Lev stærkt

Tilladt for børn over 11 år
Filmen, der har en realismepræget og intens grundstemning, rummer flere voldsomme scener med skænderier, biljagter, påkørsler og mennesker, som er massivt trykket af skyld og sorg. I en scene ses en pige pludseligt blive kørt over af en bil ude af kontrol på voldsom vis. I en anden scene trues en kvinde af en mand, der er jaloux og psykisk ude af balance. Scener som disse er dog ikke udpenslede, samt der er også mere rolige passager i filmen med komiske indslag, som har en formildende effekt. Filmen vurderes på den baggrund kun at ville kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
26.06.2014
Originaltitel: 
Lev stærkt
Genre: 
Spilletid: 
1 time 26 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Versioner: se alle
Originalversion, Særvisning
4.4
3.5
Din bedømmelse: Ingen (59 stemmer)

Buzz-o-meter

Resumé

Filmen 'Lev stærkt' handler om Nik og Martin, der er et par bedste venner med benzin i blodet. De elsker at snakke om biler, at fikse biler og køre meget, meget hurtigt i biler. Deres tid som unge drenge får dog en meget brat afslutning, da Martin kommer til at køre en kvinde ihjel, og derfor ryger i fængsel. 

Nik bærer også en stor del af skylden for uheldet, men kan ikke mande sig selv op til at tage ansvaret. I stedet bliver han uforvarende forelsket i Martins kæreste Signe og hun i ham. Nik ved, at han lever på en løgn, men kan ikke få sig selv til at sige sandheden - velvidende at den en dag vil indhente ham. 

Skulle du være i tvivl om, hvilke skuespillere der er på vej frem inden for dansk film, kan du nøjes med at se ’Lev stærkt’. Trekløveret i front består af henholdsvis Cyron Melville, Danica Curcic og norske Jakob Oftebro, som alle spås store og internationale karrierer.

Filmen er 
instrueret af Christian E. Christiansen, der før har gjort sig bemærket med film som ’Råzone’ (2006) og ’The Roommate’ (2011). Midt i hurtige biler og masser af drama, fortæller ’Lev Stærkt’ også en historie om at være fanget i en ond cirkle af skyld, ansvar og løgn. (copyright: kino.dk)

Mediernes anmeldelser

 • Berlingske

  Berlingske

  3

  "Der er bestemt ikke noget i vejen med en frisk og rask ungdomsfilm, men den må godt indeholde lidt flere af livets usandsynligheder." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  BT

  4

  "Lidt mere af den streetfølelse ville have givet 'Lev stærkt' et sjette gear, men selv med de fem, den har, styrer den flot i mål." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  Ekstra Bladet

  4

  "[...] man behøver nu hverken være ung eller have benzin i blodet for at få noget med hjem her." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  4

  "[Christian E. Christiansen får virkelig] skabt nogle adrenalinpumpende køreture gennem Københavns gader. Man er på samme tid svimmel over tempoet og bekymret for om ikke det går galt lige om et øjeblik." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  Jyllands-Posten

  3

  "Nok må en ungdomsfilm gerne være en lige ud af landevejen-oplevelse, men den må altså også gerne sætte sine bremsespor i hukommelsen." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  Politiken

  3

  "'Lev stærkt' er ikke så tosset, men heller ikke rigtig vild i varmen." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  Weekendavisen

  "[...] en kørefilm i moralsk forklædning, fuld af velafviklede stunts, men kursorisk og flimrende i sin psykologi." (Bo Green Jensen)

Wayne picture
Wayne 1 år siden

Rådet for større færdselssikkerhed.

3

Fin lille historie som forhåbentlig leder til eftertanke. Hensigten er tydelig, og filmen vil fint kunne bruges i undervisning på skoler som diskussions emne.

Der er ret beset ikke det store indhold i fortællingen, og jeg nåede ikke at få et dybere forhold til figurerne - så slutningen skabte ikke rigtig de følelser den burde.

Line FS picture
Line FS 1 år siden

Ikke helt stærk

3

Lev Stærkt kommer ikke helt ind i sjælen som Råzone gjorde, men får det ikke helt fysisk dårligt. Desværre. For filmen rør bare ikke en så dybt som den skulle. Intentionen er der dog, scenerne og karakterne - men det kommer bare aldrig op hvor det skal. Jeg ved ikke hvad det er der gør det ikke fungerer, men...
Udover det så er det en rigtig fin film, og jeg synes den er god! Bestemt. Skuespillerne er også super dygtige, på trods af, at jeg endnu ikke har formået at se en film hvor Danica Curcic imponerer, selvom det siges hun skulle være så talentfuld.

mie picture
mie 2 år siden

Hurtige biler

3

Det var en meget god film, men synes at der manglede lidt ræs i filmen.

Traileren lagde op til bilræs, men det var der ikke særlig meget af i filmen.

Min bror og hans søn var vildt skuffede da vi forlod biografen.

Carina picture
Carina 2 år siden

Blev positivt overrasket.

3

Min fordomme lød (dansk kopi at 2 fast 2 furious..) og det er det også på sin vis. Men skuespillerne gør det rigtig godt, og er svært begejstret for Cyron Melville i de fleste film han har spillet i. Den er aktuel i nutidsdanmark for unge fra teenagealderen (som en advarsel) og op til 25 år vil jeg mene.

Mette gjersøe picture
Mette gjersøe 2 år siden

brumm brumm !!

Jeg synes det er lang tiden siden vi har haft en ungdomsfilm der på denne måde er med til at skræmme publikum eller på anden vis er med til at sætte nogle situationer i perspektiv.
Var selv ind og se filmen med en veninde og vi må da indrømme at filmen havde den virkning på os.
Selve filmens omdrejningspunkt kommer meget hurtigt i filmen, og er med til at starte allerede adrenalinen inden for de første 5 minutter af filmen. Det var super sprødt.
Men hvis man har set tralieren til Lev stærkt og f.eks. de franske film TAXI og mange andre film hvor ræs og biler bliver stillet som det bærende i hele filmen kunne man godt gå hen og blive lidt skuffet og mangle ræs og fede biler.

- Men med de midler som filmen bruger kan jeg ikke synes andet end en rigtig god film.

Katja picture
Katja 2 år siden

.

6

Super fed film!

Katja picture
Katja 2 år siden

..

Super fed film!
- helt klart værd at se.. Sætter samtidig tankerne i gang, flere unge med benzin i blodet burde se den.

Johan picture
Johan 2 år siden

En god dansk racer film :-)

4

Det er fedt, at der også bliver lavet en dansk racerfilm med speedern i bund. Men de amerkikanske film som "Fast and furious" og alle de øvrige film som har et helt klart større budget, hvor man køre race med biler, slipper bedre fra det. Når man ser filmen, synes der at være for meget action, mere end drama. Drama er der ikke helt så meget af. Men ellers er den rimelig og skuespillet er også godt også handlingen. Filmen kan jeg sagtens anbefales til alle ;-)

Frank picture
Frank 2 år siden

Alle unge bør tvinges til at se den

5

Som jeg skriver i overskriften, alle unge med benzin i blodårerne bør tvinges til, at se den. Den sætter virkelig tingene i perspektiv. Meget tankevækkende film om to unges venskab der sættes på en alvorlig prøve da den ene kører en pige ihjel.

Skuespillerene er super godt castet til filmen.

Gode effekter især under bilkørsel.

Filmen kører dog lidt for langt ud af et sidespor i enkelt scene (Svømmehalsscenen).

Bente picture
Bente 2 år siden

Får tankerne igang

6

Rigtig god film der får tankerne igang.
Brug hovedet og husk dem man er nær <3

Anmeld selv filmen

Glemt‌ adgangskode?
Har du ikke en profil? Opret en profil.
Anonym picture
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Brugernes Top 10

Anmeldernes Top 10

Mest ventede Film