The Human Scale

Afventer censur

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
21.02.2013
Originaltitel: 
The Human Scale
Genre: 
Spilletid: 
1 time 17 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
5
4
Din bedømmelse: Ingen (2 stemmer)

Buzz-o-meter

Navne

 

Instruktør

Resumé

I dokumentarfilmen 'The Human Scale' har den verdenskendte danske arkitekt, Jan Gehl, og hans hold visioner om at indrette byer med fokus på menneskers behov og adfærd.

Deres mål er, at byerne bygges på livskvalitet, bæredygtighed og menneskevenlighed. Altså en humanistisk mission, der bliver ført ud i livet i nogle af verdens største byer.

Fra Times Square i New York til jordskælvsramte Christchurch i New Zealand og regeringens fokus på bæredygtige løsninger i Dhaka, Bangladesh skildres et behov for radikal nytænkning i menneskets vilkår i de moderne byer.

Filmen formidler Gehls mangeårige arbejde med byplanlægning i dansk og international kontekst og blev vist på CPH:DOX 12

Andreas M. Dalsgaard, der er filmens instruktør, er også antropolog med studier i Danmark og Frankrig, og han har tidligere instrueret dokumentarfilmene 'Afghan Muscles' (2008) og 'Cities on Speed: Bogota Change' (2009), hvoraf sidstnævnte også har byen som omdrejningspunkt.

'The Human Scale' udforsker, hvad der sker, når man sætter mennesket i centrum i planlægningen af byrummet.

* Fejl i magasinet
Der har desværre sneget sig en pinlig fejl ind i februar-magasinet i omtalen af ’The Human Scale’. 
I omtalen skriver vi, at Jan Gehl døde sidste år, hvilket ikke er sandt. Han er i højeste grad i live. Jan Gehl er blevet notificeret om fejlen, og vi beklager den naturligvis meget.

Mediernes anmeldelser

 • Ekstra Bladet

  Ekstra Bladet

  4

  "'Human Scale' er en smukt filmet og yderst tankevækkende præsentation af disse ideer og visioner, der anbefales varmt til alle med interesse for emnet." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  Jyllands-Posten

  4

  "Der bliver ganske enkelt for meget snak. Til gengæld fungerer filmen virkelig godt de steder, hvor man ser billeder af bylandskaber, før og efter at de er blevet forandret. Det formidler bedre end nogle af de mange ord Jan Gehls pointer (...)" (Katrine Sommer Boysen)

Anmeld selv filmen

Glemt‌ adgangskode?
Har du ikke en profil? Opret en profil.
Anonym picture
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Brugernes Top 10

Anmeldernes Top 10

Mest ventede Film