Mulholland Dr. (2001)

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
09.08.2002
Originaltitel: 
Mulholland Dr.
Genre: 
Spilletid: 
2 timer 27 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
5
0
Din bedømmelse: Ingen (48 stemmer)

Buzz-o-meter

Navne

 

Instruktør

Resumé

I David Lynchs 'Mulholland Dr.' er en mystisk mørkhåret kvinde (Laura Harring) ved at komme ovenpå efter en ulykke. Hun har en taske fuld af kontanter og et hovede tømt for hukommelse.

Samtidig er Betty Elms (Naomi Watts) netop kommet ind med fire-toget. Hun er en imødekommende pige fra landet, der er let at imponere og som drømmer om et liv som filmstjerne.

Betty har været heldig at få lov at låne sin tantes lejlighed, og da hun ankommer finder hun den mørkhårede skønhed i lejligheden. Betty finder situationen så fængslende, at hun tilbyder at hjælpe kvinden. Således indleder de to kvinder en bizar jagt efter kvindens identitet - en jagt der bringer dem i kontakt med en masse mærkværdige typer, en skrækindjagende mand og en kinesisk æske.

David Lynch vandt som Bedste instruktør ved årets Cannes Filmfestival.

Line FS picture
Line FS 1 år siden

Genialt

3

Ualmindeligt genialt stykke film.
Først tænker man, what the hell, hvorfor spiller de så overdrevet og teatralsk? Hvorfor er alle oppe og køre - det er da for mærkeligt det her. Krydret med et par enkelte ret vilde scener. Som scenen på dineren hvor den ene person fortæller om sin drøm - VILD SCENE!! Så fed.
Men efter godt halvdelen af filmen vendes aldrig pludselig på hoved og det går helt amok! Nu ser vi pludselig alting i et HELT nyt lys og et syrret og vildt univers bliver åbnet op.
Jeg tror det er begrænset hvor meget man forstår og skal forstå af filmen - Sådan er David Lynch. Men den er uden tvivl rimelig genial.

GiwizZeni picture
GiwizZeni   →   Line FS 1 år siden

Genialt = 3 stjerner???

Enig, det er en fed film. En rigtig "WTF-film", for at bruge dit eget udtryk. En film der er helt anderledes end andre og virkelig sin egen. Original, overraskende og til tider lidt mærkelig. En film der kræver noget til gengæld af dig.

Lidt ligesom 'Enemy'... ;)

Bent Edvard picture
Bent Edvard 1 år siden

Det var denne scene

https://youtu.be/VHPKe8D01Kk

Det var denne scene som gjorde, at jeg fik lyst til at se hele filmen, og sjovt som gamle sange har det med at dukke op i forholdsvis nye film. Her er det Linda Scott døbt Linda Joy Sampson og hendes million sælgende single fra 1961 “I`ve Told Every Little Star, der bliver brugt i “Mulholland Drive” og man kan allerede her mærke på musikken, at der kommer til at foregå noget dystert og underligt, og den unge dame (spillet fremragende af Naomi Watts), er noget beklemt ved situationen.

Bent Edvard picture
Bent Edvard 1 år siden

Jeg holder meget af David Lynch

Hvis man som jeg holder meget af David Lynch og hans film og tv-serier, der ofte har et uigennemskueligt plot og en uhyggelig lyssætning og et yderst broget persongalleri, som bevæger sig rundt i unaturlige miljøer, hvor der ofte kørers lidt på det psykologiske . Altså, noget lignende “Twin Peaks” Så er “Mulholland Drive” lige noget for jer.

thomas picture
thomas 1 år siden

Bedste film i dette århundrede!!!!

6

Det ikke til at fatte, at man faktisk finder den film man bare ved er den bedste man kan finde fra denne her tid. Glad for det, men på mange måder skuffet over at man ikke vil være i stand til at kunne finde noget på samme niveau som dette.

Gambleren picture
Gambleren 2 år siden

Mesterværk

6

Elsker David Lynch. Endnu et mesterværk!

Andrea picture
Andrea 4 år siden

Fabelagtig

6

Lunch er i sit es i det bizart underholdende hjørne med denne mystiske filmiske perle med en enestående blanding af satirisk komedie, erotisk drama, kulørt kitsch, grum gyser og eksistentiel fabel.

S. Rico picture
S. Rico 5 år siden

Lynch

4

Man kan være sikker på, at uanset hvor meget man holder ører og øjne åbne, så vil der være rigtigt meget, som forekommer temmelig uforståeligt og bizart. Og sådan skal det også være med Lynch. Han er stemningens mester. Men at lave en film, hvor alle tråde forklares til slut, det kan - og vil - han ikke.

Wayne picture
Wayne 5 år siden

Klassisk David Lynch.

5

Som kun mesteren selv kan lave dem.

Anmeld selv filmen

Glemt‌ adgangskode?
Har du ikke en profil? Opret en profil.
Anonym picture
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse
CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Brugernes Top 10

Anmeldernes Top 10

Mest ventede Film