LEGO Batman Filmen

Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Filmen har en dramatisk grundstemning. Fortællingen foregår i et mørkt og uroligt univers, og der er mange langvarige scener med kampe, eksplosioner og uhyggelige figurer. Da universet er animeret og velkendt, vurderes filmen kun at kunne virke skræmmende på de yngste børn, og den får derfor en 7års-grænse.

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
09.02.2017
Originaltitel: 
The Lego Batman Movie
Spilletid: 
1 time 44 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Versioner: se alle
3D - dansk tale, 2D - dansk tale, 2D - engelsk tale, Babybio 2D - dansk tale

Billetter
4.7
3.8
Din bedømmelse: Ingen (323 stemmer)

Buzz-o-meter

Resumé

Animationsfilmen ’LEGO Batman Filmen’ foregår i Gotham. Batmans hjemby. Her får han tiden til at gå med at bekæmpe de mange skurke, der er på spil i byen.

Batman er vant til at arbejde alene, men en helt ny slags udfordringer melder sig, da han skal tage sig af drengen han ved en fejl adopterede til et velgørenhedsarrangement.

Men måske er det slet ikke så skidt, at nattens dystre ridder lærer at samarbejde med andre? 

’LEGO Batman Filmen’ er et spin offLEGO filmen - Et klodset eventyr, hvor man for første gang kunne opleve den ”klodsede” version af superhelten med den hæse stemme. De danske stemmer leveres bl.a. af Alexandre Willaume, Magnus Millang og Lars Mikkelsen. (copyright: kino.dk)

Mediernes anmeldelser

 • Berlingske

  Berlingske

  4

  "Er sjov uden og være plat, venlig uden at være kedelig, og så er der også lidt til forældrene i kraft af de mange referencer til superheltefilm i almindelighed og Batman-film i særdeleshed." (Jeppe Krogsgaard Christensen)

 • BT

  BT

  4

  "Vittighederne flyver, og hastigheden holdes hele vejen igennem." (Henning Høeg)

 • Ekstra Bladet

  Ekstra Bladet

  4

  "... overraskende både subtil og satirisk sag med masser af indlagte kulturelle referencer og en gennemført selvironisk tone." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  4

  "Batmans Lego-film er kort sagt langtfra så velafrundet og helstøbt som Det klodsede eventyr, der gik forud. Men det er stadig forunderligt, så velfungerende de Lego-figurer er på film." (Per Juul Carlsen)

 • Politiken

  Politiken

  3

  "I den første legofilm blev grundtemaet konformitet vs. ufrihed over for kreativitet vs. frihed realfilmspejlet i hhv. fars og søns leg. Dét svimle perspektiv savnes her." (Søren Vinterberg)

Jannie picture
Jannie 3 dage siden

Tjaaa…..

3

Fin Lego film, som er forventelig, men absolut ikke mere,

FARUTI picture
FARUTI 4 uger siden

Vi var skuffet

2

Knægten ville gerne ind og se den. Havde ikke set den første legofilm og måske man bare skal være større legofan end vi er, men vi blev noget skuffet. Knægten kom ikke med de normale grin som han plejer når er i biffen. Måske vi kom med forkerte forventninger men jeg forstod den altså ikke og forstår heller hvad disse legofilm skal til for - udover at det naturligvis er godt kommercielt for Lego....

PaLasse picture
PaLasse 6 uger siden

til tider lidt i overkanten...

4

...men for pokker, hvor var den svært underholdende.

Eneste lille skår i glæden, var at premieren faldt sammen med starten på Vinterferien, hvorfor filmen - selv på premieredagen - dels blev henvist til en meget lille sal, dels ikke blev vist særlig mange gange i den originale version. Og dét selvom der vel cirka findes en million voksne LEGO-fanatikere herhjemme.

Man forstår langt henad vejen, at biograferne er nødt til at prioritere nogle film frem for andre, men det er stadig lidt ærgerligt.

Line FS picture
Line FS 7 uger siden

Fed!

4

De legofilm de kan bare et eller andet, som bare er enormt genialt.
Historien i sig selv er selvfølgelig meget lige til, og ikke ny. Men det er udførelsen der fantastisk. Der kommer jokes på jokes, og referencer til tidligere Batman film, og den flyder bare og det er hylende morsomt.
Den når aldrig heeelt op på højden med Lego the movie, især pga historien og musikken - men den har dog lige så fede, måske federe jokes!
Det visuelle ved Legofilmene er jeg helt forelsket i. Det ligner stopmotion, selvom det ikke er det, og det er enormt imponerende. De små ridser og måden lyset falder på figurerne! Og alligevel virker figurerne så virkelige og menneskelige.

Peter picture
Peter 8 uger siden

Genialt

5

For hulen hvor er det bare en genial film.

Jonas picture
Jonas 8 uger siden

Back in black (and yellow)

5

Havde den store fornøjelse at se LEGO Batman-filmen i går, og blev bestemt ikke skuffet. Filmen fortsætter både den kreative, legende humor fra LEGO-filmen og gør samtidig godt og grundigt grin med vores alle sammens Nattens Ridder og hans karriere gennem 77 år.

Selvom filmen er fokuserer på Batman og tager udgangspunkt i DC-universet, er det stadig meget klart, at den foregår i det samme univers som LEGO-filmen. Verden er stadig opbygget af klodser, Batman benytter sine evner som mesterbygger, folk siger "Pew! Pew!", når de affyrer deres pistoler, og handlingen følger nogen gange den samme logik, som hvis et barn legede med LEGO - men (for det meste) på den gode måde. En stor del af filmens atmosfære er dog stemmerne, der ligesom i LEGO-filmen bliver leveret af et utal af dygtige mennesker. Har stadig den danske version til gode, men Will Arnett er endnu engang spot on som Batman med den mørke, truende stemme og et kæmpemæssigt ego, der burde være umuligt for et menneske at have. Derudover bør der også nævnes Michael Cera, Rosario Dawson og Ralph Fiennes som henholdsvis Robin, Batgirl og Alfred, da begge gør et fantastisk job med at bringe disse medlemmer af Batfamilien til live i versioner, vi ikke har set før. Zach Galifianakis gør det overraskende godt som Jokeren. Hans tætte forhold til Batman bliver der gjort grin med i de meste af filmen, hvilket nogen gange godt kan blive lidt for meget, men han formår både at være skurkaktig og sjov, hvilket er en fest at se.

Filmen er det rene guf for Batmanfans. Klassiske skurke som Bane, Harley Quinn, Two-Face, Catwoman og mange flere er til at få øje på i denne film, og der refereres til eller gøres grin med alle versioner af Batman på det hvide lærred - fra 1960'ernes tv-serie til sidste års Batman v. Superman. Selv DC's nuværende film får sig et fur eller to, hvilket er selvironi af rang. Generelt er filmen gennemsyret af denne slags metahumor, alt sammen gjort med et glimt i øjet og respekt for de originale historier og figurer fra DC's tegneserier. Det er dog ikke altid, at filmen gør grin med Batmanuniverset. Især Batmans forhold til familie behandles virkelig troværdigt, og filmen tager meget op, om han bare kan blive ved med at bekæmpe forbrydere på egen hånd uden at lukke nogen ind i sit liv.

Der er dog nogle få ting, der holder filmen tilbage fra at få seks stjerner. For det første er det ikke bare figurer fra Batman og DC, der er med i filmen, men generelt rigtig mange ikoniske figurer fra filmhistorien. Ganske vidst er det virkelig fedt at se dem i denne film - ellers ville deres tilstedeværelse nok have trukket mere ned - men det gør bare den sidste halvdel af filmen en smule rodet. Et andet problem er filmens pacing. Den første del af filmen er fantastisk, men der går et pænt stykke tid, hvor konflikten sættes på pause, indtil Batman selv formår at optrappe den. Derefter er den sidste halvdel af filmen næsten non-stop action med to-tre store actionssekvenser lige efter hinanden. Filmen klarer det lige akkurat pga. sin metahumor og figurer, der er værd at følge, men det kan dog godt føles, som om der nogen gange er blevet proppet lidt for meget ind i filmen. Er du fan af LEGO-filmen, vil du dog med garanti kunne lide denne her også. Og er du Batman-fan, vil du med garanti ELSKE denne fantastiske hyldest til DC's fantastiske superhelteunivers.

Binh M. picture
Binh M. 8 uger siden

Kæmpe fan!

6

Var vild med denne film, både på dansk og med engelsk tale.

Bevares, den bliver en anelse for meget til sidst, men den følelse man sidder med efter de første fem minutter, er intet mindre end fantastisk.

Godt underholdt hele vejen igennem, hvor der bliver lavet godt sjov med både filmmaking generelt, kendte film, Batman-universet og LEGO.

Mikkel picture
Mikkel 8 uger siden

En perfekt lillebror til Lego The Movie!

5

Har netop set Lego Batman. Fantasisk sjovt og flot film :) Når ikke helt op på Lego The Movie, men er en perfekt film til afslapning og underholdning.

Anmeld selv filmen

Glemt‌ adgangskode?
Har du ikke en profil? Opret en profil.
Anonym picture
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse
CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Brugernes Top 10

Anmeldernes Top 10

Mest ventede Film