Tulipanfeber

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en gennemgående dramatisk stemning og virker i perioder hektisk med krydsklipninger mellem forskellige handlinger. Der er flere scener med voldsomt indhold: Personer ses få lussinger i ansigtet. En række scener følger en fødsel. Et lig fiskes op af en kanal. Et menneske slås og sparkes af en gruppe personer. Desuden ses i flere scener mennesker have lidenskabeligt samleje. Da det voldsomme og det seksuelle imidlertid ikke er udpenslet, og da personer ikke ses komme til skade af volden, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende eller grænseoverskridende på de yngste i aldersgruppen 7-11 år. Filmen får derfor en 11-årsgrænse.

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
13.07.2017
Originaltitel: 
Tulip Fever
Genre: 
Spilletid: 
1 time 47 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Versioner: se alle
2D, Babybio, Seniorbio
Billetter
4.1
3.3
VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (40 votes)

Resumé

'Tulipanfeber' foregår i 1600-tallets Holland, hvor de eksotiske blomster indtager en helt central rolle i samfundet. Alle vil have dem, og det presser priserne i skyhøje niveauer.

Hos familien Sandvoort er problemet dog et andet. Den aldrende, velhavende Cornelius har giftet sig med den unge, forældreløse Sophia i håbet om, at hun vil skænke ham en datter.

Men indtil videre har forsøgene (trods talrige) været forgæves, så for ikke at blive glemt af eftertiden, beslutter Cornelius at få malet et portrætbillede af ham og hans smukke kone.

Kunstmaleren, der er en ung, fattig mand, begynder at fatte interesse for Sophia, og situationen udvikler sig til et hemmeligt, og ikke mindst farligt, forhold de to elskende imellem.

'Tulipanfeber' er et romantisk trekantsdrama, der foregår i en tid, hvor tulipaner havde samme status som aktiemarkedet i medgang, og som uundgåeligt kom til en ende.

Samtidig med de omkringliggende, historiske omstændigheder sætter filmen fokus på den spirende kærlighed mellem to unge, der trodser al modgang i en forbudt affære.

Oscar-vinderen Alicia Vikander har allerede tidligere medvirket i historiske dramaer, mest prominent i En kongelig affære og Den danske pige. (copyright: kino.dk)

Relaterede nyheder

MEDIERNES ANMELDELSER

  • Berlingske

    "Når 'Tulipanfeber' er bedst, opstår en herligt drillende tone. Desværre sker det kun i alt for korte glimt." (Louise Kidde Sauntved)

  • Jyllands-Posten

    "Vikander er som bekendt næsten overjordisk smuk, men det er mildest talt trist, at man har ladet hende forblive et glansbillede, en udsmykningsgenstand." (Nanna Frank Rasmussen)

  • Politiken

    "Det er en kulørt historie, men den befinder sig godt i hænderne på den engelske instruktør Justin Chadwick. (Kim Skotte)

Kommentarer

Jan Engel

Meget seværdigt og spændende plot med gode overraskelser undervejs. Filmens handlingsspor kædes rigtigt godt sammen mod slutningen.

Interessante sceneskift, som giver filmen en god dynamik, og man bliver revet med i handlingen fra først til sidst.

Også gode kærlighedsscener og tulipanmanien beskrives fint.

Skal ses af alle aldre. Uanset hvilken filmsmag, man normalt har, vil man nyde denne film.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
conny

Ikke meget indhold, en kærlighedsfilm med meget tynd indhold

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Susanne Storm Hansen

En dejlig kærlighedshistorie - lidt a la Titanic - men god.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
solgerduser/803013

En god film men lidt langtrukken .

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.