Skønheden og Udyret

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en gennemgående dramatisk stemning med humoristiske indslag. Der er en rækkes scener med voldsomt indhold: Bange mennesker viger i flere scener tilbage fra et uhyggeligt væsen. Et udyr dukker truende frem. En mand slår en anden mand ned. I flere scener ses ulve forfølge og true mennesker. En ophidset menneskeskare med fakler angriber et slot. Et menneske og et udyr kæmper voldsomt, og den ene ses styrte i dybet. Da det voldsomme imidlertid ikke er udpenslet, da det udspiller sig i et eventyrligt univers fjernt fra virkeligheden, og da hovedkarakteren fremstår som handlekraftig og klarer sig, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
16.03.2017
Originaltitel: 
Beauty and the Beast
Spilletid: 
2 timer 9 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Versioner: se alle
3D - engelsk tale, 2D - engelsk tale, 3D - dansk tale, 2D - dansk tale, IMAX 3D - engelsk tale, Babybio 2D - engelsk tale, Babybio 2D, Babybio 2D - dansk tale, Seniorbio 2D - engelsk tale

Billetter
4.9
3.8
Din bedømmelse: Ingen (2126 stemmer)

Buzz-o-meter

Resumé

Eventyret ’Skønheden og Udyret’ handler om den intelligente og opfindsomme Belle, der ikke rigtig passer ind i landsbyen, hvor hun bor.

Hun afviser konstant den egocentrerede Gaston, og drømmer sig langt væk. Da hendes far Maurice ikke vender tilbage fra en tur til markedet, tager hun dybt ind i skoven for at finde ham.

Maurice er blevet taget til fange af et farligt udyr, der i virkeligheden er en fortryllet prins. Kun ægte kærlighed kan hæve forbandelsen, men tiden er ved at rinde ud, og Belle viser sig at være den eneste mulighed.

’Skønheden og Udyret’ er en live action-genindspilning af Disney-klassikeren Skønheden og Udyret fra 1991, hvor både Emma Watson og Dan Stevens har deres musical-debut. Der er desuden blevet tilføjet tre nye sange, og flere af de originale tekster er blevet opdateret.

I den danske udgave leveres stemmerne af Annevig Schelde Ebbe, Tomas Ambt Kofod, Kenneth M. Christensen og Lars Knutzon. (copyright: kino.dk)

Mediernes anmeldelser

 • Berlingske

  Berlingske

  4

  "... er man romantiker, [så] ligger der en solid oplevelse og venter." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  BT

  4

  "Flot, fascinerende og overordentlig Disneysk." (Birgitte Lorentzen)

 • Ekstra Bladet

  Ekstra Bladet

  4

  "[Filmen] fungerer faktisk glimrende på sine egne præmisser, ikke mindst på grund af den flotte iscenesættelse, der vitterlig er en fryd for øjet." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  4

  "Det er et velfungende folkeeventyr af fineste karat, hvilket den nye Disneyversion folder stort og flot ud." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  Jyllands-Posten

  4

  "Instruktør Bill Condon og hans produktionsdesignere har i den grad skabt et udtryk, der yder originalen ære." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  Politiken

  3

  "Til Alan Menkens fejende musik bliver nogle optrin virkelig flot festlige, som var vi i 'Moulin Rouge' med Baz Luhrmann, men andre så forudsigelige ..." (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  Weekendavisen

  "[Emma Watson] er supergod i rollen. Du kan se, at hun virkelig tror på det hele. Det er for hendes skyld – og sangene – at du skal høre historien igen." (Bo Green Jensen)

Gustav picture
Gustav 5 uger siden

Overgik alle forventninger

6

Den var virkelig gennemført & spændende, var bange for at den ikke kunne lever op til ideen om skønheden og udyret, men det endte med at være en af de bedste film jeg længe har set! Kan virkelig anbefales :-)

Sandra picture
Sandra 5 uger siden

Tale as old as time..Elsker den!!

6

Har lige set den på Fisketorvet i IMAX! Fantastisk!! Følte mig helt som barn igen, og drømte om at være prinsesse! :-D Disney kan endnu!! Så flot!! Og så får man et godt grin og musikken er ren nostalgi! :-D

Vanita picture
Vanita 5 uger siden

Beauty and the Beast

6

Super dejlig film, og man får et dejligt grin. Den er super godt lavet og gode skuespiller. det er en film som man kan se flere gange

Jakob P. picture
Jakob P. 5 uger siden

Herligt eventyr!!!

5

Det er længe siden at jeg har set en film, som både var en musical, en film, og et eventyr. Jeg vil rigtig gerne honorere denne film, for skuespillerne og holdet bag denne musical for deres genialitet, filmens sammensætning, og historien som vi alle sammen kender om Beauty and the Beast. Jeg synes både filmen var god i sig selv, musikken i filmen var god, og skuespillet samt sangene var også gode og rigtig godt. Jeg var godt underholdt og imponeret over dette fremragende eventyr, og jeg kedede mig bestemt ikke mens jeg så det, dog var jeg nødsaget til at forlade biografsalen hen mod slutningen da jeg sådan skulle på toilettet. Gud forbyde det. Men jeg nåede lige tilbage igen, til le grand finale, og jeg synes slutningen var både rørende, spændende og god.

For længe siden boede der en prins på et slot, og han holdt fester og omgav sig med smukke, dygtige og glade mennesker. En dag da han holdt en fest, kom der en gammel kvinde som en uindbudt gæst ind på slottet, og bad om ly for natten. Men prinsen grinede af hende, og afslog. Dette skulle han ikke have gjort, for hun var ikke hvilken som helst gammel kvinde, hun var nemlig en smuk, farlig og frygtsom troldkvinde. Troldkvinden så at prinsen ikke havde kærlighed i hans hjerte, og hun forheksede ham og alle hans gæster og personale på slottet og forvandlede prinsen til et udyr, og ikke nok med det, hun slettede også ethvert minde om ham og hans fester. Sådan skete det at der kom et udyr til at bo på et slot, dybt inde i skoven, og til at bryde forbandelsen skulle der ikke mindre end ægte kærlighed til. Dette skal ske, før det sidste blad falder af den fortryllede rose, for falder det sidste blad af rosen vil prinsen være et udyr til evig tid.

Ja, denne film er for det første eventyret om Skønheden & Udyret, som jo er en ret kendt historie, denne gang med levende væsner og levende mennesker. Historien er unik og speciel, og god. Den er desuden også rigtig godt fortalt, og handlingen i dette eventyr drager en og holder en til ilden, som man siger. Skuespillet bliver leveret sikkert, professionelt og godt. Der er jo også en del interessante skuespillerkræfter på banen her, Emma Watson bl.a. som skønheden, og Dan Stevens som udyret. Desuden er Luke Evans, Emma Thompson og Ian Mckellen også med. Som sagt nogle interessante kræfter, og jeg synes de alle gør det godt, rigtig godt endda. Jeg synes filmen er velbalanceret, velbalanceret på den måde, at den er ligeligt fordelt mellem sang, dans, og snak. Der er lige meget af hvert, hvilket både gør filmen til at holde ud at se og høre på, og underholdende nok. Visuelt er filmen også flot, den går fra festlige og farverige scener, til mørke og dystre scener. Tempomæssigt ligger vi i lidt af en blandet landhandel, fordi når musikken spiller og der bliver danset, så er både tempo og stemning høj. De få actionfrekvenser der findes i filmen, foregår ligeledes også i et højt tempo, der er i hvert fald gang i den. Rytmen i denne film er faktisk lige i øjet, de forskellige skift mellem scener, snak, sang og dans er harmoniske, filmen er som sådan hele tiden i gang. Rytmen i filmen sikrer et godt og konstant flow, og man keder sig ikke på noget tidspunkt, synes jeg. God historie og godt eventyr, gode skuespillere og gode effekter, en god film.
Skønheden & Udyret får 5 stjerner af Anmelderen *****

Nicoline picture
Nicoline 5 uger siden

Skønheden og udyret

6

jeg synes at den er helt fantastisk, og vidunderlig:)

Lars Jørgensen picture
Lars Jørgensen 5 uger siden

Fantastisk filmatisering

5

Skønheden og Uduret er helt fantastisk, den følger dens animerede modpart til punkt og prikke med et par få undtagelser i form af et par ekstra scener og sange.

Det er netop dét at den er så tro imod animationsfilmen der gør den så god, modsat Junglebogen der tog sig lidt for mange kunstneriske friheder.

Filmen er superflot fantastiske farver og kostumer og skuespillerne gør det godt, Emma Watson er en fantastisk Belle.

God romantisk film der god kan anbefales, ikke mindst at se på det store lærred da den som sagt er utrolig flot.

Jeg vil dog mene at aldersgrænsen på 7 lige er i underkanten, ikke mindst fordi ulvene og udyret er så sindssygt godt lavet.

Benjamin Vang picture
Benjamin Vang 5 uger siden

Something there that wasn't there before (men ikke meget)

4

Hvis du leder efter en total nyfortolkning af the tale as old as time eller nye friske twists, så har denne film det ikke; men den har Emma Watson, så det har den kørende for sig.

Der findes åbenbart ingen nytænkende hoveder hos Disney længere, så derfor får vi klassiker efter klassiker lavet om til live-action-remakes, og nu er turen så kommet til Skønheden og Udyret: den første animationsfilm til at blive nomineret for bedste film ved Oscar-showet, fordi det virkelig bare er en god film... så no pressure.

De fleste kender historien så det ville næsten være mere interessant at snakke om de ting, der er nyt; selvom der ikke er meget af det. Filmen følger tegnefilmen meget tæt og mange både shots og replikker er identiske. Man kunne argumentere for, at det så gør filmen lidt unødvendig, men hey de laver penge, så hvem er jeg til at kritisere. Man prøver dog at være anderledes på nogle få punkter; der er et par nye sange, noget ny baggrundshistorie og en smule ændring på tingenes gang her og der men ikke nok til, at det føles helt friskt. Noget af det nye er fint og giver mening, og jeg er glad for, at det er inkluderet. Andre ting føles lidt forceret eller ikke så effektfuldt som i tegnefilmen. For eksempel, da udyret lader Belle gå, udleder han et brøl af smerte i tegnefilmen. I den her synger han en sang, og det bringer altså ikke helt de samme følelser frem - det var så heller ikke nogen specielt god sang, men det er en anden sag. De fleste af de nye sange fungerer generelt bare ikke helt og føles lidt malplaceret, men de gamle kendte numre til gengæld er næsten alle sammen super godt fuldført og nogle næsten bedre end i den originale. Emma Watson synger utroligt smukt og hendes hold af skuespillere omkring hende er heller ikke så ringe endda.

Castet er bare rigtig godt all-around. Alle gjorde det godt som den karakter de spillede. Luke Evans var nærmest født til at spille Gaston og Emma Watson var også fantastisk, og det siger jeg ikke kun, fordi jeg crusher helt vildt på hende.

Visuelt er denne genfortælling også et vidunder at skue. Utroligt flot iscenesat og kostumerne er on point.

I virkeligheden er Skønheden og Udyret et udmærket forsøg på at genfortælle historien, men der er heller ikke meget nyt under solen. Man kunne godt have tænkt sig, at man havde tænkt lidt mere ud af boksen, så man ikke bare følte man så den samme film bare med levende mennesker. Hvis man skulle vælge mellem de to, er den originale i sagens kerne bare bedre, fordi den har bare har en vis magi over sig, som er svær bare sådan lige at bringe til live igen. Ikke desto mindre er denne film en fryd for øjet og ørene og jeg vil helt sikkert være dens gæst en gang til i fremtiden.

Jakob P. picture
Jakob P.   →   Benjamin Vang 5 uger siden

Lige i øjet...

God anmeldelse du har skrevet her, og jeg er stort set enig med dig et stort stykke hen ad vejen. Det du skriver giver mening og er berettiget, din anmeldelse er kort og præcis, ikke for lang og kedelig.

Alt i alt, godt stykke arbejde, god anmeldelse :-)

Benjamin Vang picture
Benjamin Vang   →   Jakob P. 5 uger siden

Tak!

Jeg sætter virkelig pris på feedback (især den positive af slagsen), så tak skal du have :-)

HeleneColor picture
HeleneColor 5 uger siden

Ganske vist - jeg er fortryllet

5

Jeg kan aldrig få nok af eventyrlige fortællinger. Jeg kan aldrig få nok
af "Beauty and the Beast", og må bøje mig for Disneys magiske
evner, endnu en gang.

Lige siden den dag det blev annonceret, at Disney ville genskabe den
tidløse klassiker til live-action, var jeg meget åben for et meget gennemtænkt casting, og jeg blev faktisk også meget glad. Fordi vi har Hermione, Matthew Crawley, Obi Wan Kenobi, Gandalf, Olaf, Dracula og Nanny McPhee til at genoplive eventyret, i de ikoniske roller
- Hvor amazing er det cast lige, og så synger de bare himmelsk!

Beauty and the Beast har ikke været den Disney tegnefilm, som har fyldt min barndom. Men historien har altid være til kende, da jeg havde en masse bøger fra tegnefilmen af, som jeg i den grad holder meget af, selv den dag i dag.
- Uanset hvornår jeg ser tegnefilmen, er det som om den aldrig bliver forældet. Ganske vist, så føles det at den bliver fortalt på ny.

Mit hjerte fik en ekstra portions kærlighed til den fantasifulde og romantiske historie. Live-action filmen her giver mere handling, og vi får mere kontakt til vores elskelige karakterer. Jeg blev, ligesom i tegnefilmen, tryllebundet af Udyret - han er absolut min favorit rolle figur. Ganske unik og elskelig

Det er som sagt, en udsøgt, smuk, ny-forfriskende og genoplivet klassiker.

Anmeld selv filmen

Glemt‌ adgangskode?
Har du ikke en profil? Opret en profil.
Anonym picture
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Brugernes Top 10

Anmeldernes Top 10

Mest ventede Film