Krigen

Tilladt for børn over 15 år
Filmen har en dramatisk og alvorlig grundstemning, og den indeholder adskillige realistiske skildringer af krig og af soldater i kamp. I én scene får en ung mand sprængt begge ben af, og man ser nærbilleder af blodige knogler mens den pågældende mand forbløder og dør. I en anden scene er en flok soldater under voldsomt bombeangreb, en mand bliver skudt i halsen, og man ser blod, der kommer ud af hans mund og hals, men han forsøges reddet. I en tredje scene ser man en dræbt familie ligge i deres senge, og i en fjerde scene ser man fotos af dræbte børn, heriblandt en pige, som har fået sprængt den ene fod af. På grund af filmens realisme og voldsomme samt udpenslede krigsskildringer, vurderes det, at den kan virke skræmmende på børn under 15 år.

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
10.09.2015
Originaltitel: 
Krigen
Genre: 
Spilletid: 
1 time 55 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Versioner: se alle
Særvisning, 2D, Danske undertekster, Seniorbio, Babybio
4.8
4.7
Din bedømmelse: Ingen (264 stemmer)

Buzz-o-meter

Resumé

Den danske film 'Krigen' handler om soldaten Claus, som er kompagnichef og udstationeret i Helmand-provinsen i Afghanistan.

Hjemme i Danmark forsøger hans hustru, Maria, at holde styr på en travl hverdag med tre børn, der savner deres fraværende far.

På en rutinemission bliver Claus og hans mænd fanget i en farlig situation, og derfor tvinges kompagnichefen til at træffe en afgørende beslutning.

For at redde en såret soldat og slippe ud af skudilden, vælger han at bombe området, men da det viser sig, at der også er kvinder og børn blandt de dræbte, står Claus over for en anklage om krigsforbrydelse og efterfølgende retssag i Danmark.

'Krigen' er det tredje skuespiller/instruktør-samarbejde mellem Tobias Lindholm og Pilou Asbæk efter de roste dramaer, R og Kapringen.

I 2012 blev en dansk kompagnichef tiltalt for at have dræbt afghanske civile, men sagen kom aldrig for retten. Det er episoder som denne, der har inspireret 'Krigen', som er en realistisk skildring af forholdene i et krigsramt Afghanistan, men også af konsekvenserne ved den danske, militære deltagelse - både på et restligt og et personligt plan.

'Krigen' har Tuva Novotny, Dar Salim og Søren Malling blandt birollerne.

Filmen var nomineret til en Oscar for Bedste ikke-engelsksprogede film, men tabte til det ungarske drama Sauls søn. (copyright: kino.dk)

Mediernes anmeldelser

 • Berlingske

  Berlingske

  4

  "Tobias Lindholm er trofast over for sin hyperrealistiske metode, og lader skuespillere og virkelige soldater optræde side om side. [...] Det er rørende, men desværre kommer de stærke scener også til at pege på det forhold, at filmen i passager føles knastør." (Kristian Lindberg)

 • BT

  BT

  4

  "Det koster at sende vores unge mænd i krig. Og det koster især for de unge mænd. Om det har Tobias Lindholm skabt en stærk og vigtig film, der fortjener at blive mærket, set og diskuteret." (Niels Lind Larsen)

 • Ekstra Bladet

  Ekstra Bladet

  5

  "'Krigen' er [...] en stærk oplevelse på et såvel æstetisk som emotionelt og intellektuelt plan. Skal ses." (Henrik Queitsch)

 • Filmland P1

  5

  "Til at begynde med, mens man sidder der i mørket og ser på kompagnichef Pedersen, kan det virke tyndt og pjevset af Tobias Lindholm at han ikke tager stilling og skærer igennem [...]. Men det er netop i den tvivl, det åbne spørgsmål, 'Krigen' gør så stort indtryk." (Per Juul Carlsen)

 • Jyllands-Posten

  Jyllands-Posten

  5

  "'Krigen' er et drama, der gør vanvittigt indtryk, netop fordi Lindholm ikke får os til at svælge i følelser. [...] en træfsikker efterfølger til 'R' (2010) og 'Kapringen' (2012) og sår gyldne løfter om en instruktør, der først lige er begyndt." (Katrine Sommer Boysen)

 • Politiken

  Politiken

  5

  "'Krigen' giver en fremragende beskrivelse af de dilemmaer, de danske soldater i Afghanistan må have befundet sig i. [...] Tobias Lindholm har lavet en virkelig stærk, medrivende og vedkommende film." (Kim Skotte)

 • Weekendavisen

  Weekendavisen

  "[...] 'Krigen' vil hverken psykologisere eller ideologisere. Gennem antydninger og anelser og afdæmpede, nuancerede præstationer nægter Lindholm at søge efter sandhed og mening. Hans film er en nøgtern demonstration af dilemmaet mellem at skulle handle i øjeblikket og dernæst at blive vejet på evighedens vægt." (Asker Hedegaard Boye)

Mr. SNAKE. picture
Mr. SNAKE. 31 uger siden

fed film.

5

fed film, dejligt at se en dansk film hvor handlingen forgår lige på og hårdt, dejligt at se der er nogen der kommer til skade og man ser det, godt filmen viser hvordan det er at være i krigen, og det at miste en kammerat i krig.

flemming picture
flemming 37 uger siden

En film om moderne problemer.

5

Når man er kommet til ret sagen så er det svært at huske, om der blev nævnt noget om mundingsild. Blot en lille detajle i en meget god film.

G-force picture
G-force 37 uger siden

Krigen

5

Krigen er (som forventet) en god skildring af livet som soldat og af livet som kone til en soldat. Derudover er der en spændende retssag til sidst, og skuespillet er helt fint. Det er en tankevækkende og realistisk historie. Og så er der bare tilbage at håbe på en (fortjent) oscarnominering.

vinni picture
vinni 37 uger siden

tankevækkende og vedkommende film.

5

En fin beskrivelse af hvordan deltagelse i krig påviker soldaten, familien, og de beslutninger der skal tages i akut sitationer. Desuden rejser den spørgsmålet om de normer der gælder i et fredeligt land, kan sidestilles med de normer og beslutninger der foregår under krigshandlinger hvor livet står på spil. Meget tankevækkende. Gode skuespiller præstationer, blev overasket over, at en del af soldaterskuespillerne var soldater der selv havde været usendt, måske derfor filmen virker så realistisk.

Sascha Maria picture
Sascha Maria 37 uger siden

Realistisk

5

Rigtig fint filmet og giver et fint indblik i hvordan den udsendte og familien oplever krigen.

Christine picture
Christine 37 uger siden

Super god og virkelighedstro film

5

Fantastiske gode skuespillere..
Men får et realistisk billede af hvor barsk krig er.. Også for dem derhjemme..
Kan klart anbefales :-)

HeleneColor picture
HeleneColor 39 uger siden

Rammer lige i hjertet!

6

Jeg er typen der aldrig går ud af biografen, når jeg ser film. Men lige denne her film, der kunne jeg mærke at jeg ikke kunne holde tårerne tilbage. Jeg rystede og fik det utilpas.. jeg følte virkeligheden i filmen.
- Pilou Asbæk har været med i nogle danske krigsfilm her for tiden, men lige denne her synes jeg at han gav sit bedste! Hans karakter står for et dilemma mellem i at tage en risiko for at redde ham og hans mænd, ud af et angreb.

Filmen er barsk, mest fra starten. Men dramaet stopper ikke da han vender hjem..
- Selvom jeg gik under filmen, og missede omkring 15-20 af filmen, så nåede jeg alligevel en hel del, fordi jeg gik ind igen, fordi jeg ville vide hvad der skete med Claus. - Slutningen på filmen ramte plet!

Krigen er en fantastisk kandidat, til det kommende Oscar-prisudelling!

Nadia picture
Nadia 39 uger siden

semi

3

God omgang kliché er vist hvad jeg kan sige om den...

Anmeld selv filmen

Glemt‌ adgangskode?
Har du ikke en profil? Opret en profil.
Anonym picture
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse

Mest ventede Film