Patriots Day

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en ildevarslende, dramatisk og realistisk stemning. Den indeholder mange langvarige scener med voldsomme eksplosioner, med desperate og paniske mennesker, og blodige scener, hvor man ser mennesker som kommer alvorligt til skade. I en voldsom scene ser man blodige, lemlæstede kroppe og paniske, grædende børn. Over flere scener holdes en skrækslagen ung mand, der frygter for sit liv, gidsel af koldblodige terrorister. Da filmens fremstilling af vold og lemlæstelse er udpenslet og filmens stil er meget realistisk, vurderes det, at filmen kan virke skræmmende på børn under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
16.03.2017
Originaltitel: 
Patriots Day
Genre: 
Spilletid: 
2 timer 13 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Versioner: se alle
2D, Seniorbio, Babybio

Billetter
4.1
3.4
Din bedømmelse: Ingen (43 stemmer)

Buzz-o-meter

Resumé

'Patriots Day' handler om terrorbombningen under maratonet i Boston 2013 og ikke mindst den efterfølgende menneskejagt.

Politibetjenten Tommy Saunders er med til at holde styr på den sportslige begivenhed, sammen med resten af politistyrken, da flere eksplosioner pludseligt rammer nær målfeltet.

Kaos følger, og Saunders slutter sig sammen med overlevende, beredskabsfolk og efterforskere i et kapløb med tiden for at fange gerningsmændene, før de slår til igen.

Filmen markerer det tredje samarbejde mellem Mark Wahlberg og instruktøren Peter Berg efter Lone Survivor og Deepwater Horizon, der også var baseret på virkelige hændelser.

'Patriots Day' er den første af to film baseret på terrorangrebet. Den anden hedder Stronger og får premiere til efteråret.Mediernes anmeldelser

 • Berlingske

  Berlingske

  4

  "[Filmen] er hæsblæsende, rørende og ofte spændende. Hvilket er noget af en præstation - når enhver ved, hvordan det ender." (Jeppe Krogsgaard Christensen)

 • BT

  BT

  4

  "Nu var Boston-dramaet i sig selv chokerende og rigeligt dramatisk. Men Peter Berg formår at føje nyt til ved at komme ind bag nyhedsfacaden og vise katastrofens menneskelige ansigt." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  Ekstra Bladet

  4

  "Selv om man kender til begivenhederne fra medierne, så fungerer 'Patriots Day' yderst effektivt som både rendyrket spændingsfilm og skræmmende dokumentation." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  Jyllands-Posten

  3

  "Det er instruktøren Peter Bergs anden film på ét år. Først 'Deepwater Horizon' og nu denne. Begge lavet med håndelag, men uden personligt præg." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  Politiken

  2

  "[Peter Berg] er forblændet af løgnen om Boston som en borg, der blev offer for den ydre fjendes ondskab." (Joakim Grundahl)

 • Weekendavisen

  Weekendavisen

  "'Patriots Day' er et atmosfærestærkt myldrebillede [...] Filmen fejrer begrebet Boston Strong i to timer. Det er på én gang for lidt og for meget." (Bo Green Jensen)

FARUTI picture
FARUTI 1 uge siden

God film

4

God film der fangede mig i begge 2 timer. Er dog ikke så meget for det med når de amerikanerne bliver lidt selvfede og det bliver de til sidst med udtalelserne fra dem der oplevede det i virkligheden, men lad det nu ligger. Det vil fint nok. Var lige ved at ende på 5 stjerner men endte på 4 gode stjerner og tag roligt og se den. Og hvad er der i øvrigt lige sket med John Goodman. Han har da godt skiftet fysisk form…..

Joakim picture
Joakim 1 uge siden

Værd at se.

6

God og spændende film. Man lever sig ind i hvordan det er forgået. Godt lavet med masser af spændning.

Wayne picture
Wayne 6 uger siden

Peter Bergs blandede bolcher.

Det bliver afgjort en film jeg skal se, men jeg forventer langt fra noget mesterværk.

P picture
P 16 uger siden

Per

Den næste katastrofefilm bliver helt sikker valget 2016. om den orange mand mod den grå dame :)

Nils picture
Nils 18 uger siden

Der er da lavet flere film om 9/11 ...

... og mon ikke at det snarere er 90% af amerikanerne der kan huske Boston? Og måske op i mod 50% af os i den "vestlige" verden? Det tror jeg! Når det er sagt, så ser traileren noget pladder patriotisk ud ...

Lukas picture
Lukas 19 uger siden

Hvad f!@#nden, Hollywood

Det jo næsten lige før man skulle tro en stor del af tragedierne der sker i Amerika er planlagt af de grådige Hollywood mennesker, så de har en mulug for at tjene endnu flere penge.
Har ikke noget imod film af denne type, ville udmærket kunne forstå en film om 9/11 da det var en tragedie der rent faktisk ændrede Amerika for altid og som er husket af alle generationer. Jeg har medfølelse for de udsatte af denne tragedie, men om den fortjener en film omkring noget 10% af alle mennesker kan huske, er mig en gåde.
Skam jer, Hollywood

Anmeld selv filmen

Glemt‌ adgangskode?
Har du ikke en profil? Opret en profil.
Anonym picture
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse

Mest ventede Film