Logan

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en spændingsmættet og brutal grundstemning. Den indeholder en lang række meget voldelig og blodige scener, hvori folk dræbes eller lemlæstes med skydevåben, pile og våben med klinger. I ekstremt grafiske fremstillinger af volden, får folk gennemboret hoveder og kropsdele med klinger eller pile. I flere scener jagtes børn og udsættes for vold af brutale soldater, og I en scene findes et barn dræbt af sin ene forælder. Det vurderes derfor at filmen vil kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
02.03.2017
Originaltitel: 
Logan
Genre: 
Spilletid: 
2 timer 17 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Versioner: se alle
2D, IMAX 2D, Babybio, Seniorbio

Billetter
4.9
3.7
Din bedømmelse: Ingen (835 stemmer)

Buzz-o-meter

Resumé

I filmen 'Logan' er året 2029, og mutanterne er meget tæt på at være væk.

Logan, også kendt som Wolverine, er blevet gråhåret, isoleret og modløs, imens han arbejder som limousine-chauffør ved den mexicanske grænse og drikker dagene væk.

Caliban og Professor X er hans eneste allierede, men sidstnævnte er alvorligt syg, og Logans forsøg på at skjule sig fra omverdenen får en brat ende, da en mystisk kvinde dukker op med et presserende ønske. Logan skal bringe en ung pige med ekstraordinære kræfter i sikkerhed.

'Logan' er Hugh Jackmans tredje solofilm som superhelten med de effektive metalkløer efter X-Men: Origins: Wolverine og The Wolverine. Sidstnævnte blev også instrueret af James Mangold.

Filmen er blevet rost for at være mere mørk og anderledes end de mange tidligere film i X-Men-serien.

Mediernes anmeldelser

 • Berlingske

  Berlingske

  4

  "'Logan' vil være en helt fantastisk finale for de X-Men-fans, der interesserer sig så meget for universet, som Trekkies gør for 'Star Trek' [...] For alle os andre er det bare en af de virkeligt solide film under Marvel-banneret ..." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  BT

  4

  "Den er meget blodig og barsk. Alligevel værdsætter instruktør James Mangold det rene i historien og rammer en rigtig god – næsten ’Mad Max’-agtig – tone (og ørkenomgivelser) ..." (Michael Lind)

 • Ekstra Bladet

  Ekstra Bladet

  5

  "'Logan' er [...] stærkt underholdende og medrivende i samtlige 135 minutter." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  5

  "... for en gangs skyld i superheltefilmland, er man som tilskuer faktisk bekymret for, hvordan det hele skal gå. Her er ingen nem superkraftslutning i horisonten." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  Jyllands-Posten

  1

  "Instruktøren James Mangold synes ret ustabil. For 12 år siden lavede han den fremragende 'Walk the Line' [...] 'Logan' må anses for hans definitive bundskraber." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  Politiken

  3

  "Det er Marvel-mytologi konverteret til en eksistentiel road movie-western, men Logan har ikke nok menneskeligt skrot i bagagen til at bære så tålmodig og forsagt en superheltefilm." (Joakim Grundahl)

 • Weekendavisen

  Weekendavisen

  "Jackman spiller figuren med fuld gråsprængt styrke, og Mangold instruerer hver scene, som var den skrevet af Shakespeare." (Bo Green Jensen)

Poul Wegener picture
Poul Wegener 1 dag siden

Rigtig god

4

Det er Wolverine på vej på pension, men så er der lagt op til at datteren efterfølger...
Der er meget blod, men god action, og et friskt pust med den unge pige som "Wolverine Junior".. :O)

helle picture
helle 2 dage siden

Logan

6

Jeg synes filmen var god.
Elsker et godt slagsmål - især når det er et barn der deler lussinger ud :)

christina picture
christina 2 dage siden

Fantastisk, rå og dyster.

6

Fantastisk film. Men meget mere dyster og rå end de andre x-men film. Men den kan helt bestemt anbefales. Jeg skal helt sikkert se den mange gange mere :-)

Kattesjov picture
Kattesjov 3 dage siden

Vold på vold.

2

Dette er den værste X-Men film jeg har set. Ja faktisk den dårligste film jeg har set i flere år.
Det er næsten ikke andet end vold, vold, vold og mord, brutalt mord. Og så et barn som begår mord på mord på lige fod med voksne mennesker. Dette er Satans film, mere er der ikke at sige.
Når ja, det skulle lige være Laaang trukken og kedelig.

Individet picture
Individet 4 dage siden

En god Wolverinefilm, men lige på grænsen

3

Efter to dårlige Wolverine film, havde jeg håbet på en god Wolverine. Det blev den også, men lige på grænsen. Med forvirring over universet, hvilket hvis man kender universet godt, ville man nok få god underholdning

Logan handler mutanterne der er ved at uddø. Logan arbejder som limousine-chauffør. Han bor sammen med Professor X og en anden person, der hedder Caliban. En dag dukker en mystisk kvinde op med et barn, som gerne vil have Logans hjælp. Først vil Logan ikke, men efter, han finder ud af, der er konsekvenser, vælger han at hjælpe.

X Men universet er et stort rodet univers for mig. Har aldrig rigtigt fundet ud af, hvad meningen er med det og hvilken tidsalder de forskellige film foregår. Bl.a denne her. Man finder selvfølgelig ud af det i løbet af filmen, hvilken tidsalder, men de siger det kun en gang.

Logan har også nogle forvirring momenter i filmen. Personligt kan jeg godt lide at være forvirret i starten af en film, men senere hen, vil jeg gerne have løst tingene. Det formår Logan ikke at gøre. Den er forvirrende i starten og man får intet af vide.

Så er der også en person man ikke har kendt før i de andre x men film. Man ser ham måske i en time af filmen og man når ikke rigtigt at kende ham, hvilket jeg personligt synes er ærgerligt. Filmen var rodet, og havde forventet lidt mere. Der var også mange af de ting, som var med i filmen, havde man også set i de andre Wolverine film. Så der var nogle gentagelser.

Efter Deadpool kom frem for et år siden med at være brutal, har holdet bag Logan også valgt, at det skulle Logan også være. Det havde de også taget til sig, men havde også forventet lidt mere på det punkt. Filmen havde også nogle rørende elementer, som nok ikke skal nævnes men ses.

Havde også forventet lidt mere seje kameravinkler fra den, da det er en action film. Mange steder stod kameraet stille. Der var kun en kameravinkel, hvor jeg tænkte, det var godt lavet. Jeg har også tænkt over, om filmen overhovedet kan være inde for actiongenren. Efter lidt tid til at tænke over det, blev jeg enig med mig selv, det kunne den godt, men også lige på grænsen. Der var ikke så mange actionscener, som jeg havde håbet.

Skuespillernes præsentation af de forskellige roller var selvfølgelig på toppen. Hugh Jackman gjorde det igen godt som Wolverine.

Som sagt synes jeg, det er et stort rodet univers. Men jeg har stor respekt for dem, der kender universet. Tænker, at de nok ikke synes det er rodet. Nok havde jeg også mange forventninger til filmen, da mange sagde, det var den bedste x men film nogensinde. Derfor giver jeg den 3 stjerner

Memo picture
Memo 1 uge siden

* _ _ _ _ _ (1 ud af 6 stjerner)

1

En utrolig brugt Logan gjorde filmen utrolig kedelig for mig...

En laaang kedelig filmoplevelse på 2 timer og 17 min.

Superheltefilm... duer ikke for mig.
Heller ikke de humanistiske af slagsen som Logan.

Hozan picture
Hozan   →   Memo 6 dage siden

Wow

Kedelig film? Wow.

Jacob picture
Jacob 1 uge siden

Den sidste kamp

5

Seks år efter at Wolverine vendte tilbage til nutiden fra sin tidsrejse, så er tingene endnu engang gået i hundene for mutanterne. Logans adamantiumskelet er begyndt at forgifte ham, og har seriøse indvirkninger på hans healingsevner. Samtidig er Charles ved hjerteskærende dårligt helbred, og vartes op Caliban, der tidligere har været med til at opstøve sine artsfæller. Ingen nye mutanter er kommet til verden i 25 år, men klonede versioner ser dagens lys. Da det for bagmændene desværre ikke er muligt at styrer børnene, så skrinlægges projektet til fordel for et mere vidtgående. Nu må den gamle X-Man forhindrer mordene på mutanternes fremtid.

Det er mig en gåde at man med Days of Future Past om man vil annullerede to film, og bragte de døde tilbage, for bare at lade dem dø igen så kort tid efter. Det er min eneste anke omkring Hugh Jackmans niende, og sidste optræden som Jærven. Han og rollen er blevet til én person, og ingen har taget så mange skud, stik og slag som ham. Derfor er det velfortjent, og måske lidt på tide, at kløerne bliver lagt på hylden. Hvordan X-Men skal klarer sig uden deres kampmaskine bliver både svært og underligt, men måske Laura med tiden vil løfte arven efter sin far. I hvert fald tusind tak for næsten to årtiers indsats. Hvil i fred, Logan.

Mix picture
Mix 1 uge siden

Elsker Marvel universet.

6

Elsker Marvel universet. Dog har jeg nærmest udelukkende kun beskæftiget mig med filmene. Det her havde jeg dog ikke set komme. Følselserne er lidt blandede. Men jeg elsker action og denne film skuffede ikke på dette punkt! PS. IKKE for børn!

SaraB picture
SaraB 1 uge siden

Endelig!

5

Jeg havde ikke høje forventninger til 'Logan', da jeg på en måde var bange for at blive skuffet. Det blev jeg ikke.
Det er en anderledes Marvelfilm, da vi jo efterhånden er blev vant til det meget bombastiske univers, hvor der ikke bliver sparet på hverken CGI eller brugen af de famøse green-screens. Logan er en ærlig film, der har mere fokus på mennesket bag, end på den egentlige action. Hugh Jackman og resten af teamet gør et fremragende stykke arbejde, og selvom de tidligere Wolverine-film har fået en del kritik, så kan man ikke tage fra Jackman, at han simpelthen er en fantastisk skuespiller, der altid giver sig 100% i rollen som Logan.

Anmeld selv filmen

Glemt‌ adgangskode?
Har du ikke en profil? Opret en profil.
Anonym picture
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse

Mest ventede Film