Thelma

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en uhyggelig og jævnligt ildevarslende grundstemning, og hovedpersonen er en forvirrret og ulykkelig ung pige, som tvivler på sin seksualitet og identitet, og som har overnaturlige evner, der får uhyggelige konsekvenser. I flere ubehagelige og urovækkende scener ser man et spædbarn, som er i fare, og i én uhyggelig scene ser man en mand, som brænder ihjel. Hertil kommer flere erotiske scener mellem to piger. Det vurderes, at filmen kan virke skræmmende eller grænseoverskridende på børn under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
30.11.2017
Originaltitel: 
Thelma
Spilletid: 
1 time 56 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Billetter
Skal du se Thelma?
(52 stemmer)

Resumé

Den overnaturlige thriller 'Thelma' handler om den kristent opdragede titelkarakter, der flytter til storbyen for at forfølge sin uddannelsesdrømme.

Fristelserne er dog store, og i mødet med den første kærlighed opdager Thelma, at hun besidder skræmmende kræfter.

Den norske 'Thelma' udforsker nutidige ungdommelige temaer, som kendes fra den populære serie 'SKAM', men blander sin coming-of-age fortælling med overnaturlige elementer som i Stephen King-filmen Carrie.

Filmen er instrueret af den norske auteur Joachim Trier, som brød igennem med dramaet Reprise og har senest lavet sin første engelsksprogede film, den roste Louder Than Bombs.

'Thelma' er Norges Oscar-kandidat 2017. (copyright: kino.dk)

Relaterede nyheder

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter