Nøgle Hus Spejl

Tilladt for alle
Filmen har et roligt forløb, og en varm stemning. Den indeholder enkelte scener med dramatik, i form af skænderier og håndgemæng. Da dramatikken dog hovedsageligt foregår på et indre plan, vurderes det at filmen ikke vil kunne virke skræmmende på børn.

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
12.11.2015
Originaltitel: 
Nøgle Hus Spejl
Genre: 
Spilletid: 
1 time 32 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Versioner: se alle
Særvisning, 2D, Danske undertekster, 2D - Babybio, 2D - Seniorbio
4.7
3.8
Din bedømmelse: Ingen (189 stemmer)

Buzz-o-meter

Navne

 

Instruktør

Resumé

Dramaet 'Nøgle Hus Spejl' handler om den 76-årige Lily, der er flyttet på plejehjem sammen med sin syge mand, Max.

Hverdagen går med at passe ægtemanden, og det eneste afbræk sker, når deres voksne datter indimellem kommer på besøg. En dag flytter en ældre svensk mand ind i lejligheden overfor.

Herren går under navnet Piloten, og hans livsglade væsen er en direkte kontrast til den sengeliggende og mentalt fraværende Max. Lily bliver tiltrukket af sin spændende genbo, men snart bliver hun konfronteret af familien og de øvrige plejehjemsbeboere, der ikke forstår den ældre kvindes valg.

Ghita Nørby spiller hovedrollen som den viljestærke Lily i filmen, der giver et virkelighedstro indblik i livet på et plejehjem, men samtidig er det en fortælling om vanskelig kærlighed i tilværelsens sidste år. Sven Wollter, som herhjemme er kendt fra rollerne i Englegård og Bille Augusts En sang for Martin, spiller Piloten, og Trine Pallesen er Lilys voksne datter.

'Nøgle Hus Spejl' er et sjældent blik væk fra kriminaliteten for instruktøren Michael Noer, men realismen fra R og Nordvest er bibeholdt til fulde i filmskaberens nyeste værk. (copyright: kino.dk)

Mediernes anmeldelser

 • Berlingske

  Berlingske

  4

  "Ghita Nørby er fremragende; bestemt, halsstarrig, sårbar, skrøbelig, forvirret og forelsket. Hun får alle nuancer med." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  BT

  4

  "Ghita Nørby er med i hver en scene og viser med sit skrøbelige og nøgne spil, hvorfor hun er blandt Danmarks bedste." (Michael Lind)

 • Ekstra Bladet

  Ekstra Bladet

  3

  "Intentionerne fejler bestemt intet, men filmen ender trods sit tema om at holde fast i livslysten, kærligheden og erotikken til det sidste, som en lidt temperamentsløs sag, der aldrig for alvor griber eller bevæger." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  4

  "... først og fremmest lever 'Nøgle Hus Spejl' så intenst, fordi nogen har set, at ældre mennesker også kan være livskraftige og initiativrige. Det lyder ikke af noget særligt. Men det er det." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  Jyllands-Posten

  4

  "... jeg [skal] ikke glemme at nævne Trine Pallesen, der spiller Lilys datter. Hun præsenterer en enestående autentisk kvalitet i sit spil." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  Politiken

  4

  "'Nøgle Hus Spejl' er et fint og gribende hverdagsdrama fortalt fra et befriende anderledes miljø." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  Weekendavisen

  "... fortællemåden er skuffende konventionel - og mere pædagogisk end nødvendigt. [...] Omvendt har Ghita Nørby lejlighed til at spille sin karakter helt igennem. Det gør hun med en livskraft, som endelig er uden alder." (Bo Green Jensen)

Steffan picture
Steffan 1 år siden

Tankevækkende

6

Meget tankevækkende og spændende film, den får ens tanker i gang om livet, minder en om at værdsætte selv de små ting. Rigtig god

Anna picture
Anna 1 år siden

Ikke for alle aldre

2

Jeg var nok lidt for "ung" til at kunne lide denne film. Den tager et vigtigt emne op, men handlingen var simpelthen for langtrukkent. Jeg kedede mig meget undervejs i filmen, men det er nok smag-og-behag. Skuespillet var dog godt.

Amalie picture
Amalie 1 år siden

Bedre end omdømme

6

En dejlig, "tænksom" film -
som livet nu ER - men med varme og "håb" forude!
Jeg kunne lide den. og Ghita spiller som sævanlig FANTASTISK, en nydelse - og "flot", som hun tør "udlevere" sig selv . . .

Jørgen picture
Jørgen 1 år siden

Skuespillerpræstation i verdensklasse

6

Ghita Nørby`s præstation er i verdensklasse, kan ikke gøres bedre.Kunne jeg give 10 stjerner gjorde jeg det. Og så er den jo taget lige ud af hverdagen,som den er for ældre.

ninne picture
ninne 1 år siden

nøgle hus spejl

5

Utroligt godt spillet af Ghita og alle andre, meget tankevækkende film

Ulla picture
Ulla 1 år siden

God film

3

God film med gode skuespilpræstationer. Men dog noget urealistisk.

Randi picture
Randi 1 år siden

Githas væsentlige film

5

Irriterende med al den hæder til Ghita Nørby - men hun fortjener det. Og denne film føjer sig smukt til rækken af fornemme præstationer. En film, der brænder sig ind på nethinden ligesom fx Dansen med Regitze i sin tid. Githas seneste store film handlede om retten til en værdig død - at tage sig af dage, når der ikke er nogen vej tilbage pga. sygdom. Denne gang handler det om retten til et værdigt liv med glæder og kærlighed, også i den allersidste del af livets efterår. Og på trods af omgivelsernes fordømmelse og modstand. Men filmen handler samtidig om vanskeligheden ved at erkende eget forfald. Og hertil en bittersød spot-on beskrivelse af livet på velfærdsstatens fortravlede plejehjem. En meget stærk og velfungerende film - nok mest for voksne....

anette picture
anette 1 år siden

Anette

6

Fantastisk film , Ghita spiller sin rolle så virkelighedstro / virkelighedsnær
som begyndende dement. Arbejder selv til daglig med demente.
Fin skildring af demens set fra den dementes side ( Lily spillet
Af Ghita) . Den uforstående følelse en person oplever når
demens rammer en uden at man selv oplever at man er
begyndende dement. Hvorimod omgivelserne er klar over
at der er hukommelses problemmer.
Der er mange underpunkter i denne film ( Eks livet på et plejehjem ) . Jeg kan varmt anbefale at se filmen. Giver en et unikt oplevelse / forståelse i hvad det vil sige at blive dement .

katbalus@mail.dk picture
katbalus@mail.dk 1 år siden

Nøgle hus spejl....

En dejlig sandfærdig film, Gitta Nøregård er en super god skuespiller...

Jan Engel picture
Jan Engel 1 år siden

Godt filmhåndværk

5

Blændende spillefilm om alderdom, plejehjem, demens, forelskelse og fysisk kærlighed mellem folk i firsårsalderen.

Alle uanset alder vil nyde filmen. Miljøet er spot on og skuespillet og instruktionen er i top.

Anmeld selv filmen

Glemt‌ adgangskode?
Har du ikke en profil? Opret en profil.
Anonym picture
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse

Mest ventede Film