Mother! plakat

Mother!

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en mareridtsagtig stemning, som udvikler sig fra det klaustrofobiske til det kaotiske. Der er mange scener med utryghed, angst, chok og gysereffekter. På samme måde er der mange scener med blod og vold: Dryppende blod opløser vægge og gulv. To personers slagsmål ender med, at den ene såres dødeligt. Liggende personer henrettes med pistolskud. En person skydes i hovedet og styrter om. Et menneske forkuller. En person rives i stykker og spises af mennesker. En person stikker hånden ind i brystet på en anden. Flere gange ses mennesker omspændt af flammer. Det vurderes derfor, at filmen vil kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
14.09.2017
Originaltitel: 
Mother!
Genre: 
Spilletid: 
1 time 55 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Versioner: se alle
2D, Babybio
4
2
VURDÉR SELV FILMEN: 
Din bedømmelse: Ingen (188 votes)

Resumé

Gyser-dramaet 'Mother!' handler om et ægtepar, som inviterer fremmede, ukendte gæster inden for i deres hjem.

Især manden åbner armene for de nye bekendtskaber, og mens flere og flere mennesker ankommer til metrikkelen, bliver parrets forhold sat på en voldsom prøve.

'Mother!' er den type film, som det er bedst ikke at vide alt for meget om. Man fornemmer stemningen og den paranoia, som også kendetegner gyseren Rosemary's Baby, hvorfra en del inspiration er hentet.

Darren Aronofsky har ikke tidligere instrueret en fuldblods horrorfilm, men han har beskæftiget sig med elementer fra genren i både Requiem for a Dream og Black Swan.

Hovedrollen Jennifer Lawrences første møde med uhygge på film skete i 2012, hvor Oscar-vinderen medvirkede i House at the End of the Street.

MEDIERNES ANMELDELSER

 • Berlingske

  "'Mother!' bliver for ensidigt tromlende og ufortalt, og derfor vil jeg hellere brække en arm, fremfor at gense Aronofskys ringeste film." (Jacob Wendt Jensen)

 • Filmland P1

  "Darren Aronofsky er modig, når han sender publikum gennem et mareridt i filmen 'Mother!'. Men filmen er desværre søgt og fortænkt." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  "Med andre ord så mislykkes Darren Aronofsky totalt i sit forsøg på at sige noget kunstnerisk og klogt om kvinden som muse og mor." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  "Filmen jamrer og klager med desperation over verdens kaotiske tilstand, men hvad det har at gøre med en forfatters skriveblokering, svæver i det uvisse i et gotisk gys, der har vilde billeder, men går helt fra koncepterne." (Kim Skotte)

Kommentarer

Lukas

Filmen er total intens vanvid, der formår at have et vigtigt og meget relevant budskab. Skuespillet er on point, scenografien ligeså. Ja, er man åben for en strengt anderledes film end de sædvanlige, som kræver at man bruger hjernen for at få det hele ind, så er det svært ikke at forelske sig i hele Mother!s omfang.

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)
"Certified Fresh"

Det kan ikke være rigtigt at folk der gerne skulle specialisere sig indenfor film, og derefter anmelde filmen udfra de filmmæssige punkter filmen gerne skulle følge, at de danske kritikere istedet virker til at have set en helt anden film. Ja, Mother! er ikke for alle, men stor filmkunst er den, og det fortjener den ros for. Det er en modig film, og instruktørens interesse for at lave den og fortælle den iscenesatte historie kan tydeligt ses. Mesterligt skuespil og en filmoplevelse som ingen anden. Den er vigtig i en tid, hvor Hollywood spytter den ene superhelte og larmende horrorfilm ud efter den. Mother! sætter pris på, at spillefilm sagtens kan være storslåede fortællingen indenfor små rammer. Synes man istedet filmen er for prætentiøs til at fortjene ros, så burde man måske overveje at få sig en ny hobby, fordi så er film måske ikke det man brænder mest efter at støtte.
Er stolt over de danske kritikere, der godt kunne sætte pris på, hvad det var, filmen var..

Stem op!
1
Stem ned!
0
(reset)
Mathiasen

Jeg vil ikke på vilkår anbefale nogen at se denne film. Da filmen var færdig, var der ingen i salen, som forstod, hvad filmen havde handlet om. Folk sad bare og grinede lidt i en blanding af frustration og forvirring. HVIS du absolut skal se filmen, så gør dig selv en tjeneste og Google symbolikken i filmen INDEN du ser den. På denne måde har du en chance for at kunne følge lidt med :-)

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Honeymonster!user/107119

Fantastisk film fra start til slut. Masser til både hjerte og hjerne.

De sidste 20-25 min er noget af det vildeste, jeg nogensinde har set på film.

Stem op!
3
Stem ned!
0
(reset)
k45p

Det er ikke Pi :/

Stem op!
2
Stem ned!
0
(reset)
Lise

Mother! var utroligt ubehagelig at opleve, men samtidig vil jeg ikke være den foruden. Det er fuldstændig genialt hvordan Aronofsky har kreeret en historie der skildrer moder jord og hvordan menneskene og vores grådighed, bruger af jorden indtil den ikke har mere at give af.
Det skal være ubehageligt at se, så det kan få publikum til at tænke.
Jeg tænker stadig over den her 3 dage efter og jeg kommer hele tiden i tanke om nye ting, nye symboler - nye ting at lære, fra denne film.

Stem op!
8
Stem ned!
0
(reset)
Søren Mothuser/795794

Tankevækkende, voldsom, totalt over the top. Det er umuligt at beskrive mother! som andet end en tour de force i surrealisme, der er sovset ind i symbolik, samfundskritik og satirisk humor.

Som andre skriver, efterlader filmen dig i komplet tomhed. Først nogle timer eller dage senere, begynder det komplekse mesterværk at åbne sig.

Filmen er ikke for alle. Men synes du om Aronofskys tidligere værker, vil du sandsynligvis også sætte pris på mother!.

Stem op!
7
Stem ned!
0
(reset)
Segoyuser/116755

Føltes som at være tanketom da film var slut, den geniale musik perfekt ....
Meget interessant film, den vil jeg gense, der er lige nogen ting som tænkte over , finde ud af funger det, var der en fejl osv.
Herligt at se sådan en film i (stedet for genindspilninger af ældre film), filmen var en fornyelse.

En film som ikke alle vil synes om, håber der er en aldersgrænse der kan være ting som måske vil påvirke uhensigtsmæssigt.

Stem op!
3
Stem ned!
0
(reset)
Anneuser/56531

Filmen giver stadig ikke mening for mig

Stem op!
0
Stem ned!
0
(reset)
Claususer/1440449

Jeg beundre alt ved denne film. Tør at gå veje, som kun von Trier' film har turde gå. Ambitionerne er skarpe og skuespillet er fænomenalt. Metafor og symboler er der rigeligt af, og den er en oplevelse, som jeg nok aldrig nogensinde vil glemme.

At de danske kritiker' samlede vurdering ligger på 2 (ud af 6), hvorimod amerikanernes samlede Matecritic lægger på 75 (ud af 100), er jeg færdig af grin over. Men det viser perfekt, hvor opdelt publikum bliver over dette fremragende håndværk!

Stem op!
18
Stem ned!
0
(reset)

Sider

Anonymuser/0
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse.

Aktive debatter