Minions

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en humoristisk grundstemning. Den indeholder en række dramatiske scener med skyderi, biljagter, granateksplosioner, truende væsner og farefulde situationer. Da det hele imidlertid foregår indenfor en komisk ramme, og forløses positivt til sidst, vurderes det at filmen kun vil kunne virke skræmmende på de mindste børn under 7 år.

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
02.07.2015
Originaltitel: 
Minions
Genre: 
Spilletid: 
1 time 31 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Versioner: se alle
3D - dansk tale, 2D - dansk tale, 2D - org. tale (u/undertekster), 3D - org. tale (u/undertekster), Babybio
4.4
4
Din bedømmelse: Ingen (842 stemmer)

Buzz-o-meter

Resumé

Minions, Grus gule håndlangere fra Grusomme mig-filmene, har eksisteret siden Jordens begyndelse og siden da ledt efter den helt rigtige onde herre at tjene.

Udfaldet af deres bestræbelser ender hver gang på samme måde: Deres herre lader livet, og de små væsner må igen lede videre.

I 1960ernes USA beslutter tre minions, Kevin, Stuart og Bob, at tage sagen i egen hånd på vegne af deres artsfæller. Det bedste sted at lede er naturligvis på den store skurkemesse.

Grusomme mig og efterfølgeren indspillede omkring 1,5 mia. dollars på verdensplan, og en del af denne popularitet skyldes utvivlsomt de gule hjælpere, der er lige så sjove, som de er grusomme. 'Minions' fortæller forhistorien til de to oprindelige eventyr.

'Minions' vises med dansk tale og i originalversionen uden undertekster. (copyright: kino.dk)

Mediernes anmeldelser

 • BT

  BT

  4

  "'Minions' er måske blot en charmerende bagatel på 90 minutter. Men det er længe side, at jeg er blevet så godt underholdt." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  Ekstra Bladet

  4

  "Animationen af de små dimser er en fryd for øjet, og der er et gennemgående overskud af højt humør, der bør efterlade både store og små med ondt i maven af latter." (Jacob Ørsted)

 • Jyllands-Posten

  Jyllands-Posten

  4

  "'Minions' er i det hele taget en forrygende familiefilm med fremragende animation og et kuld små væsener, man ikke bliver træt af lige foreløbig." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  Politiken

  4

  "[...] med høj nuttethedsfaktor og ophøjet ligegladhed med al politisk korrekthed [...] lykkes det alligevel at få uhøjtidelig underholdning i spillefilmslængde ud af figurer, der vist [...] ville stå stærkest i kortfilmskoncentrat." (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  Weekendavisen

  "'Minions' er flot lavet og fuld af skøre indfald, men faktisk er den ikke så sjov, som man kunne have håbet. Måske fordi de gule hovedpersoner er så gakkede, at det hele næsten kan være lige meget." (Asker Hedegaard Boye)

Simon picture
Simon 32 uger siden

Lille sag

3

Overraskende mange historiske detaljer og referencer, men ellers er den ikke rigtigt noget. Fint forsøg.

søde picture
søde 35 uger siden

Minions

4

Yes så kom filmen, var den det hver. ja vil jeg sige en film for både voksen og børn. hvis du ikke griner i denne film er du død eller en zombie

Thomas picture
Thomas 1 år siden

Virkelig sjov film

5

Den er lidt farlig, men den er også meget god.

Erik picture
Erik 1 år siden

Ok film

5

Ok film for hele familien

Camilla picture
Camilla 1 år siden

MINIONS

6

Fantastisk film. Virkelig god familie/komedie film. Den var hyle morsom og jeg var død af grin flere gange og det samme var min veninde. Det er helt klart lykkes producerne at lave en film med kun minions. Den var sjov hele vejen igennem, og der var ikke noget tidspunkt hvor jeg ikke fulgte med i filmen.

joan picture
joan 1 år siden

Super skøre og dejlige Minions - årets bedste animations film

6

Årets bedste animations film, glæder mig til nr 2. enten elsker man dem eller hader dem. Jeg er vild med dem..

Jacob picture
Jacob 1 år siden

En ubegribeligt elendig film

1

Minions er nogle små gule væsener, som altid har været tiltrukket af det onde og således konstant er på jagt efter onde herskere til at lede dem. Minions er ikke som sådan "onde" selv, men formentlig blot dumme. På den måde minder de om mange mennesker/folkeslag, der gennem tiderne har været til falds for tyranniske herskere. Plottet er på ingen måde interessant: Minions har igennem lang tid været uden en ond hersker og føler sig nu tomme indeni og livet føles meningsløst. Lige indtil den modige minion Kevin tager initiativ til at drage ud i verden med 2 følgesvende, for at finde en ny, ultimativt ondskabsfuld leder....

Hele filmen igennem hører vi om, at ondskab er lækkert, fedt, sejt og noget at se op til. Filmen søger på en klam, puttenuttet måde at "lege ondskab ind" ved at pakke den ind i noget, der ser tilforladeligt ud. Det betyder dog ikke, at der ikke er kraftige scener, der utvivlsomt kan virke skræmmende på små børn, hvorfor det er mig en gåde, at der ikke er nogen aldersgrænse (og dog - alt kan jo købes for penge idag og det inkluderer sikkert også PG ratings).

Filmen er pumpet med effekter og falden på halen humor. Der høres en sjælden gang et halvkvalt jubelskrig fra nogle af de mindste, som hurtigt aftager - på samme måde som den hastigt falmende tilfredsstillelse, man oplever efter at have sat tænderne i en McDonalds burger. Det korte råd: Se ikke denne film og slet ikke med små børn.

Jeannette picture
Jeannette 1 år siden

Ved slet ikke, hvad jeg skal sige...

2

Minions er søde og sjove... Og det er vist så det eneste positive, der er at sige om den her film. Selv mine børn var lettere skuffet. Så nej, den bliver ikke genset på dvd. Men ja, søde, det er de da...

Thomas picture
Thomas 1 år siden

super sjov

6

altid sjovt og se de gule banana gale minions

Camilla picture
Camilla 1 år siden

Godt grin

4

Sjov for store og små. De er stadig sjove de små minions

Anmeld selv filmen

Glemt‌ adgangskode?
Har du ikke en profil? Opret en profil.
Anonym picture
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse

Mest ventede Film