Mennesker bliver spist

Tilladt for alle
Det vurderes, at filmen ikke indeholder skræmmende elementer.

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
26.02.2015
Originaltitel: 
Mennesker bliver spist
Genre: 
Spilletid: 
1 time 44 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Versioner: se alle
2D, 2D - m/danske tekster, Babybio
4.7
4
Din bedømmelse: Ingen (259 stemmer)

Buzz-o-meter

Resumé

I 'Mennesker bliver spist' passer Herluf sit job som mekaniker, og når arbejdsdagen er slut, vender han hjem sig til sin hustru Ingelise. Sådan har det været i mange år, og rutinen har for længst overtaget ægteskabet og dagligdagen - kun afbrudt af datterens bryllupper - og nu står det tredje af slagsen for døren.

Herluf har dog større problemer end en ubeslutsom datter. Ingelise har en affære bag hans ryg, og på jobbet begynder han at glemme selv de vigtigste ting. Og en dag kommer Herluf ikke hjem, som han plejer.

Erik Clausens 14. film som instruktør er en fortælling om alle de nære ting, man glemmer at sætte pris på i hverdagen, og vanen tro spiller han selv hovedrollen. Denne gang overfor Bodil Jørgensen som hustruen Ingelise.

Stilen er klassisk Erik Clausen, hvor bittersød humor går hånd i hånd med det drama, som hverdagen er, eller kan være, for langt de fleste danskere. 'Mennesker bliver spist' byder desuden på en sang af Kim Larsen skrevet til filmen. (Copyright: kino.dk)

Mediernes anmeldelser

 • Berlingske

  Berlingske

  4

  "Det er en opsang til alle os, der ikke ser efter, fortalt med en ægte varme og medmenneskelig bekymring, der opvejer alle de skønhedsfejl filmen - også - har." (Louise Kidde Sauntved)

 • BT

  BT

  5

  "[...] 'Mennesker bliver spist' er rigtig sjov, varm og vedkommende. Med plads til gamle venner [...] og med forståelse for, at de største historier i livet har vi lige omkring os. Det er godt skuldret, kammerat." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  Ekstra Bladet

  3

  "Erik Clausen har lavet endnu en Erik Clausen-film med Erik Clausen som Erik Clausen." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  4

  "Det er et rørende menneskeportræt, ikke et tids- eller samfundsportræt, hvilket tvinger Clausen til at koncentrere sig om nogle af de mennesker, han virkelig holder af – og som vi andre sagtens kan se, hvorfor han holder af. Det klær’ ham eddersaftsuseme, den nye, mildere, tilgivende Erik Clausen." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  Jyllands-Posten

  4

  "Væk er den forudsigelige, bombastiske kritik af alt til venstre for socialdemokratisk dansktopfolkelighed og arbejder-romantik. Og dermed er der plads til en kærlig undersøgelse af hovedkaraktererne." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  Politiken

  4

  "Det er i Bodil Jørgensens fantastiske fine balance mellem ægteskabstristesse og ømhed for den gamle Luffe, at filmen får ægte nærvær. Og det er i Clausens mentale plidderpludder, i den måde hjernen æder sig selv på, at der er noget eksistentielt skrøbeligt på spil." (Katrine Hornstrup Yde)

 • Weekendavisen

  Weekendavisen

  "Det er hans bedste film siden 'De frigjorte', og 'Mennesker bliver spist' kunne i vid udstrækning være et billede af den samme mand tyve år efter." (Bo Green Jensen)

lars picture
lars 11 uger siden

Man kan godt se den

3

En rigtig Erik Clausen film, men det er ligesom om at der mangler noget , den ligger ikke i top 5 over hans bedste film.
Men selvfølglig skal man da se den, den er da bestemt ikke dårlig men heller ikke god.

Wayne picture
Wayne 1 år siden

Erik Clausen Style.

4

Ligesom Hella Joof har Erik Clausen sin egen logik, som tydeligt fortæller at det er ham som har skrevet replikkerne.

Samtidig glemmer han ikke sine gamle venner, som også har roller i filmen.

Denne gang har han skabt en figur som, på grund af tiltagende demens, må overlade en del af rampelyset til Bodil Jørgensen, som så får lov til at sige hans sædvanlige sandheder.

Finurlig film, som bringer Clausen ud på et forvirret eventyr som hovedpersonen ikke husker meget af bagefter.

ulla picture
ulla 1 år siden

Mennesker bliver spist

6

En fantastisk film - kan ses mere end en gang

Katja* picture
Katja* 1 år siden

Hatten af for Clausen!

5

Jeg er normalt ikke så meget for Erik Clausens film.. men et eller andet sagde mig, at denne her var værd at se! Og det fik jeg sørme ret i!

Det er en fin, dog også trist, lille fortælling om hvad det vil sige at blive ældre, med alt hvad det måtte indebære..

Filmen giver dig rig mulighed for at grine men også komme i det eftertænksomme hjørne..

Bravo, Erik!

Miss Hearts picture
Miss Hearts 1 år siden

Mennesker bliver spist

6

Og det var ikke kun i filmen. Os tilskuere i salen blev også "spist". En helt igennem fantastisk, hudløs, tankevækkende og meget sørgelig film, som kun Erik Clausen kan lave det. Simpelt hen den bedste film jeg har set længe, selvom jeg tudbrølede til sidst og stadig tænker på den dagligt. Det er vel også det, der kendetegner en god film., at man ikke kan slippe den igen.

Ardimon picture
Ardimon 1 år siden

Mesterlig fortalt

5

Mesterlig og vedkommende film.

Bo fra Nordfyn picture
Bo fra Nordfyn 1 år siden

Erik Clausen i sit es

6

Denne film er eminent. Viser tydelig hvad der sker med mennesker i ægteskaber og venskaber/familier som misforståelser og kærlighed til sine medmennesker. Den er rent anbefalelsesværdigt at se.

Kirsten picture
Kirsten 1 år siden

En af de film, man ikke slipper uden videre

6

Når en film er færdig, så forlader man oftest biografen til rulleteksterne - og hverdagens små og store spørgsmål kan være emner, man snakker om på vejen ud. Sådan er det ikke med MENNESKER BLIVER SPIST - man bliver stille, og filmen lagrer sig i ens bevidsthed, den er svær at slippe igen. Det skyldes historien, og det skyldes skuespillerne, som i den grad formår at levendegøre lærredets personer. En supergod film, som fortjener at blive set af rigtigt mange!

ninne picture
ninne 2 år siden

Rigtig god og vigtig

6

Rigtig god film med et vigtigt emne.
Erik og Bodil er også fantastiske

Anmeld selv filmen

Glemt‌ adgangskode?
Har du ikke en profil? Opret en profil.
Anonym picture
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse

Mest ventede Film