Lion

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har i lange passager en trøstesløs og forladt stemning. Der er mange scener som beskriver et lille barns kamp for at overleve i fattigdom - længe også på egen hånd. I en lang sekvens følger vi et fortvivlet barn, som er spærret inde i et tog, der kører bort fra familien, som han derfor bliver væk fra. Vi ser det lille barn blive kørt ned af en motorcykel. I forskellige scener ser vi både et barn og en voksen, der gør skade på sig selv. I en kort scene bæres liget af et barn bort i et optog. Både børn og voksne ses græde. Da det voldsomme imidlertid ikke er udpenslet, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
09.02.2017
Originaltitel: 
Lion
Genre: 
Spilletid: 
1 time 58 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Versioner: se alle
2D, Babybio, Seniorbio

Billetter
5.1
3.8
Din bedømmelse: Ingen (156 stemmer)

Buzz-o-meter

Navne

 

Instruktør

Resumé

I dramaet 'Lion' bliver den femårige indiske dreng Saroo væk fra sin familie, efter han falder i søvn i et tog på vej til Calcutta.

Saroo lever som hjemløs i hovedstadens barske miljø, men kommer senere på børnehjem, hvor et australsk par adopterer ham.

Efter en lykkelig opvækst i den tasmanske by, Hobart, begynder vage barndomsminder at komme tilbage til den nu voksne Saroo. Derfor beslutter han sig for at finde sine biologiske forældre.

'Lion' er baseret på Saroo Brierleys livshistorie, og filmen har fået seks Oscar-nomineringer. Herunder har Dev Patel modtaget en for Bedste mandelige birolle, og Nicole Kidman er nomineret for sin rolle som adoptivmoren Sue. Hun har før vundet statuetten for sin præstation i The Hours fra 2002. 

Tidligere har det Oscar-vindende drama Slumdog Millionaire behandlet et lignende tema om en indisk dreng, og hans barske, men eventyrlige erindringer. (copyright: kino.dk)

Mediernes anmeldelser

 • Berlingske

  Berlingske

  4

  "'Lion' får [...] meget forærende af sit vilde, virkelige og ret eventyrlige forlæg, og Davis forstår med sit kamera at skabe en stimulerende kontrast mellem det farvestrålende, farlige og beskidte Indien og det rene [...] Australien." (Jeppe Krogsgaard Christensen)

 • BT

  BT

  5

  "Det er meget svært ikke at blive ramt af denne Oscarnominerede hjertevarmer." (Michael Lind)

 • Filmland P1

  2

  "Magien er væk, alt er forsimplet og dialogen er klistret ind i de mest klæge og forstokkede floskler." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  Jyllands-Posten

  4

  "Det er den rene elendighed, den smukke lille dreng er overladt i, og Davis spiller fint på både melodramaets og realismens tangenter." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  Politiken

  4

  "'Lion' er en pæn og ordentlig film med en vigtig historie." (Kim Skotte)

Julie picture
Julie 4 minutter siden

Fantastisk!

6

Virkelig god og samtidig rørende film! En meget kompliceret udgave af sporløs, må man sige. Den viser virkelig kontrasten mellem hans hjemby i Indien og hans nye hjem Australien. Filmen er virkelig godt skruet sammen, og der er ikke noget urealistisk i filmen, hvilket er et plus - det er faktisk noget der sker og er sket, da filmen viser en sand historie. Synes også det er godt at man til sidst i filmen ser billeder og optagelser med den rigtige Saroo/Sheru.

natasha picture
natasha 1 time siden

Fantastisk og smuk film

6

Fantastisk og smuk fortælling. Og en autentisk historie oven i købet. En af de bedste film jeg har nogen sinde set. Den skal ses.

Binh M. picture
Binh M. 2 dage siden

God og tankevækkende film

4

Starter fantastisk, men jeg synes desværre at filmen mister lidt i den sidste halve time. God præstation af Dev Patel.

Wayne picture
Wayne 2 dage siden

Slumdog Mate.

4

Fin fortælling, som beskriver virkeligheden for mange adopterede børn.

Den indiske dreng Saroo - eller Sheru (som han i virkeligheden hedder), ender efter helt ekstremt uheldige omstændigheder, i Australien hos adoptivforældre.

Jeg kom til at tænke på om børn i virkeligheden ikke ofte er rene handelsvarer - om en del af de adoptivbørn der hentes til vesten kan være kidnappede eller forsvundne børn? I mange tilfælde er de selvfølgelig bortadopterede af forældrene, af nød - men der er så mange penge i den traffik, så man nemt kan forestille sig det værste.

Hvor første del af filmen handler om Sheru's uhyggelige oplevelser, som dreng - frem til han ender down under - så er anden del 20 - 25 år senere, hvor den voksne Sheru får større og større behov for at kende sin oprindelse. Mødet med andre indere og smagsoplevelser af indisk mad, sætter gang i en proces hvor gamle minder dukker op, og han bliver klar over at hans familie må have søgt efter ham og at de har levet i dyb sorg.

Sheru lukker sig inde i processen, fordi han er bange for at gøre sine adoptivforældre ondt - og dermed lukker han også sin kæreste ude. Lige præcist her er filmen lidt tung, men uden tvivl meget beskrivende for de følelser som et adopteret barn må have.

Et større detektivarbejde gør at Sheru's håb for en genforening stiger, men det sætter samtidig hans familieforhold på spidsen.

Dev Patel spiller den ældre Sheru, og han gør et godt job med masser af indestængte følelser og Oscar nomineringen er helt på sin plads. Nicole Kidman's rolle som Sheru's adoptivmor, har også kastet en Oscar nominering af sig - helt forståeligt, for på trods af relativt få scener så spiller hun rollen intenst og troværdigt.

Der findes tusindvis af lignende skæbner i verden - hvor adoptivbørn forsøger at opspore deres ophav, og derfor minder Lion i virkeligheden om en dramatiseret udgave af det fine DR program Sporløs. Jeg var ikke rørt af historien, på samme måde som af Slumdog Millionaire (også med Dev Patel). Det er trods alt et hverdagsdrama, som foregår alt for ofte.

7/10

Tanjasl picture
Tanjasl 4 dage siden

Hjertevarm film

5

Du skal se denne film da Garth Davis formår at fortælle en grusom historie gennem en lille drengs oplevelser i Indien der står i stor kontrast til den voksne drengs liv i Australien. Filmen går lige i hjertet og skildre de virkelige begivheder flot.

Maggie Smith picture
Maggie Smith 1 uge siden

Hjertevarmt mesterværk

6

Jeg så den til forpremiere og sikke en oplevelse. Det er et meget hjertevarmt mesterværk, som sad i kroppen efter man gik ud af salen. En Nicole Kidman i sit livs rolle og en fremragende Dev Patel som kan spille gode roller.

jensal picture
jensal 1 uge siden

True story film ...lige i hjertet.

6

Jeg så den sammen med mine kollegaer til event aften. Jeg synes den er fantastisk god og meget rørende. Et par tårer fald trillende ned da filmen var færdige, vi grin lidt for vi sad der 3 tøser og grad. :-)Jeg kan varm anbefale den her uforglemmelig film.

Jette picture
Jette 1 uge siden

FANTASTISK film baseret på virkelige hændelser

6

Jeg havde ikke bestemte forventninger til denne film, men hold nu helt op hvor blev jeg i den grad revet med.....jeg er slet ikke i tvivl om, at den efter min mening er til en fuldt-hus-vurdering!
Handlingen er noget helt specielt, og skuespillernes præstationer kalder så mange følelser frem. Gå ikke glip denne film!

Anmeld selv filmen

Glemt‌ adgangskode?
Har du ikke en profil? Opret en profil.
Anonym picture
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse

Mest ventede Film