The Kingdom

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
02.11.2007
Originaltitel: 
The Kingdom
Genre: 
Spilletid: 
1 time 57 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
4.1
0
Din bedømmelse: Ingen (22 stemmer)

Buzz-o-meter

Resumé

Et team af specialagenter drager mod Saudi Arabien for at undersøge omstændighederne for et blodigt angreb mod bosiddende amerikanere.

Jamie Foxx spiller Ronald Fluery som leder gruppen, men trods hans og medarbejderes ihærdige indsats, løber de konstant panden mod en mur i deres forsøg på at opklare, hvem der står bag handlingen.

Først da en saudisk politibetjent tilbyder sin hjælp, kommer der – tilsyneladende - skred i opklaringen af forbrydelsen.

'The Kingdom' er bl.a. produceret af Michael Mann.

The Other Account picture
The Other Account 4 år siden

Glimrende!

4

Terrorangreb på film, er åbenbart blev det nye sort, inden for filmdebuts-branchen, og det ser især ud til at amerikanerne er vilde med den slags temaer i film. Og det kan være grunden til Peter Berg valgte at lave endnu en film til markedet (udover at ideen faktisk kom fra en virkelig begivenhed; da saudiske terrorister bragte en bilbombe til eksplosion ved Khobar Towers i Saudi Arabien i 1996, fordi deres mål var at angribe nogle amerikanske oliearbejdere)! Tja, i modsætning til at den politiske del i 'The Kingdom' der ikke tages for alvorligt, så er det alligevel en muskuløs og veludført actionfilm, der kan nydes under de langsommelige dage! Historien er meningsfuld – den har hele tiden noget den gerne vil fortælle, men lider også af nogle temmelig forstyrrende skavanker. Samtidigt tager den diverse klicheer i brug (f.eks. ved at beskrive at de amerikanske FBI-agenter, er de eneste med en smule fornuft og potentiale), hvilket (heldigvis) lykkedes – til tider. Dog får vi ikke altid svar på de spørgsmål man kunne side inde med, men det kan også være fordi filmen konstant danser rundt om diverse forventninger. Og så virker den – ret ofte – lige lovligt unuanceret!

Derpå er 'The Kingdom' en film med sine både gode og dårlige kanter. Det gode ved filmen, er historien: der faktisk er ganske fornuftig og underholdene at følge med i, trods de mange skønhedsfejl. Skuespillerne; er fine - for jeg skal jo ikke bebrejde dem for at spille nogle urealistiske roller. Og selvom 'The Kingdom' ikke kan betegnes som det nære drama, så kan den i den grad klassificeres som en af de bedst fortalte krigsfilm-look-a-likes. Berg har alt i alt klaret det glimrende! Fordi kvaliteten, er temmelig svær at vurdere!

Tja, 'The Kingdom' anbefales dog ikke til dem som leder efter en politisk korrekt film, baseret på grundig research. Men leder man efter en god gang action (der bl.a. indeholder Jamie Foxx), med nogle dejligt intense tidspunkter midt i historien, hvor den alvorlige stemning gerne må afbrydes af jokes (fra Jason Bateman), og hvor man ikke behøver at frygte at komme til at græde undervejs (trods denne film lidt er en drama) fordi man aldrig kommer helt ind på det følelsesmæssige register hos de forskellige karakterer, hvor det førnævnte fremvises i en fiktiv (og nogle gange realistisk) konflikt, og hvor fjenden i handlingen er virusen: Hævntørst. Så er der ingen tvivl om, at du vil komme til at kunne lide 'The Kingdom'!

Dude picture
Dude 4 år siden

Fed film

4

Jamie Foxx og Jennifer Garner som FBI det er da bare alt for awesome.

Wayne picture
Wayne 5 år siden

Overraskende god krigsthriller.

4

Garner og Foxx er glimrende som agenter der skal opklare en terroraktion i fjendeland.

Tribute picture
Tribute 6 år siden

The Kingdom

6

Det er et sandt mesterværk som gemmer på mange fede effekter og flotte scener som indenholder den gode genre af søgelig Drama, barsk Thriller og sprængfyldt Action.
Filmen havde biograf premiere på min fødselsdag (Dengang hvor jeg var 11år) Jeg vidste bare at jeg skulle se den, men det vidste sig at filmen var tilladt for 15år.

Jeg troede at det var et tegn på at jeg skulle se den, det tror jeg det er.
Jamie Foxx tager sin rolle seriøst godt i denne flotte action film med spænding og andre gode skuespiller. Den var rigtig godt lavet og historien var godt fundet på.
Der kunne godt komme en efterfølger selvom at jeg ikke tror at den vil blive ligeså god som denne seje film.

MaWnTy picture
MaWnTy 6 år siden

Kaboom

Det der nok vækker mest opmærsomhed er starten hvor eksplosion på eksplosion bare farer over skærmen, super fed måde at starte ud på. Masser af fed action og godt skuespil, men bare lidt for fairytale agtigt. Jeg kunne godt have brugt lidt mere modspil.

Leva eller Daddy picture
Leva eller Daddy 6 år siden

nice filmm

6

Var godt nok vild med den film i 2007. især jamie foxx som FBI agenter

Daniel Kristensen picture
Daniel Kristensen 7 år siden

en fantastisk thriller

5

det er en hel vild thriller, og hele filmen er prædet af
godt skuespil
god historie
flotte billeder
og med alt det sat sammen er det nok en af de bedste film jeg har set og den rørte mig da jeg så den.

Anmeld selv filmen

Glemt‌ adgangskode?
Har du ikke en profil? Opret en profil.
Anonym picture
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse
CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Brugernes Top 10

Anmeldernes Top 10

Mest ventede Film