Min søns familie

Tilladt for alle
Filmen rummer ingen elementer, som vurderes at ville kunne virke skræmmende på børn.

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
29.05.2014
Originaltitel: 
Soshite chichi ni naru
Genre: 
Spilletid: 
2 timer 1 minut (ekskl. reklamer og trailers)
4.8
4.7
Din bedømmelse: Ingen (37 stemmer)

Buzz-o-meter

Navne

 

Instruktør

Resumé

Filmen 'Min søns familie' handler om familien Nonomiya, der er en succesfuld og moderne kernefamilie. Hårdt arbejde har sikret faren den rette karriere, de har en velopdragen søn på seks år, og deres lejlighed er som taget ud af et boligmagasin.

Familien Saiki lever diametralt modsat. Pengene er få, men de lever et lykkeligt liv med deres børn som det altafgørende omdrejningspunkt. Normalt ville de to familiers veje aldrig have krydset hinanden. Men en dag får Nonomiya-familien et usædvanligt opkald fra hospitalet. Ved fødslen blev deres søn ombyttet med et andet barn. 

’Min søns familie’ er en imponerende film, der stiller nogle enorme spørgsmål, men samtidig formår at få en varm og humoristisk fortælling ud af det til tider hjerteskærende materiale. Familiernes forskellige værdier belyses uden løftede pegefingre, og filmens skuespilpræstationer og instruktion kan tage æren for et sjældent balanceret drama.

Instruktøren er den prisvindende Hirokazu Koreeda (Nobody Knows), der også blev hædret for ’Min søns familie’ med juryens specialpris på sidste års filmfestival i Cannes. (copyright: kino.dk)

Mediernes anmeldelser

 • Berlingske

  Berlingske

  5

  "[...] hos denne anmelder banker det universelle tema om arv og miljø imidlertid lige ind i hjertekulen." (Jesper Eising)

 • BT

  BT

  3

  "Det er menneskeligt, velspillet og velfortalt, men det er altså også vel forudsigeligt." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  Ekstra Bladet

  5

  "Fremragende film, der ud over at være en æstetisk fornøjelse samtidig sætter gang i både tanker og følelser." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  5

  "Det er et fabelagtigt puslespil af følelser Kore-eda Hirokazu sætter i scene. Lige stille og eftertænksomt som følelserne er voldsomme og buldrende." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  Jyllands-Posten

  5

  "Japansk mesterinstruktør udfordrer vores forestillinger om familie i et fremragende drama om forbyttede børn." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  Politiken

  5

  "Uden ord får Kore-eda udtrykt, at et barn er mere end en gentagelse; et barn er sin egen stemme, sin egen melodi med sin ganske egen skønhed." (Sophie Engberg Sonne)

Per picture
Per 2 år siden

Man bliver rørt, klogere og underholdt

5

Selvom det er store spørgsmål der bliver taget fat på, er det en let film at komme igennem for der er så mange gode scener at tiden flyver - og samtidig bliver man indtaget af dens billede af to socialkulturer i Japan

Sci-fi fan picture
Sci-fi fan 2 år siden

Rørende film

4

Det er en film der bliver hos dig i lang tid. Den sætter mange tanker i gang.
Men synes ellers filmen er lidt for lang.

Sthefanie picture
Sthefanie 2 år siden

kunne have været bedre, men ellers meget nice!

4

enormt godt koncept, men desværre fokuserer filmen kun på den rige fars følelser og man blev lidt træt af at nærmest kun se situation fra hans side og hvordan det kun er hans mening der gælder.

ellers var filmen vildt god. flot filmet og noget dejligt musik.

Seraphine picture
Seraphine 2 år siden

Arv><miljø

5

Utrolig god film med plads til eftertanke omkring temaet arv kontra miljø. Også lærerigt at se noget om japansk kultur, arbejdsliv og opdragelse. Rart med en film med plads til at kunne reflektere efterfølgende.

Ulla picture
Ulla 2 år siden

Menneskelig film

4

Stille og rolig film .Meget menneskelig og meget velspillet film.
Og sikket et dilemma, at stå i or de to familier.

Marie picture
Marie 2 år siden

Stille, rolig - men fangende

Så den her i London inden jul, ^^ Filmen er helt stille og rolig, men den fanger en. Og netop fordi der ikke er de store scener, men rigtig mange små scener, lægger man mærke til utrolig mange små ting, man bliver forstyrret af andet. Desuden kan jeg huske at jeg godt kunne lide den måde instruktøren brugte lyden på i filmen..

Jeg ved ikke om jeg ville bruge penge på filmen i biograf, da man sagtens kan se den der hjemme, men det er jo smag og behag :)

Cph picture
Cph 2 år siden

language

will it be japanese with english subtitles? or danish dubtitles?

IWannaBeSedated picture
IWannaBeSedated 3 år siden

Jeg ville blive overrasket

hvis ikke denne film får en for-premiere ved CPH:PIX i april. Faktisk ville jeg sætte mange penge på et sådant væddemål.

Anmeld selv filmen

Glemt‌ adgangskode?
Har du ikke en profil? Opret en profil.
Anonym picture
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse

Mest ventede Film