Smølferne 2 - 3D

Tilladt for alle
Filmen er gennemgående fortalt i et roligt tempo og en med en varm tone, hvor der lægges vægt på falde-på-halen-komik. Den indeholder dog også flere lettere dramatiske scener, hvor smølfer og mennesker udsættes for forskellige farer. I en scene har Smølfine et mareridt, hvor brugen af dramatisk musik og drømmefigurernes positurer understreger scenens uhygge. I en anden scene ser man en mand, der er ved at blive spist af en forvokset kat. Da hovedkaraktererne som udgangspunkt er stærke og handlekraftige, og da de dramatiske scener forløses hurtigt med komiske indslag, vurderes det, at filmen ikke vil kunne skræmme børn.

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
05.09.2013
Originaltitel: 
The Smurfs 2
Genre: 
Spilletid: 
1 time 40 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
4
1.8
Din bedømmelse: Ingen (67 stemmer)

Buzz-o-meter

Navne

 

Instruktør

Resumé

I 'Smølferne 2' pønser den onde troldmand Gargamel på en ny plan. Han har skabt et par fjendtlige, smølfelignende væsner kaldet fræklinger, som han håber, vil lade ham høste den magiske smølfe-essens.

Det går dog op for ham, at kun rigtige smølfer kan give ham, hvad han vil have, og at Smølfine er den eneste, der kender den hemmelige magiske formular, som kan forvandle fræklinger til rigtige smølfer.

Derfor beslutter Gargamel sig for at kidnappe den stakkels Smølfine og tage hende med til Paris, hvor han har opnået stjernestatus som verdens største magiker.

Det er nu op til Gammelsmølf og tre af hans artsfæller at vende tilbage til vores verden, slå sig sammen med menneskevennerne Patrick og Grace Winslow, redde Smølfine og stoppe Gargamels skumle planer.

Den første af de nye smølfefilm indspillede i 2011 over en halv mia. dollars på verdensplan, så det er kun oplagt at sætte en efterfølger i verden.

’Smølferne’ er oprindeligt en tegneserie skabt af den belgiske tegner og forfatter Peyo i 1958. Siden er der udkommet talrige tegnefilm, computerspil og små plastikfigurer.

Neil Patrick Harris, der er bedst kendt for at spille storcharmøren Barney Stinson i TV-serien ’How I Met Your Mother’, gentager sin rolle som Patrick fra den første film.

Hank Azaria vender tilbage som skurken Gargamel, og hans  største bedrift må være stemmerne bag de adskillige karakterer i animationsserien ’The Simpsons’.

Filmen vises med dansk tale af bl.a. Jens Jacob Tychsen, Pernille Rosendahl og Nis Bank-Mikkelsen.

'Smølferne 2' vises også i 2D.

 

Mediernes anmeldelser

 • Berlingske

  Berlingske

  1

  "Peyo vendte sig i graven, mens hans søn og filmselskabet Disney badede i grønne dollar malket ud af de små uskyldige blå væsner." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  BT

  1

  "Den eneste synlige ambition for 'Smølferne 2' har været at malke succesen fra den første film [...]." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  Ekstra Bladet

  1

  "[...] skinger tortur for enhver, der har passeret de syv-otte år." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  Jyllands-Posten

  3

  "Der er masser af opbyggeligt gøgl i den nyeste smølfefilm, der blander live action med computeranimerede figurer på en sømløs og sødmefuld facon." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  Politiken

  3

  "[...] animation og live action går mere sømløst op denne gang; og de danske stemmer er fortsat en langt bedre sag værdige." (Søren Vinterberg)

Morten Dahl picture
Morten Dahl 3 år siden

Ikke for alle

Var inde at se den med mine børn på 3 og 6 og de var ikke helt glade for den. Gargamel skræmte dem pænt meget.

Jeg så ikke nok til at kunne anmelde den, men måske skal man overveje om ens børn er lette at skræmme, for så er 7 kvarter længe i en mørk sal.

christina picture
christina 3 år siden

:-)

Så god en børne og famile film kan klart anbefales

Annas far picture
Annas far 3 år siden

Har aldrig været god til 2ere

4

Jeg var både i biffen og se 1eren og 2eren, helt klart syntes jeg at den første var den bedste, nok mest fordi at den anden på en eller anden måde skal overgå den oprindelige film.

Heidi S. Pedersen picture
Heidi S. Pedersen 3 år siden

Bedre end den første! <3

5

Jeg var i biffen og se toeren her i weekenden med min kæreste og min papsøster, & vi synes alle at det er en super fed film. Vi grinede og grinede, næsten helt til vi fik ondt i maverne. + vi så den i 3D, så kommer der nogle fede effekter med i også! Men alt i alt, skøn film for hele familien.
Super god hvis man har brug for et godt grin! :)

thea picture
thea 3 år siden

Kan anbefales at se

4

Mine og min venindes børn var vilde med den

Kirsten picture
Kirsten 3 år siden

Smølferne 2

3

FIn film, min datter var vild med den.

Kirsten picture
Kirsten 3 år siden

Smølferne 2

3

En fin, sød film.
Så den med min datter, og hun sadge straks, jeg vil have den på dvd, når den kommer:-)

jørgen picture
jørgen 3 år siden

love smurfs

har 22 film på dvd med smølferne, og skal klart i biffen og se smølferne 2 også, samt have den på dvd når den udkommer

Maria picture
Maria 3 år siden

Ved godt det er en børnefilm...

... men jeg håber, håber, HÅBER den vil blive vist på originalsproget også.

Min søster og jeg så den første film i London da den gik i biografen der, godt nok af mangel på bedre, men den var bare super sød og sjov - og så er Neil Patrick Harris altså bare sej med alt hvad han laver, og jeg ELSKER Hank Azaria!

Så ja, jeg håber den kommer til at gå nogle enkelte forestillinger på originalsproget, selvom jeg ikke regner med noget. ;)

Anmeld selv filmen

Glemt‌ adgangskode?
Har du ikke en profil? Opret en profil.
Anonym picture
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse

Mest ventede Film