Stalins død

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en overvejende let og humoristisk grundstemning. Der er dog flere dramatiske scener, hvor mennesker tages til fange og tortureres eller skydes. I én ubehagelig scene ser man en død mand, som skalperes, og fra afstand ses bl.a. at der saves i hans hjerne. I en anden scene ser man en forslået mand, som omringes af vrede mennesker og skydes, hvorefter der sættes ild til ham. Da de voldsomme scener generelt ikke udpensles, og da personerne forholder sig distanceret og humoristisk til både vold og drab, vurderes filmen kun at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
14.12.2017
Originaltitel: 
The Death of Stalin
Genre: 
Spilletid: 
1 time 46 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Billetter
4.5
5
VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (8 votes)

Resumé

Den politiske satire 'Stalins død' foregår i efterspillet til den sovjetiske diktator Josef Stalins bortgang i 1953.

Situationen udvikler sig hurtigt til en magtkamp mellem den afdødes nærmeste allierede i kommunistpartiets top.

Navnlig politikeren Nikita Khrushchev og lederen for sikkerhedspartiet, Lavrentiy Beria, krydser klinger, mens den naturlige efterfølger, Georgy Malenkov, hurtigt kommer til at fremstå som en handlingslammet kransekagefigur.

'Stalins død' giver et satirisk indblik i det vanvittige spil, der foregik i Sovjetunionen, og hvor personlige agendaer og udspekulerede bagholdsangreb overskygger politisk fremdrift. Filmen er ærkebritisk i sin humor, hvilket giver et nærmest Monty Pythonsk udtryk.

Komedie-dramaet er baseret på den grafiske roman 'La mort de Staline', og instruktøren står bag flere politiske satirer fx filmen In the Loop og tv-serierne 'The Thick of It' og 'Veep'. (copyright: kino.dk)

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'Stalins død' er dybt underholdende, tragisk og tankevækkende, med sylespidse replikker, der leveres med smittende overskud af de bedste af de bedste ..." (Louise Kidde Sauntved)

 • Jyllands-Posten

  "Iannucci formår at afvæbne magten ved at fremstille det fundamentalt fjollede i at lade en mand af kød og blod som alle andre få en så ophøjet position." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

 • Politiken

  "Simon Russell Beale som Berija, Jeffrey Tambor som Malenkov, Jason Isaacs som marskal Sjukov og Michael Palin som Molotov fungerer fornemt ..." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  "'Stalins død' er en forfærdende film, som næsten naturstridigt magter at være morsom." (Bo Green Jensen)

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.