Spring over navigation

Tarok

4.380984
2.4
Din bedømmelse: Ingen (183 stemmer)
Premiere: 
31.10.2013
Instruktør: 
Genre: 
Spilletid: 
2 timer 15 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Originaltitel: 
Tarok
Resume:

Dramaet 'Tarok' starter i 1948, hvor landmanden Karl Laursen har en drøm. Han vil købe en større gård og opdrætte heste, så han kan deltage i travløb.

Drømmen smitter af på hans sønner, og især Jørn og Vagn viser interesse for farens nye vision. Familien fra Skive oplever dog snart, hvordan verden forandrer sig i takt med den teknologiske udvikling, og da Jørn bliver voksen, og stifter sin egen familie, breder oliekrisen og arbejdsløsheden sig.

Men alt kommer til at ændre sig for familien. Ud over sit virke som bilforhandler begynder Jørn at deltage i travløb med den lynhurtige, ivrige hest Tarok, der bringer amatøren til tops i de professionelle rækker. Mod alle odds sejrer Jørn og familien og giver det økonomisk trængte Danmark fornyet håb for fremtiden.

'Tarok' er skabt af holdet bag Hvidsten Gruppen, der sidste år imponerede med 765.000 solgte billetter i biografen. Anne-Grethe Bjarup Riis står igen for instruktionen, Regner Grasten producerer, og flere af skuespillerne har fået genvalg.

Bjarne Henriksen, Henrik Vestergaard, Frederik Meldal Nørgaard og Thomas Ernst fra besættelsesfilmen spiller mandlige medlemmer af Laursen-familien, og de stærke kvindelige roller udfyldes af Kirsten Lehfeldt (Flamberede hjerter) og Iben Dorner (Sorte kugler).

'Tarok' er baseret på en virkelig historie.

Mediernes anmeldelser

 • Berlingske

  3

  "Selvom vi får lige lovlig mange pædagogiske nærbilleder af Jørgen Laursen, der hepper på sin hest, er travløbene simpelthen medrivende." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  3

  "Vi får, hvad vi ser. Det er lige til at gå til for alle. Men det er også lidt som at bladre i fremmede folks fotoalbum." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  1.998

  "[...] alle pointer [skæres] ud i tommetyk papmache, da man åbenbart tager for givet, at publikum er ude af stand til at drage blot en enkelt konklusion eller to på egen hånd." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  1.998

  "Det er bare en meget ringe film med rod i prioriteterne og alt for lidt hest." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  1.998

  "Den er ikke bare (meget) for lang, den er også teknisk uskarp og ufokuseret fortalt." (Sophie Engberg Sonne)

 • Weekendavisen

  "'Tarok' flytter ikke filmhistoriske grænser, men den fortæller åbent og godt af et helt ærligt hjerte. Man skylder den at lade sig rive lidt med." (Bo Green Jensen)

Skriv anmeldelse Brugeranmeldelser 65

tarok (39)

30.07.2014 - 16:01
2.04

På trods af historien tager en interrasant drejning hen mod midten af filmen, er den desværre alt for stereotyp i sin tidsskildring, rent narrativt dårligt disponeret og negativt præget analt skuespil som også leder til ringe karakter fremstilling.

Ud over dette bliver man også træt af den overlange spilletid der slet ikke er filmen passende, samt anne-Grete bjarup riis' subtekstuelle feminisme.

Synes godt om
Stem op!
0
mads picture
mads
108 indlæg

GOD HISTORIE

03.01.2014 - 01:28
5.04

Uden at være den store hestekender, finder jeg den gode historie, som jo også er en del af Danmarks historie som værende levende og vel fortalt

Synes godt om
Stem op!
0
Erik picture
Erik
4 indlæg

mere hest mindre snak!

26.12.2013 - 23:51
3

To ting om denne film

1: Den kunne godt have brugt mindre tid på snak, og visualisering, publikum er ikke dumme og kan godt følge plottet! helt seriøst, en halv times mindre snak i denne film ville have gjort underværker!

2: HELT igennem FANTASTISKE travscener, dem kunne vi godt have brugt nogle flere af! man havde jo helt lyst til at rejse sig op i sæderne og råbe "KOM SÅ TAROK"!

og ja så gør det lidt ondt på os hestefolk når der så tydligt er blevet brugt flere heste til jobbet som tarok og deres sminke er så helt igennem dårligt, på et tidspunkt sat snippen på den forkerte side af mulen…SJUSK!

Synes godt om
Stem op!
0
Christina picture
Christina
2 indlæg

hm.

11.12.2013 - 10:02
6

Det der med heste ik'ogs'...
Det er ikke lige mig.........................................................................................................................................................................................................................................................................
Men jeg må sige 2-3 minutter på panden... og så med lidt paprika og purløg... Det gør sku' underværker!:-)
Kan i den grad anbefales til en god middag fredag aften!

Synes godt om
Stem op!
1
Bodil picture
Bodil
1 indlæg

Fantastisk opleves

01.12.2013 - 04:58

Det er ved og være et par uger siden vi tog fire heste tøser der ind...
Som altid når vi tager i biffen var der god stemning ...
Dog lidt trykket af jeg var hjemme fra første gange uden min datter på 1 1/2 måned
Publikummen var meget ældre mennesker inden os...
Og jeg tror nok de fik lagt mærke til os mest da vi ser trailer til "Sorg og Glæde" der var jeg klar til vi skulle hjem med det samme...

Men så gik filmen i gang...
Det skal siges inden jeg tog i biffen har jeg valgt og læse lidt op på tarok, og om familien og ser hvad der nu var om den i tv..( har været en del her på tv Midtvest )

Og jeg synes den fortæller en god histore om personerne i filmen, de snakker selvfølglig ikke total vest jysk men der kommer en masse gode jyske udtryk ..

Det er nogen fantastiske skuespiller... Hr Henriksen giver den godt i rollen som den hårde og fast besluttet far... Og Fru Kristen giver ham rigtig godt modspil.. ( og der vil jeg give Jørn helt ret der var ikke andre der var bedre til og skulle spille hans mor )

Man kommer godt ind på livet af de mennesker hvordan de komme kæmpe, Jørn og Lise , at deres butik ikke bare blomster fordi de bliver Danmarks mester:)

Løbs scener passer ikke helt sammen den er ikke altid lige de samme sted når der bliver skiftet vinkler og når der bruges de gamle optagerseler som i øvrigt er mega fedt at man har taget det med ind... Men synes ikke det ødelægger filmen for mig, jeg ved sQ selv hvor svært kan være og få de tosset dyr til og gøre lige som man skal og det er jo ikke kun en hest der skal løbe men 10(eller hvor mange det nu er)

Under løbene havde man lyst til og stille sig og råbe på dem for man blev så optaget af dem...

Til slut ***Slettet af redaktionen pga. spoilers*** sidder jeg mig til og tude brøle så flere de rare ældre mennesker kommer hen og giver mig et lille klap på skulderen ...

Da jeg sad tilbage og det hele var slut tænke jeg at man måske godt kunne have brugt en halv time mere..
Og der var og en gang jeg måtte kigge på uret og sige hvis den skal nå og være langtrukkent så skal det da til og være 1 1/2 inden i filmen...

Dette er ikke en heste film som store hingst hvor det er fra hesten synfelt men en film om menneskerne rundt om eb hest der havde stor betydning for Danmark ...

Og en stor tak til
Lise Laursen for at have gemt så mange ting som kunne komme med i filmen ...

Synes godt om
Stem op!
0
Anne-Sofie picture
Anne-Sofie
4 indlæg

Dejlig film :-)

25.11.2013 - 17:36
5.04

Jeg havde ikke tænkt mig at skulle se film om en hest. Men endte i biffen, og blev så glædelig overrasket, den viste mange tidsbilleder, sjovt at se bilerne, tøjet, musikken. Ramte også mange følelser.
Fortalte så levende om den, at jeg var nødt til at gå ind og se den igen, sammen med min mand og dreng, som også var vilde med den. Måske var den lige det længste.
Men en god, dejlig varm familie film, og en varm, trofast familie. Anbefaler den varmt til alle. :-)

Synes godt om
Stem op!
0
maj-br picture
maj-br
48 indlæg

FANTASTISK FILM!

21.11.2013 - 18:04
5.04

Tarok er en film man bare SKAL se. Jeg er ikke den store hesteelsker, men den her film den var fantastisk. En af de bedste film jeg har set til dato. Alle burde se den :-)

Synes godt om
Stem op!
0
Maja picture
Maja
1 indlæg

Nej nej og atter nej!

20.11.2013 - 00:16
1.02

Delitant monologer der bliver fremført, så man føler sig hensat til Nørrumsnede Forsamlingshus, sovset ind i underlige billeder af TYDELIGVIS flere forskellige heste, i rollen som Tarok?

En ualmindelig uhjælpelig instruktion, og en klipning så man får ondt i maven????

Jeg syntes at det her en noget CRAP!!!

En stjerne for modet til at sende det her makværk på markedet!

Synes godt om
Stem op!
0
Movie-fanatic picture
Movie-fanatic
181 indlæg

Lidt Danmarkshistorie

19.11.2013 - 19:36
4.02

Er godt klar over, at filmen ikke er helt autentisk med hver eneste sætning. Men den giver alligevel et godt indtryk af hvad der skete i denne heste interesserede familie.
Det var tidstypisk beklædning og mode og sjovt at se hvordan hverdagen var dengang.
Jeg kedede mig ikke og syntes faktisk det var en god måde at høre lidt om sport på, da jeg overhovedet ikke er sportsinteresseret og derfor ikke fulgte med i Taroks store bedrifter dengang. Han var da en skøn hest!!

Synes godt om
Stem op!
0
Marian picture
Marian
10 indlæg

Fantastisk film om Tarok.

17.11.2013 - 16:44

En helt igennem fremragende film om nationens travhest.

Synes godt om
Stem op!
0
Preben S. picture
Preben S.
5 indlæg

Anmeld selv filmen

Glemt‌ adgangskode?
Connect
Sign in using Facebook
Har du ikke en profil?
Opret Profil
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse

Buzz-o-meter

 

Brugernes top 10

Anmeldernes top 10