Trolls

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en humoristisk, varm og eventyragtig grundstemning, men den indeholder også flere scener med en lettere truende stemning, hvor de små trolde jages og fanges af meget større væsner, der vil æde dem. Dramatisk musik og overraskelseseffekter er med til at gøre disse scener skræmmende for de yngste. I en scene ses kæmpeedderkopper langsomt snige sig ind på en intetanende og hjælpeløs hovedfigur. I en anden scene mister alle de ellers så optimistiske trolde modet, da de er blevet taget til fange og ikke kan se nogen udvej. Mange af de lettere truende scener forløses dog med humor. Da filmen foregår i et eventyrligt, animeret univers, og ingen kommer alvorligt til skade, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på de yngste børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
13.10.2016
Originaltitel: 
Trolls
Spilletid: 
1 time 32 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Versioner: se alle
3D - dansk tale, 2D - dansk tale, 3D - eng. tale (u/undertekster), 2D - eng. tale (u/undertekster), Babybio - 2D dansk tale

Billetter
4.7
3
Din bedømmelse: Ingen (675 stemmer)

Buzz-o-meter

Resumé

I animationsfilmen ‘Trolls’ lever de farverige og lykkelige trolde dybt inde i skoven. Her har de boet siden kongetrolden Peppy reddede dem fra de ondsindede borker.

Nu regerer hans voksne datter Poppy over troldene, og dagene går med sang og leg. Men borkerne vender frygteligt tilbage og kidnapper flere af de små væsner.

Poppy må derfor finde gnavne Kvist, den eneste ulykkelige trold, der tilfældigvis også ved, hvor de sultne monstre gemmer sig. Men det er en lang og svær rejse, og Poppy mister sit gode humør. Så negative Branch må forsøge at finde sin indre glæde og redde troldene.

’Trolls’ er baseret på de danske Dam-trolde, der også kendes som Gjøl-trolde, som Thomas Dam skabte 1959. Produktionsselskabet DreamWorks Animation, som bl.a. står bag Kung Fu Panda 3, har lavet filmen om de farverige trolde og de danske stemmer leveres bl.a. af Stine Bramsen og Christopher. (copyright: kino.dk)

Mediernes anmeldelser

 • Berlingske

  Berlingske

  4

  "Animationsfilmen virker umiddelbart, som om den er lavet til mindre børn, men med sin humor og charme vil den gribe effektivt opad i aldersgrupperne alt efter hvor nuttet man synes små behårede trolde. Og den skal også nok gribe et godt stykke ind i de voksnes rækker." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  BT

  2

  "Små piger vil muligvis falde for de søde trolde, mens nogle af deres forældre vil vippe med foden i takt til de mange nye og gamle pop-hits i troldeversion. Andre vil mene, det er den rene blasfemi." (Birgitte Lorentzen)

 • Ekstra Bladet

  Ekstra Bladet

  2

  "... man [kan] jo i det skjulte [...] more sig lidt over, at en film, som i den grad plæderer for at lykken kommer indefra og ikke kan konsumeres, primært virker som om, at den er lavet for at sælge flere plastiktrolde." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  Jyllands-Posten

  5

  "'Trolls' har et soundtrack, der nærmest ikke kan købes for penge, og det er i den grad med til at sætte den rette danse-synge-kramme-stemning i en film, der bobler af charme og glæde." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  Politiken

  2

  "... Christopher-fans og andre MGP-hypnotiserede grundskolebørn vil nok juble, trods filmens pointe - surprise? - at lykke kommer indefra." (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  Weekendavisen

  "Filmen dyrker de skrigende farver, som mange vil mene er grimme. Men smagløsheden er gennemført, så den bliver en stil i sig selv." (Bo Green Jensen)

Jeannette picture
Jeannette 2 uger siden

Sød film, men....

3

Fin familiefilm med god musik og masser af skrig-farver :-D, men også næsten irriterende gennemskuelig. Men mine drenge elskede den, og ja det er da bestemt også en sød film. Havde dog nok forventet lidt mere.

Spiderman picture
Spiderman 3 uger siden

Warw

5

Jeg var godt underholdt - fed film, godt lavet og dejlig stemning.
Kan varmt anbefale denne til hele familien!

Karen picture
Karen 3 uger siden

Sød og flot film

6

En god animationsfilm der er flot lavet. Sød historie med en god morale. Helt sikkert værd at se for både store og små. Musikken/sangene er også rigtig gode.

Peter picture
Peter 4 uger siden

Børnefilm

6

Et besøg i biffen med familien

Elzbieta picture
Elzbieta 5 uger siden

Elzbieta

5

En maget sød og hyggelig film. Første gang var jeg sammen med mit knap 4 årlig barnebarn i biografen. Desværre skulle vi gå ud 10 minutter før aflutning.

Sumaia picture
Sumaia 5 uger siden

God til familihygge

5

Super god film. Dog mest til familiehygge, men det god budskab om hvordan man skal balancere optimisme med pessimisme

Andreas HER picture
Andreas HER 5 uger siden

Sød film

4

Var inde at se denne film med min kæreste og hendes storsøster og kan sige nogle få ting om den. Rigtig hyggelig lille familiefilm med en god historie og kunne god lide hvordan forholdet mellem de to hovedpersoner udviklede sig. God musik, god stemning, fin historie og interessante hovedpersoner.

malene picture
malene 7 uger siden

En sød film

5

En super sød film både for store og små :D

Silja picture
Silja 7 uger siden

Hyggelig film

4

Bedre end jeg havde forventet, de danske stemmer gjorde det fantastisk bedre end jeg havde forventet.
Hyggelig med gode sange selvom de er på dansk fungere det godt.

Jonas Nikolaj picture
Jonas Nikolaj 9 uger siden

Skuffet

3

Jeg have forventet mig mere af filmen Trolls. Synes der var nogle sange på Dansk som var kedelig og så var handlingen rimelig nemt af gennemskue. Der var da et par gange i filmen som jeg synes var god. Men tror og håber den er meget bedre når den udkommer på Blu-Ray med Engelsk tale. Derfor får den kun 3 stjerner herfra.

Anmeld selv filmen

Glemt‌ adgangskode?
Har du ikke en profil? Opret en profil.
Anonym picture
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse

Mest ventede Film