussioner både menneskeligt som politisk.

Stem op!
2
Stem ned!
0
(reset)
Jan

Ligegyldige personligheder er sure på hinanden og udøver meningsløs vold.

Stem op!
3
Stem ned!
0
(reset)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.