Rodin

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har ikke været indsendt til vurdering hos Medierådet for Børn og Unge. I henhold til filmloven påføres ikke-vurderede film 15 års-mærkatet.

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
16.11.2017
Originaltitel: 
Rodin
Genre: 
Spilletid: 
1 time 59 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Billetter
3.7
2.3
VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (3 votes)

Resumé

Det biografiske drama 'Rodin' handler om den kendte franske billedhugger Auguste Rodin og hans forhold til Camille Claudel.

Billedhuggeren hyrer hende som assistent, men snart bliver den yngre kvinde også hans kunstnerkollega og sengekammerat.

Hovedværkerne flyder i en lind strøm fra parrets hænder, men forholdet er mildt sagt turbulent, og Camille ender med at forlade manden med store ar på sjælen.

'Rodin' har skuespilleren Vincent Lindon, der tidligere har medvirket i filmen Markedets lov, i titelrollen som den legendariske billedhugger, der bl.a. stod bag bronze-skulpuren 'Grubleren', der i sine 28 inkarnationer pryder byrummet rundt om i verden.

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "Der bliver undervejs talt en masse om passion - vi mærker den bare aldrig." (Louise Kidde Sauntved)

 • Jyllands-Posten

  "Jacques Doillons 'Rodin' er en flot fuser. Stiv og helt uden det liv og den passion, som dens hovedperson netop blev berømmet for at kunne give sine værker." (Frederik Asschenfeldt Vandrup)

 • Politiken

  "Izia Higelin spiller livfuldt Claudel, men oplysende glimt af hendes [skulpturer] opvejer ikke savnet af et nyt, samlende syn på værk og (køns-)liv." (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  "Det er sikkert muligt at skabe en markant fiktionsfilm om billedhuggeren Auguste Rodin [...]. Det er bare ikke det, som Jacques Doillon har gjort med 'Rodin'." (Bo Green Jensen)

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter