Spionernes bro

Tilladt for børn over 11 år
Filmen er i mange scener fortalt i et roligt tempo. Den indeholder dog også passager af dramatisk karakter. I en scene ser man en soldat, der forulykker med sit jægerfly. Her er man med, da soldaten forsøger at skyde sig selv ud med katapult, hvilket opleves meget dramatisk. I andre scener ser man, hvordan flygtningen forsøger at forcere grænser og hegn, og også hvordan de bliver skudt ned i flugtforsøget. Det vurderes på baggrund af de dramatiske scener, at filmen vil kunne virke skræmmende for børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
26.11.2015
Originaltitel: 
Bridge of Spies
Genre: 
Spilletid: 
2 timer 21 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Versioner: se alle
Særvisning, 2D, Babybio, Seniorbio
4.7
4.3
Din bedømmelse: Ingen (436 stemmer)

Buzz-o-meter

Resumé

Koldkrigs-dramaet 'Spionernes bro' handler om advokaten James B. Donovan, der i 1960erne bliver hyret til at forsvare en russisk spion, som er blevet tilfangetaget af de amerikanske myndigheder.

Spionen, Rudolf Abel, er forberedt på, at hans rettergang allerede er forudbestemt med døden som udgang, men Donovan insisterer på at give ham en fair, juridisk behandling.

Langsomt begynder både advokatens bagland og den amerikanske befolkning at vende sig imod ham, for hvordan kan man være et ordentligt menneske og samtidig beskytte fjenden? Donovans valg viser sig dog afgørende, da en pilot fra den amerikanske hær fanges af russerne. I forsøget på at hente piloten hjem, bliver den idealistiske jurist sendt bag muren til det kolde, kommunistiske Østberlin for at foretage en udveksling.

Steven Spielbergs film er baseret på virkelige begivenheder under Den kolde krig, der eskalerede i 1960erne, og hvor spændingerne mellem USA og Rusland var tæt på at udløse en atomkrig. Filmens historiske udgangspunkt indeholder både et retssalsdrama, en familiefortælling og en koldkrigsthriller.

Tom Hanks spiller for fjerde gang med i en Spielberg-film, når han indtager hovedrollen som den ukuelige advokat, James B. Donovan, der kæmpede mod alle odds for at opretholde retssystemet. Mark Rylance spiller lavmælt spion, og Amy Ryan har rollen som Donovans hårdt prøvede hustru.

'Spionernes bro' har manuskript af Coen-brødrene. Filmen er nomineret til 6 Oscars, bl.a. Bedste Film og Bedste mandlige skuespiller. (copyright: kino.dk)

Mediernes anmeldelser

 • Berlingske

  Berlingske

  5

  "Hver gang man er ved at miste troen på, at en biograffilm kan noget overfor alle de gode tv-serier, [...] så kommer Steven Spielberg ofte flyvende ind og sætter filmskabet elegant på plads. Med teknisk behændighed, billedmæssig panache og et hjerte, der banker for filmkunsten. Og for menneskeheden." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  BT

  5

  "Broen imellem patriotisme og paranoia beskrives indfølt uden nogen form for hævet pegefinger." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  Ekstra Bladet

  3

  "'Spionernes bro' bygger på virkelige begivenheder, og historien er som sådan interessant nok, men som film ender den alligevel med at blive mindre end summen af de involverede parter." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  4

  "Alt er så tilrettelagt, så indbydende, så pædagogisk og så snorlige velfortalt. Der mangler den skævhed, der giver filmen personlighed – og som gør at man holder af den som mere end en genstand." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  Jyllands-Posten

  4

  "Spielberg spiller som altid på de store tangenter, hvilket gør 'Spionernes bro' en smule bombastisk, men filmen er så velspillet og troværdig, ikke mindst i sit vanvittigt flot iscenesatte tidsbillede, at man tilgiver pompøsiteten." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  Politiken

  5

  "Den udemonstrative 'Spionernes bro' er som at høre motoren i en fornem vintage-limousine spinde, så man kun lige fornemmer, hvor mange hestekræfter og hvor megen ekspertise der ligger skjult under den matblanke kølerhjelm." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  Weekendavisen

  "'Spionernes bro' er en fornem koldkrigsfabel. Det bedste ved historien er dog måden, som den bliver fortalt på. Spielberg bruger alle traditionens virkemidler og formidler sit stof i en klar, besnærende selvfølgelig form. Resultatet er en mesterklasse i, hvordan man laver mainstreamfilm." (Bo Green Jensen)

WallStreet picture
WallStreet 39 uger siden

God underholdning!

5

Så den på et fly på vej til USA. Var godt underholdt.

Julie picture
Julie 39 uger siden

Spændende historisk film!

5

Endnu en spændende film og med Tom Hanks i hovedrollen kan det aldrig gå galt, han leverer altid rigtig godt. Der var en rigtig god og spændende handling. Mark Rylance gør det også rigtig godt som Rudolf Abel og er helt vildt med hans replikker, især "would it help?". Det er en film jeg sagtens kunne sætte mig til at se igen eller vise til andre og jeg synes den havde fuldt fortjent den oskar nominering som den fik.

Nikolaj picture
Nikolaj 50 uger siden

Solid Spielberg film!

4

Kan endnu et Spielberg/Hanks samarbejde stadig være godt? Svaret er ja! Selvom humoren gøres lidt for sød hen mod slutningen, så fungerer dramaet og humoren eller rigtigt godt.

Og hatten for Mark Rylance også. Han giver hans karakter en rigtig god personlighed. Og leverer et herligt samarbejde med Tom Hanks, som igen leverer, som han skal.

Historien i sig selv er rigtigt god, og konflikten er bestemt vigtig, at vise seere i moderne tid.

Jacob picture
Jacob 1 år siden

Sikkert håndværk

4

Sikkert og godt håndværk fra Spielbergs side, som skaber en god film. Problemet er at det "bare" bliver en god film, den er ikke exceptional eller sådan en film du husker lang tid efter. Den er stilsikkert og flot filmet, uden dog at være en stor fryd få øjet. Selvom det en langsom film, er den ikke for langsom.
Den lykkedes med at få noget humor ind i det ellers meget alvorlige miljø, hvilket i høj grad skyldes Tom Hanks. Han gør som altid en god figur, men igen, det ikke en rolle han vil blive husket for. Han er dejligt irriterende overfor de kolde CIA agenter, og samspillet mellem Hanks og Mark Rylance er også godt.
Jeg har dog en klage omkring Mark Rylance, jeg synes ikke han burde have vundet en Oscar for den rolle. Ja han er god og man føler sympati for hans rolle. Men personligt sad jeg bagefter og undrede mig over hvor meget han egentligt var med i filmen. Jeg synes ikke han har meget screen-time. Ja han vandt "kun" for en birolle, men alligevel sad jeg tilbage med en følelse af at du ikke rigtigt lærte hans rolle af kende.
Alt i alt god film, som helt sikkert er anbefalelsesværdig, uden det dog er en must-see film.

GiwizZeni picture
GiwizZeni 1 år siden

Spielberg's bedste film i 10 år

5

Spielberg bliver i det historiske spor, efter 'War Horse' i 2011 og 'Lincoln' i 2012, men koldkrigs-thrilleren 'Spionernes Bro' er langt den bedste af de tre. Jeg vil gå så langt som at sige hans bedste i 10 år.
Spielberg er aldrig uinteressant og sammen med Tom Hanks er det virkelig underholdende og solidt filmhåndværk. Rollen som bestikket forsvarer for den tilfangetagne russiske spion er også Hanks bedste i mange år. Han er altid genkendelig som sig selv i sine roller, der er sjældent en masse make-up eller udklædning, og det bliver netop en del af karakterens grundlæggende troværdighed. Men uanset hvor meget jeg holder af Tom Hanks er det Mark Rylance der gør mest indtryk som den stilfærdige og sagtmodige russiske spion Rudolf Abel. Han er fantastisk på sin egen gådefulde og indadvendte måde.
Der er i det hele taget ikke en finger at sætte på filmen. 1/3 tankevækkende retssalsdrama og 2/3 iskold nervekrig ved forhandlingerne om fangeudveksling i Øst Berlin. Flot, uden at være prangende. Tidssvarende, uden at prædike. Utrolig spændende, uden en eneste eksplosion, slåskamp eller biljagt.

Maria picture
Maria 1 år siden

Stor fan

5

Jeg var rigtig glad for Spionernes Bro, som holder spændingen hele vejen igennem og aldrig bliver langtrukken.

Tom Hanks spiller ganske fint og generelt set synes jeg skuespillet er virkelig godt.

Klart en anbefalelsesværdig film!

Bjørn picture
Bjørn 1 år siden

Fantastisk film, fantastisk Tom Hanks

5

Utrolig velspillet film, meget autentisk. Tom Hanks er som altid sublim.

Anna Nikoline picture
Anna Nikoline 1 år siden

Helt okay film, men der mangler noget

4

Jeg kan nu krydse denne film af listen, over film jeg gerne vil nå at se inden dette års Oscar-uddeling. Jeg må sige at jeg blev lidt skuffet, for det som om der mangler noget. Jeg kan ikke beskrive hvad det er, men det der mangler, er det som ville have fået filmen til at sætte sig godt fast i min hukommelse.

Filmens historie er god, og for nogen vil den måske virke rørende, men det er bare ikke en film som jeg kommer til at huske.

Pia picture
Pia 1 år siden

Tom Hanks bærer filmen

4

Lettere skuffet over indhold. Intet nyt under solen og handling temmelig tynd. Hanks gør det godt og spionen Abel har skønne replikker.

Dunbar picture
Dunbar 1 år siden

Spielberg er tilbage...

5

Næsten!

Den bliver til tider lidt for sentimental, men dét skal man jo også tage med, når man ser en film fra Spielbergs hånd. Filmen var dog både spændende, flot filmet og understøttet af et godt manuskript, der bringes til live på lærredet til fulde af dygtige skuespillere over hele linjen.

Anmeld selv filmen

Glemt‌ adgangskode?
Har du ikke en profil? Opret en profil.
Anonym picture
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse
CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Brugernes Top 10

Anmeldernes Top 10

Mest ventede Film