The Beatles: Sgt. Pepper 50 år

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har ikke været indsendt til vurdering hos Medierådet for Børn og Unge. I henhold til filmloven påføres ikke-vurderede film 15 års-mærkatet.

Se mere på medierådet.dk
Originaltitel: 
It Was Fifty Years Ago Today! The Beatles: Sgt. Pepper and Beyond
Spilletid: 
1 time 54 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Versioner: se alle
2D, Seniorbio
Billetter
0
0
VURDÉR SELV FILMEN: 
Ingen stemmer endnu

Resumé

Kom med helt ind i maskinrummet, når der stilles skarpt på tilblivelsen af musikhistoriens mest berømte rockalbum ’Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band’. 

Den 1. juni 2017 er det præcis 50 år siden, det skelsættende album udkom og det markeres med eventvisninger af filmen selvsamme dag.

'The Beatles: Sgt. Pepper 50 år' dykker ned i de tolv måneder fra august 1966 til august 1967, der blev skelsættende for The Beatles karriere. Et år, hvor de ikke længere var verdens førende turné-rockband, men i stedet udartede sig til verdens mest nyskabende kunstnere. En periode med ekstrem kreativitet og en regulær genfødsel, hvor de omfavnede både Swinging London, avantgarde, LSD og The Summer of Love.

Resultatet blev skabelsen af deres nye alter ego, Sgt. Pepper. Alan G. Parker skærer ind til benet ved at interviewe tidligere ansatte, musikere, familiemedlemmer og journalister, som alle var tilstede under skabelsesperioden. Deres historier understøttes af et omfangsrigt arkivmateriale, hvoraf meget ikke er set siden det oprindelig blev transmitteret.

Resultatet er en grundig eksamination af, hvorfor bandet stoppede med at turnere, indholdet af sangteksterne og hvordan albummet blev til og optaget på det legendariske Abbey Road Studio.

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.