Neruda

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en gennemgående stemning af forfølgelse. Den er domineret af dialog, men der er også enkelte scener med mere voldsomt indhold: En mand affyrer sin pistol flere gange – uden at den er rettet mod nogen. Mennesker føres hårdhændet af sted af soldater, og i en scene bliver en person slået. Mennesker står spærret inde bag pigtråd. En mand slås ned med en kæp. Flere scener fra bordeller viser nøgne mennesker. Da det voldsomme imidlertid er kortvarigt og ikke er udpenslet, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
25.12.2017
Originaltitel: 
Neruda
Genre: 
Spilletid: 
1 time 47 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Billetter
Skal du se Neruda?
(18 stemmer)

Resumé

Filmen 'Neruda' foregår i Chile i 1948, hvor den populære og kontroversielle digter, Pablo Neruda, går i opposition med den siddende præsident Gabriel González Videla.

Årsagen skal findes i den brutale lovgivning mod kommunister, og Neruda er en af ideologiens mest kendte ansigter - og derved et let offer.

Digteren går i skjul, og i spidsen for den følgende eftersøgning står politiinspektøren Oscar Peluchonneau, der på samme tid beundres og frastødes af Nerudas ekstraordinære person.

'Neruda' er både politisk kommentar, historisk dokument og Les Miserables-agtig katten-efter-musen krimifortælling. Filmen undgår dermed at være en standardiseret biografi af Pablo Nerudas liv fra A til Å.

I de to hovedroller ses Luis Gnecco og Gael García Bernal, der begge tidligere kunne findes i samme instruktørs tidligere film, No. (copyright: kino.dk)

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.