Min far Toni Erdmann

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en varm, humoristisk grundstemning. Den indeholder enkelte scener der muligvis kan virke barske eller grænseoverskridende. I en scene ses en kvinde der punkterer en blodansamling på sin tilskadekomne tå, så blodet sprøjter op på hendes bluse. I en længere seksuelt ladet scene ses en mand der onanerer udover nogle kager, som en kvinde efterfølgende spiser. Da filmen i øvrigt har et roligt forløb, vurderes det at den kun vil kunne virke skræmmende og/eller grænseoverskridende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
01.12.2016
Originaltitel: 
Toni Erdmann
Genre: 
Spilletid: 
2 timer 42 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Versioner: se alle
2D, Seniorbio, Babybio

Billetter
3.8
6
Din bedømmelse: Ingen (457 stemmer)

Buzz-o-meter

Navne

 

Instruktør

Resumé

I ’Min far Toni Erdmann’ rejser Winfried fra Tyskland til Bukarest for at besøge sin ambitiøse datter, Ines. Besøget er ikke videre vellykket, men faren giver ikke op.

Iført paryk, falsk gebis og jakkesæt udgiver han sig for at være Toni Erdmann, forretningskonsulent og coach. Hvad der herefter følger, er alt andet end ligefremt, men både far og datter opdager nye, overraskende sider af sig selv og hinanden.

Filmen udfolder de to hovedkarakterer i en konstant bevægelse over samtlige 162 minutter. Det betyder, at filmen aldrig træder vande, og at man står overfor et realistisk far/datter-forhold til trods for en række absurde situationer, man egentligt ikke burde tage for gode varer.

Tonen balancerer mellem drama og en række Inspector Clouseau-inspirerede scener, der overrasker i starten, men efterhånden bliver en naturlig del af handlingen, og årsagen er farens usædvanlige svaghed for at skifte identitet.

Det er Maren Ades gevinst, at det hele lykkes, og ’Min far Toni Erdmann’ er en film uden fortilfælde. (copyright: kino.dk)

Mediernes anmeldelser

 • Berlingske

  Berlingske

  6

  "'... byder på både psykologisk indsigt, politisk kommentar og fremfor alt en raffineret barok humor, der konstant, men kontrapunktisk, stikker sit strudsehoved frem." (Kristian Lindberg)

 • Jyllands-Posten

  Jyllands-Posten

  6

  "En filmoplevelse ud over det sædvanlige!" (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  Politiken

  6

  "Der er scener af dybt rørende og akavet skønhed i tyske Maren Ades 'Min far Toni Erdmann'." (Katrine Hornstrup Yde)

 • Weekendavisen

  Weekendavisen

  "'Min far Toni Erdmann' er et vulkanudbrud. Og et bevis på, at der venter en ny slags film, selv når man tror, at alting er set." (Bo Green Jensen)

S. Rico picture
S. Rico 2 uger siden

Underspillet tysk humor

4

Sådan kan man også lave en komedie! Men... hvis man med komedier tænker på typiske amerikanske ungdoms partyfilm eller rom-coms, så er denne underfundige tyske film i en helt anden boldgade. Her er humoren i det usagte, i det eftertænksomme og dejligt underspillet. Og det er vidunderligt anderledes end 99% af alt, hvad man er vant til at se.

Jeg blev med det samme pladask ”forelsket” i faren Winfried, som mister sin hund og herefter opsøger sin forretningskvinde af en datter for at lære hende lidt bedre at kende. Og ikke mindst for at lære hende lidt om livets glæder.

Winfried kan godt lide at gå rundt og lave practical jokes i det daglige. Så da han til at starte med ikke har held med at komme i kontakt med sin datter, der har travlt med vigtige forretningsmæssige møder, så finder han på små tossede ting som at klæde sig ud og udgive sig for selv at være forretningsmand. Og det ene skøre påfund fører til det næste og bliver mere og mere absurd.

Det ser på ingen måde ud til, at han har en masterplan for disse indfald. Han improviserer bare hen ad vejen - hvilket fører til nogle ret vanvittige og akavede situationer. Datteren er selvfølgelig ikke begejstret for denne indgriben i sit karriereliv, men hun tager det trods alt i nogenlunde stiv arm. Og såmænd om hun ikke også lærer noget af det til sidst.

Hvis I ikke er solgt endnu, så forestil jer Toni Erdmann som et sært mix af Lost in Translation og von Triers Idioterne. Winfrieds datter er den tyske udgave af Karen fra Idioterne. Og da hun til sidst selv ”spasser” lidt, så kommer hun videre med sit liv er er samtidig blevet lidt klogere.

Jeg er dog ikke helt oppe og ringe og vil kalde det et mesterværk. Ift. filmens længde kunne jeg godt savne nogle flere rigtige morsomme situationer - hvis altså filmen skal bedømmes som en komedie. Bedømt som drama er der også et stykke vej op til et mesterværk. Toni Erdmann er dog hverken en komedie eller et drama - den er på alle måder helt sin egen.

Gert picture
Gert 3 uger siden

Sindigt fodslæbende

1

Provokerende ringe. Det samme budskab i 500 forklædninger. Glem den film. Men de feinschmeckert fimrende filmanmeldere svælger i den. Selvfølgelig.

Har DU brug for at være kede dig og få en god, lang dyb søvn, så se "Min far......" ZZZzzzz. Jeg holdt mig trodsigt vågen i forventning om en overraskende og tankevækkende afslutning. Den kom aldrig. Spild af tid og penge.

Marianne picture
Marianne 3 uger siden

Jeg er uenig med de fleste her på siden

3

for jeg synes hverken, at filmen er specielt fremragende og morsom eller specielt frygtelig og langtrukken.

Den var lang; ja - men ikke på en måde, så jeg sad uroligt i sædet til sidst.

Den var ikke dårlig nok til, at jeg følte mig fristet til at gå før tid, men jeg forstod dog heller ikke, hvorfor flere i salen lo så ofte, som de gjorde.

Mest af alt var jeg lidt småirriteret over, at hovedpersonen dog ikke talte lige ud af posen med sin far, når han trådte over stregen. Altså; hvor svært kan det være?

Bunnykill picture
Bunnykill 5 uger siden

SUBLIM

6

Andet orden vel være for tavs den her film var fantastisk have den dejlig glæde at se den med min Far og vi var enig om dens humor dens historie og skuespillet sad lider der hvor smilet og det gode humør plus fornøjelse over en godt fortalte og underholde film kan være når alt falder i hakke tak for en god oplevedes det har været en fornøjelse og en glæde at se noget så godt tak endnu gang tak

Peter picture
Peter 5 uger siden

Denne film fortjener en pris

1

Denne film fortjener en pris - nemlig prisen for at være den mest elendige film jeg nogensinde har set.
En af de meget få gange jeg har oplevet folk forlade salen inden filmen var slut.
Men sikkert sjov for kulturelt anlagte personer (?)

Dorte picture
Dorte 6 uger siden

Vi gik efter 1 1/2 time...

1

Hold da op, en langdræber. Efter at have givet den 1 1/2 time kunne vi ikke mere, og vi rejste og og gik. Det har vi aldrig gjort før i en biograf. Søgt og mærkelig!

Martin S picture
Martin S   →   Dorte 6 uger siden

?

Måske forstod i bare ikke den dybere
mening med filmen.

Dorte picture
Dorte   →   Martin S 5 uger siden

Dorte

Uha, nej den dybere mening fremgik tydeligvis ikke klart nok for os - vi er nok ikke en del af den intellektuelle elite! Så fred være med det!

Marianne picture
Marianne   →   Martin S 5 uger siden

Måske

Ud fra anmeldelserne at dømme, har mange så ikke forstået den dybere mening.

lone picture
lone 6 uger siden

Anderledes film

4

Dejligt med en film der ikke ligner alle de andre. Måske en anelse for lang, men rigtigt flot skuespil. Med nogle sjove scener indimellem .

Anmeld selv filmen

Glemt‌ adgangskode?
Har du ikke en profil? Opret en profil.
Anonym picture
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse

Mest ventede Film