Kærlighed kender ingen grænser

Tilladt for børn over 11 år
Filmen har gennemgående en lettere dramatisk stemning. Der er nogle scener med voldsomt indhold: En kvinde besvimer på en vej. En kvinde skriger mens hun føder. I en boksekamp nikker den ene bokser den anden en skalle. En person udsættes for et racistisk overfald med slag og spark. Kampe med stenkast mellem en folkemængde og politiet. Da det voldsomme imidlertid ikke er udpenslet, og da der ikke ses personer komme til skade, vurderes det, at filmen kun vil kunne virke skræmmende på børn under 11 år.

Se mere på medierådet.dk
Premiere: 
09.03.2017
Originaltitel: 
A United Kingdom
Genre: 
Spilletid: 
1 time 51 minutter (ekskl. reklamer og trailers)
Versioner: se alle
2D, Babybio, Seniorbio

Billetter
4.8
4
Din bedømmelse: Ingen (277 stemmer)

Buzz-o-meter

Navne

 

Instruktør

Resumé

'Kærlighed kender ingen grænser' tager sin begyndelse, da Ruth Williams og Seretse Khama forelsker sig i London umiddelbart efter Anden Verdenskrig.

Ruth er dog ikke kun blevet forelsket i en sort jurastuderende, men i selve høvdingen af Bamangwato-folket i det land, der senere skulle blive til Botswana.

Familien modsætter sig foreningen, men ægteskabet gennemføres, og den unge kvinde rejser med sin mand til Afrika, hvor hun imod folkets ønske bliver deres dronning. Hjemme i Storbritannien modarbejdes den kontroversielle kærlighed af Parlamentet, der af storpolitiske årsager gør alt for at spolere ægteskabet og holde resterne af det britiske imperium i live.

’Kærlighed kender ingen grænser’ trækker tråde til nutidens politiske klima, og portrættet af en ukuelig hvid kvinde omgivet af savannen, kan minde om Meryl Streep som Karen Blixen i Out of Africa.

Filmen er samtidig en historie om forbudt kærlighed, grundet racediskriminerende fordomme, der har været emnet i en række film fra 'Guess Who's Coming to Dinner' (1967) og ’Angst æder sjæle op’ (1974) til Far from Heaven og Loving. (copyright: kino.dk)

Mediernes anmeldelser

 • Berlingske

  Berlingske

  4

  "... filmens tema passer lige ind i tidsånden og er samtidig så tempereret serveret, at den vil vække interesse hos mange og næppe anstød hos nogen." (Jacob Wendt Jensen)

 • BT

  BT

  4

  "[Ruth og Kharmas] lovestory er der kommet en flot og velment film ud af ..." (Birgitte Lorentzen)

 • Politiken

  Politiken

  4

  "... den standhaftige kærlighed [...] overbeviser." (Søren Vinterberg)

 • Weekendavisen

  Weekendavisen

  "Det er bestemt seværdigt, og man bliver klogere på fortiden. Desværre bliver man også svigtet på følelsessiden." (Bo Green Jensen)

Samuel picture
Samuel 1 dag siden

Fantastisk drama

5

Starten virker en smule hurtig, og den virker lidt påklistret på resten af filmen, men den er nødvendig for filmens plot. Det er dog det eneste, jeg kan kritisere filmen for, som ellers har stærkt skuespil, en fantastisk (virkelig!) historie og så er det godt filmet med smukke billeder.

Se den endelig! Det er den bedste måde at lære om Englands imperialisme og Botswanas uafhænighed.

Lucas picture
Lucas 4 dage siden

En smuk historie der dog kunne være fortalt bedre

3

En smuk historie der dog godt kunne være fortalt bedre.

Tronfølgeren til det afrikanske land Protektoratet Bechuanaland, Seretse Khama, er netop blevet færdig med sin jurauddannelse i England og er nu klar til at returnere til sit hjemland for at overtage kongeriget, men et par uger før afgangen forelsker han sig i den hvide englænder Ruth Williams. På trods af modstand vælger Ruth at tage med sit livs udkårne og nu ægtemand, Seretse, til hans hjemland Bechuanaland.
Ægteskabet bliver beskudt fra alle sider – fra Sydafrika, stammen hjemme i Bechuanaland, Englands regering til Ruths forældre. Kærligheden kender ingen grænser er historien om umulig kærlighed og to mennesker, der ikke ville opgive hinanden samt kærlighed på tværs af race og kulturforskelle.

Kærligheden kender ingen grænser er desværre også historien om en film, der ikke kunne finde et tempo. Den første tredjedel, der handler om at Ruth og Sereste, der møder hinanden og lader kærligheden blomstre, bliver så hurtigt fortalt, at instruktøren Amma Asante (Belle) helt glemmer at skabe en kærlighedshistorie. Hvis man havde taget sig god tid til at lade kærligheden udvikle sig, så havde jeg nok også fældet en tåre senere, men fordi de ikke får plantet de følelser i mig i starten af filmen, ender det med, at jeg er fuldstændig ligeglad med vores hovedkarakterer senere i filmen.

Filmen formåede oven i købet at få mig til at synes, at den blev for langtrukken i sidste ende, fordi man skal skære racepointen SÅ meget ud i pap, at alle er med på, hvad de prøver at sige – det er sååååå trættende! Jeg vil også gerne personligt have lov til at levere en kæmpe fyreseddel til filmens fotograf eller cinematographer Sam McCurdy. Han har med denne film fået en gave lige ind af brevsprækken: Han får lov til at tage til Afrika og lave billeder ud over savannen, og man skulle jo ikke tro, at man kunne ødelægge sådan noget – men jo; det kan man sagtens. Det var lidt til nørderne, der går op i sådan noget.

Jeg har meget negativ kritik, men jeg har faktisk også lidt positivt. Først og fremmest er skuespillet lige i skabet. David Oyelowo (Selma), der spiller Sereste, spiller fremragende. Han holder taler, som ingen anden skuespiller kan det. Han har selvfølgelig også den fordel, at han for nylig spillede Martin Luther King – en af de bedste talere i verdenshistorien. Her spillede han også godt, på trods af filmen manglede kvalitet. Rosamund Pike, som spillede sig dybt ind i mit hjerte i 2014 med hendes præstation i David Fincher-filmen Gone Girl, gør det også rigtig godt her. Hun spiller flere gange lidt stort men uden at blive utroværdig. Birolleskuespillerne gør det også ganske fornemt, på trods af at de er lidt anonyme.

Kærligheden kender ingen grænser får 1 stjerne for David Oyelowos fremragende skuespil, 1 stjerne for Rosamund Pikes solide præstation, og 1 stjerne for en smuk historie, der dog godt kunne være fortalt bedre, men jeg synes, at filmen har sine øjeblikke ingen tvivl om det. Der slutter vi så også – 3 flotte stjerner til Kærligheden kender ingen grænser.

Lis picture
Lis 1 uge siden

Skøn og stærk film

6

Giver stof til eftertanke.
Varm, vedkommende og rørende.
En film jeg gerne vil se igen og nok også igen igen.

Camilla R. picture
Camilla R. 2 uger siden

Nuanceret kærlighed og sherry

5

’Kærlighed kender ingen grænser’ er en inspirerende og smuk fortælling, og man får en filmoplevelse som giver en lyst til at se mere. De gennemgående temaer, politik og apartheid, er pakket ind i en lille sød kærlighedshistorie.

Vi starter i Londons sociale miljø hvor filmens hovedpersoner, Ruth William og Seretse Khama, mødes og forelsker sig, dette bliver dråben der får bægret i en eksplosiv politisk situation til at flyde over. Alle er imod deres kærlighed og man tror dette er et race-spørgsmål, men det viser sig hurtigt at der er skjulte politiske agendaer. Filmens fremstilling af de politiske spændinger bliver illustreret i de interne familiestridigheder, og det hele bliver pakket ind i en humoristisk og seriøs stemning.Der er i løbet af filmen flere små sjove indslag, der blot gør filmen bedre.

Det som der gør filmen fremragende er at det ikke kun er Seretse og hans folk der oplever en distancering til det britiske imperium, men også Ruth som møder modvilje fra det afrikanske folk. Filmen formår at nuancere det politiske klima og de politiske elementer bliver ikke presset ned over tilskuerne, men er dynamisk inddraget som en del af en smuk og sand kærlighedshistorie.

’Kærlighed kender ingen grænser’ er en film der fortjener 5 ud af 6 glas sherry.

Peter picture
Peter 3 uger siden

Ordinær

3

Ordinær film med et godt tidsbillede og en udemærket historie. Filmen skæmmes desværre lidt af en kvalmende falsk Rosamund Pike.

HeleneColor picture
HeleneColor 3 uger siden

Den ægte kærlighed

6

Set fra mit perspektiv af filmen, vil jeg gerne rose filmens instruktør for, at belyse
den mest troværdige historie, om ægte kærlighed, jeg længe har set.

Historien er så hjerteskærende og inspirerende, omkring Seretse Khama og Ruth Williams evige kærlighed til hinanden
- Jeg er både betaget og rørt indeni.
Jeg forstår ikke, hvorfor jeg ikke har hørt om historien her, før nu. Men det er det jeg godt elsker ved nutidens film, at vi belyser betydningsfulde historier op, som vi(eventuelt mig) ikke har haft bekendtskab til før, men nu.

Det her er en af de bedste film jeg har bevidnet til, i år 2017

maj-br picture
maj-br 4 uger siden

smuk kærligheds historie :-)

5

Dejlig film, smukt optaget, gode skuespiller.

vi var virkelig forundret over at vi ikke havde hørt om den historie.

kan kun anbefales :-)

Anne picture
Anne 4 uger siden

Seværdig film

6

Rørende, gribende og den viser at kærlighed ingen grænser har hverken hvis lande, regeringer og alverdens forhindringer er i vejen. De gik hele vejen fordi at de elskede hinanden højere end noget andet. Spændende og den film kommer virkelig omkring racismen og så er den tankevækkende i forhold til, hvordan det så ser ud idag SÅ mange år senere.

Kathe picture
Kathe 4 uger siden

Den skønneste film

6

Jeg så denne film igår. Den handler om Botswanas konge, som i 1947 gifter sig med en engelsk kvinde - hvilket England, som var Botswanas "beskytter" var imod, da de var bange for Sydafrika, der netop havde indført apartheid.
Det er den skønneste film om kærlighed, efterkrigstiden i London, Botswanas historie og apartheid. En film, som jeg varmt vil anbefale.
Skuespillerne gør det godt og man går fra biografen varm om hjertet og meget klogere, hvis man som jeg ikke vidste så meget om Botswana i forvejen.

Maj-Britt picture
Maj-Britt 4 uger siden

Smuk

6

Smuk film om kærlighed kan overvinde alt.

Anmeld selv filmen

Glemt‌ adgangskode?
Har du ikke en profil? Opret en profil.
Anonym picture
Du skal være logget ind for at skrive en anmeldelse
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Brugernes Top 10

Anmeldernes Top 10

Mest ventede Film