The Grand Budapest Hotel

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en humoristisk og surrealistisk grundstemning. Den indeholder en række voldsomme billeder og chokeffekter. I en scene får en mand klemt fingre af i en dør. I en anden scene trækkes et afhugget hoved op af en kurv. I endnu en scene stikkes en gruppe mænd ihjel med kniv. Da disse scener imidlertid foregår indenfor et surrealistisk og udpræget komisk univers, og da der ikke er tale om udpenslet vold, vurderes det at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
27.03.2014
Originaltitel: 
The Grand Budapest Hotel
Genre: 
Spilletid: 
1 time 40 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Versioner: se alle
Originalversion, Film, tapas & cocktails
4.8
4.3
Din bedømmelse: Ingen (369 stemmer)

Buzz-o-meter

Resumé

'The Grand Budapest Hotel' handler om hotellet af samme navn. Det mest luksuriøse af sin slags med spa og velvære for alle gæster.

Den legendariske concierge Monsieur Gustave styrer sit personale med hård hånd og er ombejlet af klientellet, primært ældre kvinder med pengepungen i orden. Gustave bliver mentor for den unge piccolo, Zero Moustafa, og snart bliver de to fortrolige venner.

Da en ældre hotelgæst bliver fundet død, og det viser sig, at hun har efterladt Gustave et meget værdifuldt maleri, kommer den ellers så vellidte concierge i problemer. Zero må derfor træde i karakter som Gustaves protegé og redde ham ud af suppedasen.

Wes Andersons stil er bredt kendt i filmkredse for en særegen brug af farver, håndlavede kulisser, skæve karakterer og og flade, frontale kameravinkler. Se bare ’The Royal Tenenbaums’ (2001), ’Fantastic Mr. Fox’ (2009) og ’Moonrise Kingdom’ (2012).

Ud over den genkendelige stil vender flere af hans faste skuespillere tilbage, hvoraf følgende har flest af hans film på CV’et: Owen Wilson (syv), Bill Murray (syv), Jason Schwartzman (fem), Adrien Brody (tre) og Willem Dafoe (tre).

’The Grand Budapest Hotel’ skiller sig ud ved at være Andersons mest politiske film til dato med en klar reference til de omvæltninger, der forandrede Europa i første halvdel af det 20. århundrede men stadig med vægt på det komiske, som han er kendt for. 

’The Grand Budapest Hotel’ er nomineret til ni Oscars, bl.a. i kategorien Bedste film. (copyright: kino.dk)

Mediernes anmeldelser

 • Berlingske

  Berlingske

  3

  "[...] hvis det ikke var for de visuelle vitaminer i 'The Grand Budapest Hotel' ville man gå desorienteret og desillusioneret ud af biografen." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  BT

  6

  "'The Grand Budapest Hotel' er en forrygende komedie. Men der er også et poetisk og smart tidsbillede og et forførende portræt af en stribe unikke karakterer." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  Ekstra Bladet

  4

  "Det er meget nemt at beundre Wes Andersons film, men rigtig berørt bliver man aldrig." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  4

  "Wes Andersons typiske elementer har meget lidt funktion i forhold til den historie, han fortæller. Men uden Anderson-elementerne ville hans film ikke være Anderson-film." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  Jyllands-Posten

  4

  "[...] underholdende fra første til sidste billede, selv om man slipper den lovlig umæt." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  Politiken

  5

  "Går man med på spøgen og træder ind i Wes Andersons scenografi, venter der også denne gang en skøn og generøs oplevelse." (Kim Skotte)

 • Radio24syv

  "... en æstetisk nydelse fra start til slut." (Søren Søndergaard - kino.dk)

 • Weekendavisen

  Weekendavisen

  "Først og sidst er filmen morsom. Der er stof til mange gensyn i den rigt detaljerede fabel om en verdens og et hjertes undergang." (Bo Green Jensen)

lonemimi2016@gmail.com picture
lonemimi2016@gm... 29 uger siden

Fortolkningsfuld

Jeg synes den var ret fed i forhold til hvor abstrakt den var. God plads til at slippe kreativiteten fri osv.

Man skal dog være til den slags film, eller i det mindste være åbensindet når man ser den.

Man skal forvente at den ikke serverer alt på et sølvfad.

http://www.mikonomi.dk/

Halfdan picture
Halfdan 49 uger siden

Meget underholdende film

5

Grand Budapest Hotel er en af de film, alle bør tage sig god tid til, når de skal se den.

Du skal ikke sidde med mobilen fremme, for du risikerer at ødelægge egen oplevelse af en meget udmærket film fra Wes Andersen. Det er en af de film, der fortjener at blive set i biografen, ikke fordi scenerne er vilde og imponerende med masser af action, men fordi den fortjener hele din opmærksomhed.

Jeg er i hvert fald imponeret. Håber jeg selv oplever et sådant hotel en dag. :-)

Halfdan

HeleneColor picture
HeleneColor 1 år siden

Charmerne underholdning!

6

Den dynamik og charme som bare holder filmen i live, hele vejen igennem, er så utroligt og usædvanligt godt

Kameraets indstillinger er så simple, men alligvel meget stemningsfulde. Farverig scenografi til kostumerne. Skuespilleren levere sig igennem karakterne, og gør dem interessante og mere spændende at følge med dem.
Go' Film!

Clea picture
Clea 1 år siden

Sjov og skør historie

4

Helt vild med scenerne, historien og de forskellige karakterer. Overordnet en rigtig god, spøjs og skør film

Cary Grant picture
Cary Grant 1 år siden

Spændende på monty vis

5

Det er en sjov og anderledes film, der er overraskelser og professionel stolthed i scenerne. Ganske få gange er der stop, hvor jeg kan tænke hvordan lavede de lige den scene. Se den med de voksne børn.

Nikolaj picture
Nikolaj 1 år siden

Genial film

6

Det er set før, men filmen er ladet på en hel anden måde, så det stadig bliver fremragende at se på. Spøjs ondsvag film, men på den gode måde.

Simon picture
Simon 1 år siden

En ny Chaplin film

4

'The Grand Budapest Hotel' er en ny Chaplin film. Måden filmen er på er bare Chaplin agtig. Syntes faktisk lidt denne film er uprofessionel. Bare måden den er på er uproffesionel. Geniale Ralph Fiennes kan ikke engang lave om på min mening. Men ellers er filmen sjov, og acceptabel.

Victor picture
Victor 2 år siden

Okay film

3

Det føltes lidt som om, at Wes Andersens alternative instruktørstil, bruges som en accessory. Han prøver at filme den mærkeligt fordi,...? - Fordi han kan.
Stilen har ikke en sådan relevans til historien, og nogle gange kan det faktisk virke forstyrrende. Men hvis man er til sådan noget, så - go for it.

osj2507 picture
osj2507 2 år siden

Interesant, underlig & medrivende

5

Jeg skal nok have set en masse mere fra Wes Anderson, hans film (af dem jeg har set) er rigtig fine perler på sin helt egen måde, de er legende med alt fra billede, scenografi, musik & lyde, ja faktisk inkluderes rigtig mange af sanserne.
Med denne var der flere gange man godt kunne tænke sig at have dufte med, bjergluften & nybagte boller er bare nogen af de ting man godt ville kunne dufte.

Farveuniverset i denne film er ganske forrygende, ud over hele tiden at have en meget lyserød nuance, så er det en samling af pastel farver og til tider næsten mangel af farver lidt som når ens toner i printeren er ved at løbe tør. Musikken passer fantastisk til scenerierne, meget beroligende, det er i det hele taget en meget behagelig oplevelse at se, hører og næsten dufte og smage denne film.

Med en samling af excentriske karakterer og en god solid historie, måske en underlig en, men passende, så har denne film en karisma og en måde at inkluderer alt i den og seerne af den på en speciel måde.

Nikoline Naomi picture
Nikoline Naomi 2 år siden

Skæv...

5

Jeg kunne ikke gøre andet end at blive glad da jeg så den. Filmen har lidt ala Coen brødrenes kærlighed til skæve kult roller, som John Turturro "Jesus Quintana" i The Big Lebowski. Selvom filmen er sjov går den på intet tidspunkt over i det hysteriske. Eventyrlig comedy-epic film.

5 store stjerne fra mig, kan varmt anbefales hvis du er i humør til en god film.

Anmeld selv filmen

Glemt‌ adgangskode?
Har du ikke en profil? Opret en profil.
Anonym picture
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Brugernes Top 10

Anmeldernes Top 10

Mest ventede Film