Lev om natten

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en intens og dramatisk grundstemning og indeholder adskillige scener med biljagter, eksplosioner, slagsmål, skyderier og likvideringer. I flere af disse scener fremstilles volden udpenslet og realistisk, f.eks. når personer skydes i hovedet, får halsen skåret over eller smides i døden fra et tag. I en scene skydes en af filmens centrale personer ihjel for øjnene af sin partner og sin grædende lille søn. På grund af filmens mange blodige og brutale voldsscener, vurderes det, at filmen vil kunne virke skræmmende på børn og unge under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
12.01.2017
Originaltitel: 
Live by Night
Genre: 
Spilletid: 
2 timer 8 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Versioner: se alle
2D, Babybio, Seniorbio

Billetter
4.3
3
Din bedømmelse: Ingen (25 stemmer)

Buzz-o-meter

Resumé

'Lev om Natten' tager sin begyndelse i 20ernes brølende Boston, hvor sprutten flyder og styres af et underjordisk netværk af hårdkogte gangstere.

Enhver, der vil lægge moralen på hylden, kan opnå magt, og Joe Coughlin har for længst vendt ryggen til sin strenge opvækst for at leve livet som fredløs.

Men selv blandt kriminelle er der regler, og da Joe stjæler kæresten og pengene fra en magtfuld mafiaboss, er han gået langt over stregen. Kærlighedsaffæren tvinger Joe ud af Boston og ind i Tampas brutale underverden.

'Lev om natten' er en klassisk gangsterfilm baseret på Dennis Lehanes bog fra 2012. Det er den fjerde filmatisering af Lehanes romaner, der tidligere har ført til Mystic River, Shutter Island og Gone Baby Gone.

Sidstnævnte var instrueret af Ben Affleck, der denne gang er både instruktør og hovedrolleindehaver.


Mediernes anmeldelser

 • Berlingske

  Berlingske

  3

  "Affleck er en dygtig mand, men 'Lev om natten' er langt fra ligeså go' som 'Argo' ..." (Jacob Wendt Jensen)

 • Jyllands-Posten

  Jyllands-Posten

  3

  "Handlingen forekommer både springende og rodet, og der bydes ikke på iøjnefaldende skuespilpræstationer. Bedst er den altid solide Chris Cooper ..." (Johs. H. Christensen)

 • Politiken

  Politiken

  3

  "... en underholdende, men lidt klodset gangsterfilm ..." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  Weekendavisen

  "Afflecks film kritiseres for ikke at være mørk nok, hård nok, passende kynisk. Det er dog en holdning, han vælger. [...] Denne iboende anstændighed – plus den prægtige periodeskildring – gør 'Lev om natten' særdeles seværdig." (Bo Green Jensen)

Ghita picture
Ghita 5 dage siden

Rigtig god film

5

Det er en god og underholdende film, som er flot filmet. Der er dramatik, kærlighed og ondskab i en både forudsigelig og uforudsigelig sammenblanding, som fører filmen af flere veje. Kan klart anbefales som en god underholdningsfilm.

Anmeld selv filmen

Glemt‌ adgangskode?
Har du ikke en profil? Opret en profil.
Anonym picture
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse

Mest ventede Film