Max Manus

Tilladt for børn over 15 år

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
07.01.2010
Originaltitel: 
Max Manus
Genre: 
Spilletid: 
1 time 58 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
4.6
4.3
Din bedømmelse: Ingen (433 stemmer)

Buzz-o-meter

Resumé

I 'Max Manus' melder Max, efter en begivenhedsrig ungdom, sig som frivillig i den finske vinterkrig i 1939.

Tilbage i Norge etablerer han sammen med sine venner en af de første modstandsgrupper under den tyske besættelse.

Max tages til fange, men flygter ved at kaste sig gennem en rude fra 2. sal. Hårdt såret lykkes det ham endnu engang at flygte fra hospitalet.

Denne gang flygter han helt til Skotland og de frie norske styrker, hvor det engelske SOE (Special Operations Executive) uddanner ham og hans kammerater som agenter og sabotører.

Max sendes tilbage til Norge, og i løbet af resten af krigen står han og hans gruppe bag en lang række spektakulære sabotageaktioner, der bringer dem op på Gestapos top 10 over de mest eftersøgte mænd i landet.

Max Manus må, som vennerne falder fra én efter én, sande, at friheden har en pris, som han må betale af på resten af sine dage.

Mediernes anmeldelser

 • Berlingske

  Berlingske

  4

  "Det er nærliggende at sammenligne filmen med danske 'Flammen og Citronen' og i dét lys er denne norske film klart mindre kunstnerisk ambitiøs. Man kunne også sige mindre prætentiøs og i hvert fald, med sin enkle, klassiske, fortællestil, en hel del mindre distanceret. Effekten er, at 'Frihedskæmperen Max Manus' er blevet en langt mere gribende og medrivende film..."

 • Børsen

  Børsen

  5

  "Aksel Hennie spiller hovedrollen som Max Manus. Hennie er god i rollen, fordi han både besidder den glød og energi, der skal til for at forstå Manus som idealiseret helt, der kæmper for sit land." (Morten Dürr)

 • BT

  BT

  5

  "... en godt skruet sammen film, der formidler et stykke spændende historie fra en ikke så fjern fortid..." (Birgitte Grue)

 • Ekstra Bladet

  Ekstra Bladet

  4

  "... holder balancen og forfalder aldrig til det overpartriotiske eller sentimentale. Og er derfor absolut værd at bruge tid og penge på at se i biografen." (Kirstine Krefeld)

 • Jyllands-Posten

  Jyllands-Posten

  4

  "Aksel Hennie er trods en ret høj kvote af floskelreplikker aldeles fremragende i titelrollen, og ofte nøjes instruktørerne virkningsfuldt med kun at antyde dramatiske højdepunkter. Ellers er det temmelig paradoksalt, at en film, der hylder dristighed, vovemod og dødsforagt, selv er gennemsyret af det stik modsatte og mest af alt ligner en retlinet Hollywood-krigsfilm fra 1950'erne." (Jakob Levinsen)

 • Politiken

  Politiken

  4

  "... lykkes på mange niveauer; både som karaktertegning, som en spændende actionfilm og ikke mindst som – endnu en – film om den store krig, hvis gru vi aldrig bør glemme." (Sophie Engberg Sonne)

Nikolaj picture
Nikolaj 30 uger siden

Historien er god, filmen er dog irriterende skruet sammen!

3

Max Manus har uden tvivl været en rigtig frihedskæmper, og har været dygtig men også utrolig heldig. Skuespillet og intensiteten i nærkampene i filmen er også godt skruet sammen. Dog er klipningen, filmens stil, og de følelasladene øjeblikke helt vellykket efter min mening. Privat livet går alt for hurtig, og man forstår ikke, hvorfor at han bliver forelsket. De mest spændende scener går bare så hurtigt, båd-scenen starter godt, men er bare lige pludselig over. Og selv med en rigtig farlig skurk, som virkelig bliver spillet godt, føler man ikke, at han rigtigt bliver farlig. Dog skal filmen da vises for at have et godt budskab, og vise nogle af de frihedskæmpere som var under 2.Verdenskrig.

Line FS picture
Line FS 1 år siden

Overfladisk, dårligt filmarbejde

2

Der er meget teater over den her film. Nu har jeg ikke set så mange norske film, men dem jeg har set er alle sådan her. Det hele er lige lovlig overdrevet og dramatisk. De formår ikke den effekt at få publikum til at leve sig ind - de spiller bare et skuespil foran dem.
Dialogen er kunstig. Opbygningen af fortællingen er usammenhængende og opildnet. Scenerne er højest 3 minutter lange, så bliver der klippet til noget nyt. Det hele går enormt hurtigt, og halvdelingen virker overflødigt. Der er ikke mange scener hvor der fordybes ned i karakterne og følelserne. Det er mærkeligt overfladisk det hele. Og hvem er overhoved denne Max Manus? Man bliver smidt direkte ind i det, og må selv prøve at finde sammenhæng i rodet. Hvordan føler han, og hvorfor føler han som han gør? Det er en mærkelig overfladisk film, som til tider nærmere ligner én to timers lang trailer, end så meget andet.
Den er ikke spændende, den mangler kvalitet. Filmen forbliver et dårligt forsøg på at lave en norsk udgave af 'Flammen og Citronen'. Dog gør
Aksel Hennie det dog super godt (og er sød).

JB007 picture
JB007 3 år siden

Rigtig god

5

Kan især godt lide de her film fra 2.Verdenskrig. Hvis du kunne lide Flammen og Citronen kan du helt 100 også lide den her! Fantastisk film

Henrik picture
Henrik 4 år siden

Bedre end Flammen og Citronen

5

Rigtig god film, der bestemt kan anbefales.

Wayne picture
Wayne 5 år siden

Den mest populære norske film

4

i årtier. Om den norske nationalhelt - godt skruet sammen.

Mai-Britt Julie picture
Mai-Britt Julie 6 år siden

Fantastisk film

Mange klasser over Flammen & Citronen. Filmen er meget tro over for Max Manus' fantastiske krigsbøger; "Det vil helst gå godt" og "Det blir alvor.
Aksel Hennie er i øvrigt suveræn i rollen som Max Manus. Hvilken stjerneskuespiller!

Poul picture
Poul 6 år siden

Abselut seværdig.

Selvom den ikke kommer på siden af Flammen og Citronen

Leva eller Daddy picture
Leva eller Daddy 6 år siden

Good film!!

6

Glimrende film a la Flammen og Citronen. Befriende med en god nordisk film.

Axel picture
Axel 7 år siden

Max Manus

5

Glimrende film a la Flammen og Citronen. Befriende med en god nordisk film.

Sofie picture
Sofie 7 år siden

Go' film

5

Filmen ser både god ud, og er god. Det er en af de bedste krigsfilm jeg har set :D
Det mangler ikke noget efter min smag, bortset fra nogle flere eksploderende skibe ;D

Anmeld selv filmen

Glemt‌ adgangskode?
Har du ikke en profil? Opret en profil.
Anonym picture
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Brugernes Top 10

Anmeldernes Top 10

Mest ventede Film