Trolls

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en humoristisk, varm og eventyragtig grundstemning, men den indeholder også flere scener med en lettere truende stemning, hvor de små trolde jages og fanges af meget større væsner, der vil æde dem. Dramatisk musik og overraskelseseffekter er med til at gøre disse scener skræmmende for de yngste. I en scene ses kæmpeedderkopper langsomt snige sig ind på en intetanende og hjælpeløs hovedfigur. I en anden scene mister alle de ellers så optimistiske trolde modet, da de er blevet taget til fange og ikke kan se nogen udvej. Mange af de lettere truende scener forløses dog med humor. Da filmen foregår i et eventyrligt, animeret univers, og ingen kommer alvorligt til skade, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på de yngste børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
13.10.2016
Originaltitel: 
Trolls
Spilletid: 
1 time 32 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Versioner: se alle
3D - dansk tale, 2D - dansk tale, 3D - eng. tale (u/undertekster), 2D - eng. tale (u/undertekster), Babybio - 2D dansk tale
4.8
3
Din bedømmelse: Ingen (791 stemmer)

Buzz-o-meter

Resumé

I animationsfilmen ‘Trolls’ lever de farverige og lykkelige trolde dybt inde i skoven. Her har de boet siden kongetrolden Peppy reddede dem fra de ondsindede borker.

Nu regerer hans voksne datter Poppy over troldene, og dagene går med sang og leg. Men borkerne vender frygteligt tilbage og kidnapper flere af de små væsner.

Poppy må derfor finde gnavne Kvist, den eneste ulykkelige trold, der tilfældigvis også ved, hvor de sultne monstre gemmer sig. Men det er en lang og svær rejse, og Poppy mister sit gode humør. Så negative Branch må forsøge at finde sin indre glæde og redde troldene.

’Trolls’ er baseret på de danske Dam-trolde, der også kendes som Gjøl-trolde, som Thomas Dam skabte 1959. Produktionsselskabet DreamWorks Animation, som bl.a. står bag Kung Fu Panda 3, har lavet filmen om de farverige trolde og de danske stemmer leveres bl.a. af Stine Bramsen og Christopher. (copyright: kino.dk)

Mediernes anmeldelser

 • Berlingske

  Berlingske

  4

  "Animationsfilmen virker umiddelbart, som om den er lavet til mindre børn, men med sin humor og charme vil den gribe effektivt opad i aldersgrupperne alt efter hvor nuttet man synes små behårede trolde. Og den skal også nok gribe et godt stykke ind i de voksnes rækker." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  BT

  2

  "Små piger vil muligvis falde for de søde trolde, mens nogle af deres forældre vil vippe med foden i takt til de mange nye og gamle pop-hits i troldeversion. Andre vil mene, det er den rene blasfemi." (Birgitte Lorentzen)

 • Ekstra Bladet

  Ekstra Bladet

  2

  "... man [kan] jo i det skjulte [...] more sig lidt over, at en film, som i den grad plæderer for at lykken kommer indefra og ikke kan konsumeres, primært virker som om, at den er lavet for at sælge flere plastiktrolde." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  Jyllands-Posten

  5

  "'Trolls' har et soundtrack, der nærmest ikke kan købes for penge, og det er i den grad med til at sætte den rette danse-synge-kramme-stemning i en film, der bobler af charme og glæde." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  Politiken

  2

  "... Christopher-fans og andre MGP-hypnotiserede grundskolebørn vil nok juble, trods filmens pointe - surprise? - at lykke kommer indefra." (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  Weekendavisen

  "Filmen dyrker de skrigende farver, som mange vil mene er grimme. Men smagløsheden er gennemført, så den bliver en stil i sig selv." (Bo Green Jensen)

Trine picture
Trine 4 uger siden

Sød, sjov og glad

6

Film der gør dig glad - og samtidig tankefuld.

Maria picture
Maria 6 uger siden

Overraskende underholdende skøn film

5

Helt klart en film vi valgte for ungernes skyld. Men den er jo helt klart sjov, underholdende, sød ja alt på følelses registret. Virkelig også en film for voksne. Var MEGET positivt overrasket.

Wayne picture
Wayne 7 uger siden

Farvestrålende Gjøl-trolde, som synger!

3

De gode gamle Gjøl Trolde er blevet populære igen - og hvem havde lige set at de skulle ende i en stor film produktion? Men da der ikke i forvejen var en større historie forbundet med dem, var det jo bare at opfinde den. Ikke nogen original historie, men alligevel med gode pointer undervejs.

Det kræver lige at man overvinder sin modvilje mod alt for mange pastelfarver, som gør at den især henvender sig til små piger - men til gengæld tæller det op at der er masser af god musik undervejs, og de fleste børnefamilier vil være godt underholdt.

Rasmus/Musen picture
Rasmus/Musen   →   Wayne 1 uge siden

Helt enig med dig.

-Og jeg ville have sagt (næsten) fuldstændig det samme, hvis jeg skulle anmelde filmen.

Jeg har lige set den selv(Eller er egentlig kun i gang, men det lader vi lige være med at tænke mere over).

Til forskel fra dig Wayne(I forhold til stjernevalget) så ville jeg give den måske 4-5 stjerner. Jeg er egentlig heller ikke imponeret over historien overhovedet. Men det er alt den MUSIK, som giver en eller anden rigtig fed følelse indeni, som man bare ikke kan komme fra igen(I hvert fald hvad jeg har hørt indtil videre). Det er musikken, som gør filmen til noget, det er lidt ud over det sædvanlige(Efter min mening).

;-)

S. Rico picture
S. Rico 7 uger siden

Glad musical

3

Den kan godt virke lige lovlig pusse-nusse agtig sød i starten. Og med farverne skruet så meget op, at man får helt ondt i øjnene af at se på det.

Men giver man Trolls en chance, så kan man ikke undgå at komme i godt humør af alle de glade og velkendte sange, som filmen er spækket med. Historien er en slags super alternativ version af Askepot med et universelt budskab om at finde glæden i sig selv og aldrig give op.

Jeannette picture
Jeannette 11 uger siden

Sød film, men....

3

Fin familiefilm med god musik og masser af skrig-farver :-D, men også næsten irriterende gennemskuelig. Men mine drenge elskede den, og ja det er da bestemt også en sød film. Havde dog nok forventet lidt mere.

Spiderman picture
Spiderman 12 uger siden

Warw

5

Jeg var godt underholdt - fed film, godt lavet og dejlig stemning.
Kan varmt anbefale denne til hele familien!

Karen picture
Karen 13 uger siden

Sød og flot film

6

En god animationsfilm der er flot lavet. Sød historie med en god morale. Helt sikkert værd at se for både store og små. Musikken/sangene er også rigtig gode.

Peter picture
Peter 14 uger siden

Børnefilm

6

Et besøg i biffen med familien

Elzbieta picture
Elzbieta 14 uger siden

Elzbieta

5

En maget sød og hyggelig film. Første gang var jeg sammen med mit knap 4 årlig barnebarn i biografen. Desværre skulle vi gå ud 10 minutter før aflutning.

Anmeld selv filmen

Glemt‌ adgangskode?
Har du ikke en profil? Opret en profil.
Anonym picture
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse

Mest ventede Film