Klassefesten 2 - Begravelsen

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har en humoristisk grundtone og i lange passager en seksualiseret tematik og sprogbrug. Desuden indeholder den enkelte lettere dramatiske scener. Her ser man flere gange folk, der kommer ud for uheld, bliver forfulgt eller kommer til skade på anden vis. I flere scener drejer komikken sig om pinlig optræden i forbindelse med nøgenhed eller seksualitet, fx ser man en mand, der giver en kvinde oralsex, man ser en død mands penis, og man ser en kvinde, der sidder fast på en mands penis, efter at de har dyrket sex. Det vurderes, at scener som disse kan virke voldsomme og grænseoverskridende på mindre børn. Da det hele foregår inden for en komisk ramme, vurderes det, at filmen vil kunne virke skræmmende eller grænseoverskridende for børn under 11 år

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
06.02.2014
Originaltitel: 
Klassefesten 2 - Begravelsen
Genre: 
Spilletid: 
1 time 35 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
4.9
3.2
Din bedømmelse: Ingen (766 stemmer)

Buzz-o-meter

Resumé

Filmen 'Klassefesten 2 - Begravelsen’  handler om de tre venner, Thomas, Andreas og Niels, der er samlet igen, for at fejre Thomas’ polterabend, blandt andet sammen med deres rige, smarte ven Torben T.

Thomas er frustreret, fordi hans seneste album bliver slagtet af anmelderne, Niels bliver frustreret, da han finder ud af, at Torben T. har knaldet hans kone, og Andreas er lige så frustreret over singlelivet, som han var i etteren.

De kommer dog først rigtigt i problemer, da Torben T. dør under den vilde polterabend, og de tre venner skal nå både begravelse og bryllup. Det lyder måske tilforladeligt nok, men når det er netop disse tre fyre, der er tale om, findes der ingen grænser for, hvor galt det kan gå.

'Klassefesten 2 - Begravelsen' følger op på kæmpesuccesen fra 2011, hvor Anders W. Berthelsen, Troels Lyby og Nicolaj Kopernikus spillede hovedrollerne i historien om tre midaldrende danske mænd og deres eskapader op til og under en genforening af deres folkeskoleklasse.

På den måde gør Klassefesten-filmene The Hangover-trilogen kunsten efter og viser, at der er rigeligt med liv på den anden side af det faste parforhold og kernefamilien.

Mediernes anmeldelser

 • Berlingske

  Berlingske

  4

  "Ingen tid spildes i fortsættelsen, der er proppet til randen med høj, lav og plat humor." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  BT

  3

  "For at være med på hvor-pinligt-kan-det-blive-filmene skal man kunne se charmen i fjolleriets pointeløshed. Man skal elske at krumme tæer." (Jan Eriksen)

 • Ekstra Bladet

  Ekstra Bladet

  3

  "[...] en anelse mere vellykket end etteren." (Henrik Queitsch)

 • Jyllands-Posten

  Jyllands-Posten

  4

  "Det er en ufarlig folkekomedie, der slet ikke er så fræk, som man nok har tænkt, at den skulle være. [...] Alligevel er de mange tosserier i 'Klassefesten 2 - Begravelsen' kilde til megen morskab." (Nanna Frank Rasmussen)

 • Politiken

  Politiken

  2

  "'Klassefesten 2 - Begravelsen' er en dansk forsigtigpeterkomedie, der er professionelt eksekveret og småborgerligt udtænkt i alle detaljer." (Kim Skotte)

Brugernes kommentarer (180)

Brugernes kommentarer (180)

Marie-Louise picture
Marie-Louise 6 uger siden

fuldstændig

1

ligegyldig og tidsrøvende film

Anonym picture
kim 20 uger siden

hylden morsomt

6

andet er der ikke at sige

Stump <3 picture
Stump <3 31 uger siden

Ha ha ha...

De skuespillere sammen er bare dømt til rå latter...

Louise picture
Louise 39 uger siden

God humor

5

God dansk humor når det er bedst

Bittermus picture
Bittermus 41 uger siden

Genial film!

6

Meget bedre end den første! :)

Sacha picture
Sacha 41 uger siden

Hylende morsom

6

Filmen er skide skæg, god humor! Anders Bertelsen spiller sin rolle skide godt! Han gør filmen perfekt!

Tanja BN picture
Tanja BN 42 uger siden

God underholdning

5

God humor, sjove scener... De gør det igen! Dog sys jeg denne film er noget sjovere end den første - måske pga. Scenerne og den generelle humor de udtrykker omkring døden i denne film. Jeg arbejder til daglig indenfor sygeplejen så at få en anden vinkel på underholde mig godt :-)
Vil klart se den igen..

Marie-Louise picture
Marie-Louise 43 uger siden

Underholdende film

Jeg var godt underholdt i 1½ time.

Maria picture
Maria 45 uger siden

Hylende morsom

4

Ret plat men hylende morsomt gensyn med trioen fra 1'eren. Se den, hvis du trænger til et godt grin :-)

Nikolaj picture
Nikolaj 45 uger siden

Blandet

3

Klassefesten 2 var ikke en film jeg forventede meget af. Jeg blev dog positivt overrasket. Trods en overflod af "under bæltestedet-jokes" og platte bemærkninger blev der tid til at få skruet nogle virkelig lårklaskende øjeblikke sammen

Anmeld selv filmen

Glemt‌ adgangskode?
Har du ikke en profil? Opret en profil.
Anonym picture
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse

Mest ventede Film