Kærlighed kender ingen grænser

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har gennemgående en lettere dramatisk stemning. Der er nogle scener med voldsomt indhold: En kvinde besvimer på en vej. En kvinde skriger mens hun føder. I en boksekamp nikker den ene bokser den anden en skalle. En person udsættes for et racistisk overfald med slag og spark. Kampe med stenkast mellem en folkemængde og politiet. Da det voldsomme imidlertid ikke er udpenslet, og da der ikke ses personer komme til skade, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
09.03.2017
Originaltitel: 
A United Kingdom
Genre: 
Spilletid: 
1 time 51 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Versioner: se alle
2D, Babybio, Seniorbio

Billetter
4.9
4
Din bedømmelse: Ingen (123 stemmer)

Buzz-o-meter

Navne

 

Instruktør

Resumé

'Kærlighed kender ingen grænser' tager sin begyndelse, da Ruth Williams og Seretse Khama forelsker sig i London umiddelbart efter Anden Verdenskrig.

Ruth er dog ikke kun blevet forelsket i en sort jurastuderende, men i selve høvdingen af Bamangwato-folket i det land, der senere skulle blive til Botswana.

Familien modsætter sig foreningen, men ægteskabet gennemføres, og den unge kvinde rejser med sin mand til Afrika, hvor hun imod folkets ønske bliver deres dronning. Hjemme i Storbritannien modarbejdes den kontroversielle kærlighed af Parlamentet, der af storpolitiske årsager gør alt for at spolere ægteskabet og holde resterne af det britiske imperium i live.

’Kærlighed kender ingen grænser’ trækker tråde til nutidens politiske klima, og portrættet af en ukuelig hvid kvinde omgivet af savannen, kan minde om Meryl Streep som Karen Blixen i Out of Africa.

Filmen er samtidig en historie om forbudt kærlighed, grundet racediskriminerende fordomme, der har været emnet i en række film fra 'Guess Who's Coming to Dinner' (1967) og ’Angst æder sjæle op’ (1974) til Far from Heaven og Loving. (copyright: kino.dk)

Mediernes anmeldelser

 • Berlingske

  Berlingske

  4

  "... filmens tema passer lige ind i tidsånden og er samtidig så tempereret serveret, at den vil vække interesse hos mange og næppe anstød hos nogen." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  BT

  4

  "[Ruth og Kharmas] lovestory er der kommet en flot og velment film ud af ..." (Birgitte Lorentzen)

 • Politiken

  Politiken

  4

  "... den standhaftige kærlighed [...] overbeviser." (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  Weekendavisen

  "Det er bestemt seværdigt, og man bliver klogere på fortiden. Desværre bliver man også svigtet på følelsessiden." (Bo Green Jensen)

Maj-Britt picture
Maj-Britt 19 timer siden

Smuk

6

Smuk film om kærlighed kan overvinde alt.

Liza picture
Liza 3 dage siden

Kærlighed når den er smukkest

6

Jeg blev anbefalet filmen af tre personer uafhængigt af hinanden. Så tænkte jeg, at jeg ville give den et kig.
Og jeg blev både rørt og overrasket over denne lille perle. Der er ingen tvivl om, at det har været barsk for parret. Både at blive set sammen, men også at skulle leve adskilt i flere måneder i hvert sit kontinent.
Umiddelbart kunne man godt få tanken, om man ikke før har set "lignende" historier. Men mange af de andre versioner jeg har set af den slags, har foregået i USA. Så denne her ER anderledes. Ikke bare pga. af at det er andre lande, men også det eminente skuespil, som hovedpersonerne præsterer.
Absolut seværdig og min største filmoverraskelse i år

susanne picture
susanne 1 uge siden

Kærlighed kender ingen hrænser

6

Det dejlig og sød film om en barsk tid i tiden med stor forskellighed i rettigheder for hvide og lokalbefolkning i et tidligere Botswana.
Men kærlighed kan overvinde næste alt og når man elsker sit land og sin kone kan det være svært leve sit liv som man vil

Lene picture
Lene 1 uge siden

Super-duber film

5

Glem alt om racefordomme - kærlighed kan overvinde alt ❤
Smuk film, der samtidig oplyste mig om Botswanas tilblivelse - det kendte jeg ikke til på forhånd.

Lene picture
Lene 1 uge siden

Sød film

4

Spændende historielære, men rigtigt, som andre nævner, ikke dybe følelser.....sidder lidt med Meryl Streep i tankerne.
Men en udemærket film.

Keld picture
Keld 1 uge siden

Skøn film, absolut seværdig

5

Smuk og dejlig film, baseret på virkeligheden for 70 år siden.

jeanette picture
jeanette 1 uge siden

Mærker ikke virkligheden

4

Historien er en fantastisk grum en af slagsen. Forfærdeligt at det kunne finde sted. Jeg syntes filmen kom nemt hen over tiden. Feks manglede der noget om hvor slemt det må ha været at være kvinden alene tilbage i Afrika. Hun blev meget hurtig 9 måneder henne. Ligeledes må det ha været forfærdelig at være manden, der ikke kan komme retur til sit land og sin familie. Men det gled jo egentligt også meget nemt.
Jeg syntes der manglede følelser i filmen og derfor kom den ikke ind under huden og den fik ingen tårer eller gåsehud frem hos mig.
Selv om den er baseret på en frygetelig virkelighed, så blev den bare endnu en kærligheds film for mig...desværre.

Katrine picture
Katrine 1 uge siden

Skøn og lærerig

En rigtig smuk film, som bestemt er spilletiden værd. Apartheid må i mine øjne ikke glemmes og filmen formidler temaet og historien på meget fin og værdig vis. Jeg tror både store som små ville kunne se filmen og føle sig både underholdt og belært.

Anmeld selv filmen

Glemt‌ adgangskode?
Har du ikke en profil? Opret en profil.
Anonym picture
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse

Mest ventede Film