Cookie- og Privatlivspolitik

Mordet i Orientekspressen

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en spændingspræget og let dramatisk grundstemning, og den indeholder flere scener, hvor mennesker trues eller kommer til skade. I én langvarig scene ses liget af en mand, som er blevet dolket mange gange i brystet. I en anden dramatisk scene trues og skydes en hovedperson. Da man ikke ser udpenslet vold, og da fortællingen også indeholder positiv forløsning, vurderes filmen kun at kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
23.11.2017
Originaltitel: 
Murder on the Orient Express
Genre: 
Spilletid: 
1 time 54 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Versioner: se alle
2D, Supreme, Babybio, Seniorbio, Strikkebio, 70mm
Billetter

Resumé

Filmen 'Mordet i Orientekspressen' er baseret på bogen af Agatha Christie, hvor den excentriske detektiv, Hercule Poirot, skal opklare et mord.

Offeret er en berømt, amerikansk forretningsmand, som har forbindelser til en sag om børnekidnapning, og som derfor har en masse potentielle fjender.

Mordet sker ombord på Orientekspressen, hvor en større samling personager udgør Poirots liste over mistænkte og vidner.

Kenneth Branagh spiller hovedrollen som belgiske Poirot, ligesom han har instrueret krimien. Bogen er tidligere blevet filmatiseret i 1974, hvor Ingrid Bergman vandt sin anden Oscar for præstationen som Greta - en rolle som Penélope Cruz har overtaget i en latinoversion som Pilar Estravados.

'Mordet i Orientekspressen' er allerede blevet nævnt som den første i rækken af nye filmatiseringer af Christies værker.

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "... alvoren bag mordet [...] bliver aldrig rigtig vedkommende, præcis som filmen aldrig bliver rigtig spændende, men mest ligner en kærlig pastiche eller satire over romanen." (Jeppe Krogsgaard Christensen)

 • BT

  "... Kenneth Branagh finder sin helt egen tone og sin egen version af Poirots legendariske overskæg. Og sammen med holdet af veloplagte filmstjerner i klædelige biroller nyder han tydeligvis at dykke ned i alle de sirlige detaljer ..." (Henning Høeg)

 • Filmland P1

  "Alt ser fantastisk ud, historien er god og skuespillerne er skønne at se på. Men der er altså en irriterende mislyd i øjnene." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Der optræder et væld af nutidens stjerner [...] i filmen, men det er spildte kræfter. De får næsten ingen tid til at spille sig ud ..." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Skuespillerne er smukt klædt i 30'ernes modetøj i de lækre kulisser, men de minder på mærkværdig vis om statister i 'The Branagh Show'." (Joakim Grundahl)

 • Weekendavisen

  "Man nyder [filmen] som en delikatesse." (Bo Green Jensen)

Kommentarer

Ann-Britt

Jeg så den i dag, søndag, i Cinemaxx sammen med en veninde, og vi var begge imponeret over filmen.
Jeg læste i sin tid romanen som filmen er bygget over, men det er så længe siden, at jeg kun delvis kunne huske handlingen og kunne derfor nyde filmen ubetinget.
Virkelig godt skuespil af alle.
Visuel SMUK film.
Klart en film jeg kan anbefale.
6 STORE stjerner.
Den skal ses igen :)

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Klavs

Jeg så den mest, fordi jeg blev tvunget til det. Jeg kan ikke rigtigt anmelde den, for jeg hader denne såkaldte super-detektiv genre, som er både latterlig og utroværdig.

Det hele er en smule som Judge Dredd på mission i Mega City One. Forskellen er blot, at Dredd er både troværdig, badass og cool. Hercule Poirot er bare en belgisk wanker med et stupidt skæg.

Slet ikke min boldgade, men jeg giver den ca. 3/6, fordi den ikke stinker, skuespillerne prøver, og jeg faldt ikke i søvn.

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)
Jonasuser/388904

Den får en stjerne for det visuelle og en stjerne for alle de store skuespillere, der trods alt har fundet vej til settet.. Men så er det også dét! Jeg synes den var alt for lang og kedelig. Historien er god og opfindsom, men det kan slet ikke bære sådan en film i mål alene.. Jeg kan ikke anbefale Mordet i Orientekspressen.

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)
Flemming L.user/240613

God flot film, god historie.

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)
Jacob

Den belgiske mesterdetektiv Poirot trænger egentlig til en pause, men tilkaldes til endnu en opgave, og må tage turen tilbage til Europa ombord i det luksuriøse tog, Orientekspressen. En lavine skubber på dramatisk vis toget af skinnerne, og omgivet af mørke og kaos myrdes Ratchett. En skummel forretningsmand, der med tiden har fået en del fjender igennem årene. Især en sag om en børnekidnapning kaster skygger, og det er nu op til Hercule at finde morderen.

Hver gang en klassiker skal fornyes er det langt fra vellykket, men jeg nød til fulde den her omgang var-det-butleren-stuepigen-eller-gartneren. Absolut en moderne hyldest til det oprindelige forlæg, og ser frem til endnu en opklaring på Nilen.

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)
emma

Jeg har nu set Mordet i Orientekspressen, to gange.
og lige som min søster har jeg også set de ældre versioner af Agatha Christie-s filmatiseringer af og om den store Hercul Poirot.

Om filmen i sig selv elskede jeg den. in-troen var lidt lang, det kan jeg være enig med min søster i, men bortset fra det så havde den helt klart min fulde opmærksomhed i sære anden gang jeg var inde og se den. For der prøvede jeg at se om der var noget jeg misede første gang. Den var stemningsfuld, i det den var Spænende, humoristisk på de rate tidspungter, for ikke at glemme at skuespillerne gjorde et mægtigt stykke arbejde.

Så jeg er tydeligvis ikke enig med hvad de så kaldte professionelle anmeldere har skrevet, over hovedet ikke.
jeg stoppede med at lytte til de så kaldte professionelle for længe siden, efter som jeg ikke føler at de giver de film ordentlig kredit som de fortjener. ja så der er måske noget med noget animation eller et slip her eller der. Men det er jo ikke det der ødelægger hele filmen.

for skue-spillerene dem selv. Elskede jeg være og en, jeg indrømmer blankt at jeg er dårlig til at huske skue-spillers navne men jeg glemmer ikke ansigtet.
Jeg elskede i sære Kenneth Branagh, i rollen som Poirot. jeg har faktisk kun set ham i Harry potter to, hvor han spillede smøre-hår. hans karaktier var irreterane men han gjorde det sku godt, og jeg blev heler ikke skuffet af ham denne gang.

Lige som min søster, er han dog ikke min favorit af dem der har spillet Mr. Poirot, det er Mr. Peter Ustinov. Men jeg syntes nu alligevel at, Kenneth Branagh skal have store bifald for at kunne gøre rollen til sin egen.

Ja, så langt og godt. Elsker filmen, og det er MIN mening.

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)
Daviduser/924450

Dårligt skuespil, dårlige effekter, dårlig historie. Alt i alt en hamrende kedelig film, og spild af penge. De gamle serier fra TV er bedre, end denne film med rigelige mængder fake grafik lagt på som sminke på et lig.

Der er mange kendte, og også gode skuespillere med, men her er deres skuespil bare fake, og utroværdigt.

Fik jeg sagt at den er så laaaangtrukken.

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
maiuser/505959

Jeg har som de fleste andre set den før,ved ikke hvilken udg.,og har egentlig aldrig fattet hvad det gik ud på,eller kunnet huske det.
Ser sjældent krimier,synes det er uendelig kedeligt og grimt. Men denne film er en oplevelse, storslåede flotte scener, og det vrimler med virkelig gode kendte skuespillere.Det gør at man gider se filmen,og ikke falder i søvn,samt især at man kan følge med i plottet, da man kan sætte ansigt på de mange navne.
Johnny Depp var suveræn som altid.Han kan spille alt.Glæder mig helt til at se døden på Nilen,hvis Branagh også instruerer den

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Lisbethuser/502771

Jeg har både læst bogen og set alle de andre versioner. Personligt kan jeg godt lide David Suchet’s Hercule Poirot.
Denne version er smukt filmet.

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)
Movie-fanatic

Jeg skal se den ny version imorgen : )

Jeg kender både alle 4 filmatiseringer (hvorfor taler alle om den ene version???) og historien indgående! En del af reklamematerialet, oplyser at denne version har en NY twist på slutningen....men den er åbenbart ikke "feset ind" hos de øvrige anmeldere???
Kenneth Branagh er nok den sidste skuespiller, der ville få tilbudt rollen, af NOGEN rask instruktør.....hvad gør man så, ja man instruerer filmen selv, og tildeler sig selv hovedrollen*LOL*
Hvad bliver det næste? At han skal spille Dronning Victoria? Han har lige så lidt tilfælles med hende, som han har med Agathe Christies Poriot!!!
Men jeg venter med at slagte ham, til jeg har set hans "onkel Anders-version": )
Som i alle tidligere versioner (på nær en TVversion) er filmen proppet med store navne, og det er da altid sjovt at se hvad de får ud af dette underfundige manuskript: )

Glæder mig usigeligt, og forventer at blive underholdt godt: )

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter