Min far Toni Erdmann

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en varm, humoristisk grundstemning. Den indeholder enkelte scener der muligvis kan virke barske eller grænseoverskridende. I en scene ses en kvinde der punkterer en blodansamling på sin tilskadekomne tå, så blodet sprøjter op på hendes bluse. I en længere seksuelt ladet scene ses en mand der onanerer udover nogle kager, som en kvinde efterfølgende spiser. Da filmen i øvrigt har et roligt forløb, vurderes det at den kun vil kunne virke skræmmende og/eller grænseoverskridende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
01.12.2016
Originaltitel: 
Toni Erdmann
Genre: 
Spilletid: 
2 timer 42 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Versioner: se alle
2D, Seniorbio, Babybio

Billetter
3.7
6
Din bedømmelse: Ingen (368 stemmer)

Buzz-o-meter

Navne

 

Instruktør

Resumé

I ’Min far Toni Erdmann’ rejser Winfried fra Tyskland til Bukarest for at besøge sin ambitiøse datter, Ines. Besøget er ikke videre vellykket, men faren giver ikke op.

Iført paryk, falsk gebis og jakkesæt udgiver han sig for at være Toni Erdmann, forretningskonsulent og coach. Hvad der herefter følger, er alt andet end ligefremt, men både far og datter opdager nye, overraskende sider af sig selv og hinanden.

Filmen udfolder de to hovedkarakterer i en konstant bevægelse over samtlige 162 minutter. Det betyder, at filmen aldrig træder vande, og at man står overfor et realistisk far/datter-forhold til trods for en række absurde situationer, man egentligt ikke burde tage for gode varer.

Tonen balancerer mellem drama og en række Inspector Clouseau-inspirerede scener, der overrasker i starten, men efterhånden bliver en naturlig del af handlingen, og årsagen er farens usædvanlige svaghed for at skifte identitet.

Det er Maren Ades gevinst, at det hele lykkes, og ’Min far Toni Erdmann’ er en film uden fortilfælde. (copyright: kino.dk)

Mediernes anmeldelser

 • Berlingske

  Berlingske

  6

  "'... byder på både psykologisk indsigt, politisk kommentar og fremfor alt en raffineret barok humor, der konstant, men kontrapunktisk, stikker sit strudsehoved frem." (Kristian Lindberg)

 • Jyllands-Posten

  Jyllands-Posten

  6

  "En filmoplevelse ud over det sædvanlige!" (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  Politiken

  6

  "Der er scener af dybt rørende og akavet skønhed i tyske Maren Ades 'Min far Toni Erdmann'." (Katrine Hornstrup Yde)

 • Weekendavisen

  Weekendavisen

  "'Min far Toni Erdmann' er et vulkanudbrud. Og et bevis på, at der venter en ny slags film, selv når man tror, at alting er set." (Bo Green Jensen)

Bunnykill picture
Bunnykill 1 uge siden

SUBLIM

6

Andet orden vel være for tavs den her film var fantastisk have den dejlig glæde at se den med min Far og vi var enig om dens humor dens historie og skuespillet sad lider der hvor smilet og det gode humør plus fornøjelse over en godt fortalte og underholde film kan være når alt falder i hakke tak for en god oplevedes det har været en fornøjelse og en glæde at se noget så godt tak endnu gang tak

Peter picture
Peter 1 uge siden

Denne film fortjener en pris

1

Denne film fortjener en pris - nemlig prisen for at være den mest elendige film jeg nogensinde har set.
En af de meget få gange jeg har oplevet folk forlade salen inden filmen var slut.
Men sikkert sjov for kulturelt anlagte personer (?)

Dorte picture
Dorte 1 uge siden

Vi gik efter 1 1/2 time...

1

Hold da op, en langdræber. Efter at have givet den 1 1/2 time kunne vi ikke mere, og vi rejste og og gik. Det har vi aldrig gjort før i en biograf. Søgt og mærkelig!

Martin S picture
Martin S   →   Dorte 1 uge siden

?

Måske forstod i bare ikke den dybere
mening med filmen.

Dorte picture
Dorte   →   Martin S 5 dage siden

Dorte

Uha, nej den dybere mening fremgik tydeligvis ikke klart nok for os - vi er nok ikke en del af den intellektuelle elite! Så fred være med det!

Marianne picture
Marianne   →   Martin S 1 uge siden

Måske

Ud fra anmeldelserne at dømme, har mange så ikke forstået den dybere mening.

lone picture
lone 2 uger siden

Anderledes film

4

Dejligt med en film der ikke ligner alle de andre. Måske en anelse for lang, men rigtigt flot skuespil. Med nogle sjove scener indimellem .

Peter Harboe picture
Peter Harboe 3 uger siden

Tysk når det er bedst.

6

Sæt dig i biografmørket en dag hvor roen falder over dig, dette er IKKE klassefesten 5. Træk vejret dybt nogle gange og lad dig opsluge af mesterligt skuespil, finurlig fortællekunst og et tempo som indbyder til nærvær (hvis man har fået pulsen ned). Se den helst med ligesindede i en af danmarks cafébiografer, så er du fri for udvandring, colaslurp, gnaskelyde og hvad man ellers kan møde.

Jacob picture
Jacob   →   Peter Harboe 2 uger siden

Jeg er rørende enig

- men det er godt nok underholdende at se, hvordan holdningerne herinde enten er til top- eller bundkarakter. Jeg tror aldrig, at jeg er stødt på en så polariserende film før :)

Lena picture
Lena 4 uger siden

Simpelthen spild af tid

1

Den kedeligste film nogensinde Biografklub Danmark har valgt.

Anmeld selv filmen

Glemt‌ adgangskode?
Har du ikke en profil? Opret en profil.
Anonym picture
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse

Mest ventede Film